רגיש היקר!
סליחה שאני מתערב..
גם חשבתי כמוך. בקבוצות שומעים חברה שעוברים דברים מטורפים, אבל גם המון חברה שהחיים שלהם על פניו נורמלים לחלוטין. המשותף לכולם שברור להם שהם מכורים, כלומר: איבדו שליטה וסובלים. אכן הכוח המניע מתחיל מהקרקעית שכל אחד הגיע ולא מוכן לסבול שם יותר. אבל לכל אחד יש את הקרקעית שלו.
זה נכון שמול ההכחשה יש ל"נורמלים" בעיה. כשמעולם לא ניצלתי מישהו אחר, לא נכנסתי לכלא ואפילו לא איבדתי שליטה בבית, קל לי להכחיש ולחשוב שאני נורמלי ולא מכור, ולהתעצל לעשות פעולות החלמה.
כשעשיתי צעד ראשון גיליתי כמה זה הכחשה. נכון שלא ניצלתי ולא נעצרתי ולא הרבצתי, אבל לא הייתי נורמלי. הייתי חולה מאוד. אם בשעות מול פורנו, גם על חשבון דברים שהיו צריכים להיעשות והפסדתי, אם במקרים שביישתי את עצמי, אם בכעסים וטינות שצברתי (ולא יאומן איך אמרתי לאשתי כשהיינו מאורסים שאין לי בכלל יצר של כעס! פשוט הוא כוסה בבריחה ולא שמתי לב אליו..), אם בפחדים מהתמודדות עם העולם ועם אחריות (סינון אנשים שהיה לי עניין מסובך לסדר מולם, לא לקחת דואר כשלא היה לי כוח להתמודד עם החשבונות ועוד רעיונות חולים כאלה).
אז אני מודה לה' שאני "נורמלי". אסירות תודה שלא בגדתי פיזית באשתי. אסירות תודה שלא נעצרתי ולא ניצלתי. זה לא בזכותי, זה יסד אלוקים. זוכר שאני ממש חולה, ומבקש מה' לעולם לא להכחיש.
בהצלחה!