בשבת הרהרתי לעצמי
מדוע אני לא מקבל את תוכנית 12 הצעדים כמו שהיא?
מדוע אני לא מחזיק אותה כמו טובע הנאחז בקרש הצלה הצף לידו?
מחשבות אלו עולות במוחי מדי פעם ונראה לי הפעם אני יותר מתקרב לתשובה מאי פעם.
מי כמוני יודע שאני מומחה לתאווה היא מלווה אותי יותר משלוש עשורים מחיי, אני שהייתי קשור בה בעֲבוֹתוֹת אַהֲבָה ועשרות פעמים ניסיתי להוציא אותה ממני כִּי בְתַחְבֻּלוֹת תַּעֲשֶׂה לְּךָ מִלְחָמָה
ומה לא ניסיתי?
- מקווה
- נדרים
- שבועות וחרמים
- אינטרנט כשר רימון אתרוג
- תיקון הכללי (והפרטני)
- צומות
- תפילה זכה
ועוד אי אלו דברים שפרחו מזכרוני
ואז באים אלי חברים בדיוק כמוני, מי יותר ומי פחות מומחה לתאווה ואומרים לי, אם אתה רוצה להפסיק זה אפשרי ,ואפילו לא כזה קשה וזה בדוק ומנוסה לא ג' פעמים אלא אלפי פעמים כמעט 100 שנה .
ואני כולי אוזן מה צריך לעשות? כמה זה עולה? ומה יצא לי מזה?
טוב זה בחינם הם עונים,
ומה צריך לעשות לא הרבה, כל יום כמה פעולות בודדות, מקסימום רבע שעה,
ומה יצא לך מזה מתנות קטנות,
מישהו שלח לי מתנות קטנות, כמו הכוח לקבל את מה שאין את מה שיש, מה עוד אפשר כבר לבקש .
די עד כאן, זה נשמע לא הגיוני, בחינם, לא צריך לעשות משהו קריטי ועוד מקבלים מתנות.
אני לא מאמין.
וזה מה שיפה בכל הקטע הזה התאווה משכנעת אותנו אי אפשר להיפטר ממני כך סתם, רק אם תעשו משהו גדול ענק. ואנחנו עדין שבויים בקסמיה, ולא נותנים לנשמה אפילו קצה קצהו של סיכוי לעזור לנו בהחלמה, אבל ראה בורא העולם ונתן לנו בשבת מתנה נפלאה '
נשמה יתירה נותן הקב"ה באדם ערב שבת ולמוצאי שבת נוטלין אותה הימנו,' כך יכלה הנשמה בשבת בכוחות משותפים, לשכנע אותי לנסות גם אם זה נראה די דבילי ואפילו ברור שאין סיכוי בכל זאת תנסה היא בקשה יחד עם חברת הנשמה היתרה, והנה אני עומד כאן לפניכם עם 131 ימים של ניקיון לא כולם צחים כשלג ובכל זאת מי היה מאמין