שם ייחודי כתב on 24 יוני 2018 13:52:
או. קי. הבנתי את דבריכם.
אבל כמה אפשר להחזיק ב'רק להיום'? (זה שיש פה המון, שניסו גם 'רק להיום' ולא הצליחו לתקופה ארוכה מראה שזו לא תרופת פלא. זו אכן שיטה טובה, והרב בישיבה לימד אותה כשיטה להתמודדות עם היצה"ר של ביטול תורה. לא להילחם איתו על "אני יושב ללמוד 17 שעות ביממה, תעזוב אותי" אלא כל פעם- רק היום. תעזוב אותי רק לשעתיים הקרובות. אני יבוא איתך להתבטל, אבל עוד20 דק'...
ואחרי 20 דק', או שיעבור החשק להתבטל, או שנדחה אותו בעוד 20 דק', ובמקרה הגרוע והלכנו להתבטל- לפחות הרווחנו עוד 2 דק של לימוד. אבל בסופו של דבר יש איזו בטלה. אם היצרא דעריות זה עוד יותר קשה.
אני יכול לומר לעצמי רק להיום, וזה יעבוד, וגם מחר, ומחרתיים, ובפעם הרביעית כבר לא.. היצר נלחם כל יום מחדש, ולא כל פעם 'רק להיום' ידחה אותו.
וגם לדבריך בס"ד:
"עד כה לא שמעתי מכור שצעד צעדים ופעל לפי עקרונות התכנית שנפל (כל מי שנופל בקבוצות, זה בגלל שבאותו זמן הוא בחר לא לקחת את התרופה. לא להתקשר, לא למסור, לא להיכנע. וזה החלק שכן בידיים שלנו). אופתע אם אשמע על מישהו שיסתור עובדה זו. "
זו לא חוכמה. תמיד אפשר לומר שהתרופה היא לימוד תורה, או להיות עם האשה, והמשפט יהיה עוד יותר נכון:
"עד כה לא שמעתי על מישהו שהיה עסוק רק בלימוד תורה שנפל. (אם הוא נפל, זה כי הוא הפסיק לרגע ללמוד תורה) אופתע אם אשמע על מישהו שיסתור עובדה זו."
או "עד כה לא שמעתי על מישהו שהיה צמוד לאשתו שנפל. (אם הוא נפל, זה כי הוא נפרד לכמה רגעים מאשתו) אופתע אם אשמע על מישהו שיסתור עובדה זו."
האמת, שאותו טיעון גם עובד על נסיעה באופנוע ב90 קמ"ש. מניח שמיותר להסביר למה אין זה מלמד על יעילותה של השיטה.
הבטחתי לעצמי לא להתווכח יותר, רק לשתף מה עבד בשבילי. מזדהה אם הפחד הכללי של מי אמר שזה יעבוד. לי זה היה יותר פחד אם אני אחזיק מעמד בתכנית. היא נשמעה לי מושלמת, רק שלא האמנתי שאני אעמוד בדרישותיה. גיליתי שעם נכונות, פתיחות וכנות השגתי המון. ברמה שאני לא מאמין. מעבר לחמישה חודשי נקיות, שינוי נפשי מקיף.
באמת "רק להיום" לא עובד כשאני "עושה שריר" ונלחם עם התאווה. כי רק להיום מחובר אם אתמול ומחר... וכמה זמן אפשר להחזיק. זה עובד לי רק בתור "להיכנע ולמסור לאלוקים רק להיום".
הפתרון שמצאתי עובד על מה שהביא אותי להתמכרות. הוא לא הסחת דעת ממנה (כמו ללמוד תורה או לעשות משהו אחר). התרופה ב12 הצעדים היא ההבנה שיש בי ריק שמביא אותי לצורך בשימוש. כל עוד "אתאפק" אבל לא אטפל במה שמוביל אותי לשימוש - במוקדם יותר או מוקדם פחות - לא אחזיק מעמד ואפול. בתכנית אני מטפל בריק הרוחני ומזין אותו. בכך אני מונע את הצורך בשימוש. כל פעם שאני מרגיש מחדש את הריק הזה - אני עובד עליו.
לצערי, לימוד תורה לא פתר לי את הריק הרוחני. לפעמים הוא כ"כ תסכל אותי, שהוא עצמו הוביל אותי לשימוש. משכתי את היצר לבית מדרש, ואם ברזל הוא מתפוצץ, אבל אם התמכרות - אני התפוצצתי... והתוצאות בשירותים...
גם אשתי לא עזרה. נפלתי גם כשלא הלך לי מולה כמו שרציתי ודמיינתי, ואני לא יודע אם תבין, אבל אפילו ביחסים בהסכמה היו פעמים שהרגשתי בנפילה. כשאני משתמש באישה שאני הכי אוהב ורק רוצה לעשות לה טוב, ובפועל אני משתמש בה כסמרטוט לאוננות שלי. הרגשה זוועה, זר לא יבין.
התרופה שמצאתי מועילה ומעולה. אין לי עניין לשווק אותה בשבילי, אבל אני מאמין שהיא יכולה לתת לך המון טוב בחיים אם תאמין ותלך בה.
אוהבים!