חוסר אונים. חוסר אונים. חוסר אונים חוסר אונים חוסרונים. אני יושב על המחשב. למדתי, ראיתי פרק מסדרה שחבר המליץ עליו. ופתאום האפשרות, האפשרות המפתה, הכל כך מזמינה, של לפתוח גוגל ולצפות בפורנו. פשוט כך. זה לוקח בדיוק עשרים שניות ואתה בפנים. אלוהים, זה עדיין אופציה. והמחשבה הזו. הרי היא יכולה לתקוף בכל רגע, בדיוק כמו שקרה שלשום. אמנם בלי מחשב, אבל נפילה, בהחלט נפילה. ומה אני יכול לעשות? הרי עשיתי. נרשמתי לאתר, הייתי נקי שמונים יום, לעזאזל.
אז הנה לך, רצית חוסר אונים, קיבלת. אתה הרי לא שולט בזה, לא. ואתה אפילו לא צריך מחשב זמין כדי להתרסק. וזה הרי כל כך מפתה. אולי תחזור להתייחס לזה כמו פעם? בהשלמה פשוטה ומקבלת, באדישות. כן, זה עדיין נשמע הגיוני...
הנה, מתחיל להיכנס לראש. חוסר אונים חוסר אונים. אבדה לנו השליטה על חיינו. בהחלט. אני הרי יודע לאן זה מוביל. הייתי שם, לילות שלמים, ושוב, ושוב. ואותו דפוס מחשבה לפני, ואחרי, ואותה תחושת כלום. ושוב. ובכל זאת, אני שוקל את זה ברצינות אפילו עכשיו.
רצית חוסר אונים, קיבלת. אבל זה לא מרגיש כמו החלמה. הו, לא. זה מתסכל. ההבנה שזה לא הולך לשום מקום. לא אחרי שמונים יום כמו שנוכחתי, ולא אחרי שנים, כמו שמעידים חברים ותיקים. וזה מתסכל, כמעט מלכוד 22 - אינך יכול להיכנס לתוכנית אם אינך נכנע. אם אתה לא יכול יותר. וכדי להיכנע אתה צריך ליפול, ואז אתה כבר חצי רגל בחזרה לשם, ואתה לא רוצה להיכנס לתוכנית. אז אני יודע, אני יודע שיש מוצא.
רק להגיע לאמונה שכוח גדול מאתנו יכול להחזיר לנו את שפיות דעתנו, ולמסור את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלוהים כפי שאנו מבינים אותו.
אבל לפחות אני חסר אונים.