תודה בורא עולם על יום + יום + ... + יום = 11 יום נקיים.
טוב, לא יודע כמה לנושא הבא יש קשר לכותרת הנושא: "ענווה והכנעה", אולי אמצא קשר בהמשך.., בכל אופן, בוודאי זה קשור ל"פורום לחברים באתגר 90 יום".
ראיתי היום סרטון בפורטיפיי שחידד לי תובנה מסוימת שעוזרת לי לחשוב עליה ואני מקווה שע"י כתיבת הדברים בפורום זה אעזור קודם כל לעצמי לחידוד והעמקה של תובנה זו, אולי אעזור לאחרים גם ואולי גם אצא (במקצת) ידי חובת "פעולות, פעולות ושוב פעולות - רק זה עוזר" שמוזכרים באתר זה כ"כ הרבה ועדיין מכיוון שאני רק בתחילת דרכי בתכנית לא מבין לגמרי כלפי מה הדברים אמורים..
להלן מתוך סרטון שכותרתו "מעגל ההתמכרות" - פורטיפיי 2-8 , כתובת הקישור – מומלץ: http://fortify.gye.org.il/part-2/fortify-2-8-the-addiction-cycle (כמעט לא נגעתי)
"....הסיבה האמיתית שאתם כאן הוא רצונכם להיגמל מההתמכרות הזאת. אתם לכודים יותר מדי זמן. אתם מסתחררים כמו כביסה מלוכלכת במכונה, ונמאס לכם"...."אנחנו צריכים לדון בשאלה במה בדיוק אתם תקועים."
"שמעתם פעם על מעגל ההתמכרות?" "מעגל ההתמכרות הוא משהו שאתם ודאי מכירים, בין אם אתם מודעים לזה ובין אם לאו, וזאת מפני שרבים מאתנו לכודים בו הרבה מאוד זמן." "המחזור הזה מתאר את הדפוס שרבים מאתנו נתקעים בו, דפוס שאנחנו בדרך כלל לא ערים לו. למעשה, אחת הסיבות שיש למחזור ההתמכרות שליטה כזאת בנו היא מפני שבדר"כ הוא עובר מתחת למכ"ם שלנו. לכן אנחנו נשנה את זה...עכשיו."
"אם נדבר על המעגל הזה בפתיחות נתחיל לצמצם את שליטתו על כולנו."
"...בנקודת ההתחלה של מעגל ההתמכרות יש כמה בעיות בחיים שוודאי מוכרות לכם. הקשיים האלה נורמליים והם חלק בלתי נפרד מהחיים. כל אדם סובל מהם ברמה כזאת או אחרת: מתח, חרדה, לחץ, שעמום ובדידות תוקפים את כולנו, ורק טבעי לבקש הקלה מהקשיים האלה."
"אדם נדחף לעבר התמכרות כאשר הוא מגיב לקשיים האלה בחיים בכיוון מוגדר אחד: ניסיון להימלט מהם." "למה כוונתנו בזה? זה יכול להיות דבר טוב לבקש הקלה, כמובן. איננו דנים בדברים החיוביים שאפשר לעשות כדי להקל על הכאב כשאתם סובלים." "אנחנו מדברים על דרישה קיצונית להיפטר מכל תחושת חוסר נוחות בכל מחיר. בשביל אנשים רבים שמתמודדים עם התמכרות, הניסיון למצוא מפלט מידי מהקשיים האלה בחיים הוא אחת הסיבות המרכזיות לכך שהם שותים, מעשנים, לוקחים סמים או צורכים פורנוגרפיה."
"מחקר מדעי מאשר שהניסיון לברוח מקושי וחוסר נוחות נמצא בבסיסו של התמכרויות רבות, אחרי הכל, כשאנו חשים שאיננו צריכים לחוש את מה שאנחנו חשים קל לנו להתחיל לחשוב שעלינו למצוא משהו שיקהה את חושינו.
בשלב הזה קל להתחיל לחשוב על אתר אינטרנט או סרטון שיביא הקלה מידית אך זמנית. אנחנו מכנים זאת "לשקול את הרעיון לצרוך פורנו". ברוב המקרים זה קורה בלי שנרגיש, בלי שנדע אפילו שהמעגל הזה נכנס לפעולה ומושך אותנו לתוכו. בשלב זה עזבנו את ההגה ונתנו לטייס האוטומטי לנהוג. זה משהו שכולנו עושים לפעמים כשדעתנו מוסחת, כשאנחנו לא שמים לב למה שאנחנו באמת חושבים, מרגישים או חווים. זה קרה לכם פעם? מצאתם את עצמכם עושים דברים באופן מכאני, בלי לחשוב על ההשלכות? ובלי להרגיש, הנה חזרתם להתמכרות.
בהמשך הסרטון הוא מדבר על כך שכאשר אנו חווים אחד מהקשיים האלו אנו באופן חסר מודעות מתחילים "לנוע לקראת צריכה" ע"י שאנו נכנסים למצב שבו בדר"כ נחשפים לפורנוגרפיה וכו' וכו' '', יעויי"ש.
אותי תפסה הנקודה של חוסר הרצון קיצוני להרגיש חוסר נוחות, אני מזדהה עם זה לחלוטין. עד לאחרונה, כל חיי הייתי גאה בכך שאני מתמודד עם קשיי החיים עם חיוך על השפתיים בעוד שלמעשה, בלי לשים לב, לא באמת הייתי מתמודד עם הקושי , הייתי בורח ממנו, דוחה אותו..
הייתי בורח לדמיונות (לאו דווקא כאלו הקשורים למין), חלומות, "מפנק את עצמי" במסעדות, טיולים וסרטים, אבל מעטים הפעמים שהתגובה המיידית לבעיה כלשהי הייתה מציאת פתרון ממשי ומעשי לבעיה. תמיד ועדיין היתה ב-ר-י-ח-ה. וכמעט תמיד, (וזוהי הנקודה השניה שתפסה אותי) בלי לשים לב זה הוביל אותי בסוף לפורנו / צ'טים / אוננות / מרעין בישין כלשהם שאין כדאי לפורטם..
מה עושים עם ה'נהנתנות' הזאת של חוסר הרצון קיצוני להרגיש חוסר נוחות? מישהו גם מרגיש - מזדהה עם זה? זה לא שאני טיפוס מזניח כזה.. לא, אני משלם את כל החשבונות בזמן, מסודר וכו' אבל משהו בהרגשה הפנימית הוא בריחה ודחייה...
נראה לי שזו אחת הבעיות המרכזיות שלי..
לגבי "ענווה והכנעה", זה ברור! לא?! ענווה – זה שאני חושף שיש לי בעיות. והכנעה – שאני מוכן לשמוע על דרכי פתרון לבעיה שלי......