אִלּוּ הוֹצִיאָנוּ מִמִּצְרַיִם
תמיד הייתי אומר לעצמי ולא חייב אותנו לנקות את הבית, את המקרר, המקפיא, התנור, החלונות , רשתות ועוד אי אלו דברים. דַּיֵּנוּ
השנה מבחינת רעיתי ה' יאריך שנותיה בנעימים
אני יצאתי לחרות סליחה התחלתי לצאת לחרות אני בערך במכה השניה שלישית המצרים (התאווה) מתחילה לפקפק בי, כבר אין לי אובססיה כמו פעם, אני כבר לא מאכיל אותה בלגימות קטנות בלי להבין שזה הורג אותי,
טוב אז יצאת ממצרים בא נראה היא אומרת לי
בסדר אני עונה, ואמש מחכה לי במלא הודו והדרו מקפיא מלא ומסודר למופת, הקרח שנצבר בו יכול להחליף את החרמון ולא בימי הקיץ,
טוב אני מפשיל שרוולים לוקח מספר סמרטוטים, והופ למלאכה שרות קוראים לזה הותיקים ואכן עובר הזמן אשתי כבר נמה את שנתה ואני זוכה להחזיר את החשמל למנועי המקפיא,
כבר כמה ימים אני חושב על פסח צריך להתחיל את החדרים להזיז מיטות, שִׁדָּה וְשִׁדּוֹת, אמרתי לעצמי אין מתאים מראש חודש הבא עלנו לטובה במיוחד שהוא שבוע הבא ולא השבוע,
אבל הבוקר ההחלמה דחפה אותי לעוד עשיה והנה 2 חדרים עומדים להם נקיים לפסח, אל תדאגו זה החדרים הקלים אבל בכל זאת רק להיום יש כבר 2 חדרים נקיים, והכל בזכות ההחלמה,
הבוקר דברתי עם ריבונו של עולם (לא עם עצמי אל תתבלבלו) בקשתי לעצמי רגיעות בשיחה עם בני שהחדר שלו עלה היום בגורל, והוא דווקא שיתף פעולה, נראה לי אני מתחיל לבטוח בו בריבונו של עולם נראה לי הוא יודע את העבודה.