הפוסט הבא בעיקר יעזור לי ואני מקווה שיש ממנו מה ללמוד גם לאחרים.
נתאר בהתחלה איך הייתי נראה לפני תחילת הנפילה האחרונה:
אני מאמין שזה יהיה מוזר לאחרים לשמוע את זה אבל הייתי במצב שהאינסטינקט הטבעי שלי בכלל היה לא שמירת העיניים ברמה מאוד גבוהה. לדוגמא יש אישה במקום העבודה שלי שלקח לי 4 חודשים רק לדעת איך היא נראית. ברמה שאני בכלל יוכל לזהות אותה.
עד היום הרבה נשים של חברים שלי אני לא יודע איך הם נראות למרות שאני מתארח אצלם לא פעם ולא פעמיים.
אז בעצם כדי להפיל אותי צריך משיכה מאוד גדולה, אבל עם מכשיר עם אינטרנט פתוח בכיס יש בו באמת יצר הרע מאוד מאוד גדול. במיוחד שאני כבר מכיר מה יש שם בערך(זאת אומרת באיזשהו שלב אחרי שנגמלת מכוון שהמצב הנפשי שלך מאוד מאוד משתנה, אתה יוצא בעצם שאתה כבר שוכח מה ראית מכוון ששנים לא נזכרת בזה, כל זה נעלם שמתחילים ליפול שוב).
את התהליך של הנפילה האיטית כולם כאן מכירים חודש ראשון לאתרים חרדיים אחרי זה לאתרים חילוניים אחרי זה ליוטיוב ובכמובן ההמשך ידוע.
אבל יש עוד תהליך פנימי שקורא במקביל שהוא הדבר הכי מפחיד. ובאמת ככל שרצף הנפילות יותר ארוך אז זה רק מתגבר.
הדבר הכי פשוט שקורא הוא הדבר הבא. בהתחלה בעצם מה שקורא שאתה מחפש ריגושים יותר ויותר חזקים.
זאת אומרת שבאותה תקופה שנגמלתי חיפשתי להתחתן עם בחורה לאו דווקא שנראית טוב. העיקר שלא יפריע לי המראה שלה. היום אני מרגיש שזה מתחיל להשתנות.
אזהרה: ספוילר! --האדם מתחיל להיות מרוכז בעצמו.
--יש לי תחושה לאט לאט שאני לא ראוי להיות בישיבה שלי.
--אני מאבד את הסבלנות שלי יותר מהר(למרות שעדיין יש לי סבלנות)
--עוד משהו שלא ראיתי שכותבים עליו אבל אצלי זה ברור לגמרי שככל שרצף הנפילות מתארך. לאט לאט אני מתחיל לאבד את הזיכרון. במקום להיות אדם עם זיכרון מצויין אני מתחיל להיות שכחן מהממוצע.
--ככל שאני נופל אני מרגיש גאוה מתעוררת בי למרות שזה אמור להיות ההפך( אולי זה הסיבה שהרבה מתארים כאן את החיים שלהם כמו מושלמים, יש לי עבודה טובה וכו').
--וכמובן הידיעה שאני מאבד את כל ההתקדמות הרוחנית שלי של השנים האחרונות, פשוט הורגת אותי.
אני עדיין מרגיש שהפעם לא איבדתי את כל הדברים האלה, אבל עוד כמה נפילות....
לכן ברגעים אלה המטרה שלי לעשות הכל כדי שרצף הנפילות הנוכחי יפסק.