חידושים,
תודה על דברי החיזוק. במענה לתהייתך, אני משוכנע שישנם עוד מאות יהודים יקרים שמנויים למייל היומי של שמור עיניך, יודעים בדיוק מהי הדרך להחלמה, אבל מתביישים לחשוף את עצמם אפילו בשיחת טלפון אנונימית. וכך הייתי גם אני במשך כמעט 5 שנים.
בנוסף לזה היתה גם בעיה השקפתית. למדנו בישיבה, ע"פ תורתם של ענקי החסידות שההתמודדות עם התאווה צריכה להיות ע"י "הסחת דעת", דהיינו לא לחשוב בכלל על כל הנושא, ולהתרכז בתפילה ותורה, נגלה וחסידות. בשבילי הגישה הזו היתה מאוד בריאה כי אני לקחתי את זה לכיוון של הכלה וקבלה. לעיתים אף הייתי חושב שזהו נחת רוחו של אלוקים, "נורא עלילה על בני אדם", שיהודי מקיים תורה ומצוות על אף העבירות שהוא עושה. כשנחשפתי לשיטת 12 הצעדים, מאוד חששתי לעזוב את דרכם הקדושה של רבותינו, שהתנגדו לכאורה לעיסוק ישיר עם התאווה ואף אמרו שהעיסוק כשלעצמו עשוי לגרום לנפילות.
עם זאת ברור לי היום שמי שהוא מכור צריך לקבל טיפול שמתאים למכורים. כמו שאלכוהוליסט ודאי לא היה נמנע מללכת לקבוצות כי זו רפואתו, גם אני שמכור לתאוה, אין לי להימנע. עכשיו שנכנסתי לתכנית, אני אסיר תודה לאלוקים שיצר גם דרך לעבוד אותו בנקיות.