ערב שמיני עצרת הגבאי בבית הכנסת מתקשר ואומר לי השנה ילדים מתחת לבר מצווה לא עולים לתורה שיעלו בכל הנערים אני קצת בהלם לרגע מנסה לשנות משהו וכלום החלטת הנהלה נקודה!
בעבר הייתי מתמלא טינות וכעסים השנה אני יוצא לבית הכנסת לערבית מהרהר בקול על רבי עקיבא
שנינו בברייתא (דף כב:) שמעון העמסוני, ואמרי לה נחמיה העמסוני, היה דורש כל 'אתים' שבתורה. כיון שהגיע לאת ה' אלהיך תירא - פירש. אמרו לו תלמידיו: רבי, כל אתים שדרשת מה תהא עליהן? - אמר להם: כשם שקבלתי שכר על הדרישה, כך אני מקבל שכר על הפרישה. עד שבא רבי עקיבא ודרש: את ה' אלהיך תירא - לרבות תלמידי חכמים.
בהרהורי טעיתי לחשוב שרבי עקיבא דרש ותלמידו תיקנו אבל כשחיפשתי את המקור לפוסט ראיתי שטעיתי
אני חושב לעצמי איזה נפלא זה התנא דורש עשרות דרשות ופתאום נעצר לא נבהל מבין כנראה שזה רצון בורא העולם ועוצר ומשחרר על אף שתלמידיו לוחצים אותו
ואני אומר לעצמי טוב עד היום באמת הקפדתי שכל ילדי יעלו לתורה ממש ועכשיו כנראה ה' רוצה שאחדול ממנהגי זה
ואכן בבוקר אני יוצא לתפילה לא מעיר את ילדי היותר קטן אלא רק את הסמוך לבר מצווה ואומר לו שיקבל את העליה שלי אני כבר אסתדר במנין אחר
סוף הפרשיה היה שהעלו את כל הילדים שהיו בבית הכנסת חוץ מבני שהגיע בסוף הלכנו למנין אחר ושם עלה
אבל זה לא עיקר הסיפור
העיקר שקבלתי את הגזרה בשלווה אומנם ניסיתי לתקן ושהבנתי שאין סיכוי שחררתי תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לתקן