כל כך הרבה מחשבות מכמעט 30 ימים בהם אני נמצא כאן, מתרגל להתמכרות החדשה שלי (שיטוט אינסופי בפורום...), ועוד דברים...
הלכתי אתמול לכנס, אפילו לפני שהצלחתי להצטרף לקבוצה הטלפונית (ניסיתי, נשארתי דומם) או החיה (קיבלתי רגליים קרות, או באנגלית chickened out) או הצומחת או מה שתרצו...
אמרתי לעצמי יותר קל ללכת על משהו חד פעמי מאשר לגשת למשהו שנראה קצת יותר מחייב. נקפוץ למים...
למרות שאני לא מפחד לומר שאני מכור ולהודות שאין לי כח להתמודד עם זה לבד....את זה אמרתי לעצמי מלא פעמים...גם אמרתי לעצמי שאני מצטרף בלי להסס לאיזו קבוצה שזה מסתדר לי... אני הרי לא מפחד להודות בזה...
אז איך זה שאני לא מצליח למצוא לעצמי קבוצה, כלומר יש הרבה קבוצות, יש אחת ממש ליד הבית שלי!! יש גם אחת בטלפון!! אז למה אני לא מצליח להביא את עצמי לאחת?
יש כל מיני סיבות "טכניות" שבגללן זה "לא מסתדר", אבל האם זה אמיתי? קשה לי לומר. היו לי כל מיני סיבות מוצדקות יותר או פחות או מה שביניהם....
אהה...רגע, לפני שאלך כבר לישון... בכלל רציתי לדבר על הכנס...
חברה, סוד, אסירותודה, הושיעה נא, וכל מי שדיבר, וכל מי שארגן ותרם ועבד, היה נפלא, היה מהמם, היה מיוחד, כל אחד דיבר בצורה כל כך קולעת למטרה, שכבר הפסקתי לספור כמה חיצים חדרו לי ללב...קיבלתי המון טיפים מועילים...היה כל כך מרתק לראות את הפנים שמאחורי השמות...
אבל תובנה אחת שאיתה יצאתי מכל החודש האחרון...לפחות התפיסה שלי כיום היא שתכנית ה-12 צעדים עובדת על כלל הנפש של האדם...היא הוליסטית, האדם נדרש לעבוד על כל הרמות שלו, החל מההרגלים הקטנים שלו ועד לעומק האישיות שלו, לחקור את עומק נפשו...
אולי בגלל זה קוראים לזה מידת היסוד...כי כדי להתגבר על זה צריך לתקן את עצמך לעומק, בשורש....מהיסוד, לאט ובענווה.
אבט