שם ייחודי כתב on 01 יולי 2018 10:25:
שלום כולם, ותודה על התשובות.
בס"ד כל הכבוד על החלטתך לא להתווכח (אם הכוונה היתה לשרשור הנוכחי, אז לא ראיתי שם שום ויכוח..)
אני שמח בשבילך, ובשביל כל מי שבחר בשיטה של 12 הצעדים והצליח בה.
אני השתמשתי בכמה מהכלים, אך עיקר הקושי הוא ב'אמונה בכח עליון'. אני מאמין. תמיד הייתי, אבל מה לעשות... נפלתי. ושוב. ושוב. אז.. מה המסקנה? אני לא באמת מאמין? אני מאמין, אבל בכל זאת נופל- אז מה לעשות?
א. באמת ב"ה לא התווכחתי כאן. פשוט כשמגיע אלי זיק של רצון לשתות מהרעל הזה, אני מזכיר לעצמי..
ב. לגבי אמונה: תאמין לי שגם אני הייתי מאמין פורמלית. כולל תפילות, התבודדויות, תשובה, לימוד תורה, ספרי התחזקות, טבילות, צומות, תיקון הכללי, קברי צדיקים וכו'. החידוש שמצאתי כאן היה השילוב בין יראה לאהבה. כלומר: כניעה מוחלטת מולו (רצונך יעשה), שזה לא רק אמונה, אלא מעשים שמבטאים אותה. אם אני מבין שאני לא יכול להאמין בעצמי, רק בו, אני לא יכול להיכנס למצבים מסויימים. אני חייב במצבים האלה להתקשר. החלק השני היה האהבה. לזכור וליישם שאלוקים אוהב אותי, לחוות את זה במשקפים של אסירות תודה. התרגלתי לפעול לפי אלוקים רחוק וקפדני. אמנם ידעתי שהוא רחום וחנון, אך בפועל לא חייתי כך.
ג. יכול להיות שהתכנית לא עובדת לך. אבל אם לא מצאת פתרון אחר, כדאי לך לתת לה צ'אנס. בכל מקרה התכנית עובדת רק במלואה, כמו שאומרים: חצי עבודה לא תיתן חצי תוצאה... אני גם ניסיתי לאמץ את עקרונות התכנית בלי להשתתף, וזה לא עבד לי (בטח, איזה מין כניעה זה אם אני לא מוכן להצהיר אותה מול מישהו? מה יתן לי כוח לפעול? לא לחינם הצעדים כתובים בלשון רבים). ואחרי נפילה כואבת במיוחד, באתי כמו כלב עם זנב בין הרגליים לקבוצה, וגיליתי עולם נפלא. לכן בקבוצות ממליצים לחבר חדש להישאר לפחות לשישה מפגשים, לקחת ספונסר ולעשות צעד ראשון לפני שמחליטים.
נסה ותהנה. אם אין לך פתרון אחר ואתה עדיין סובל - בוא תטעם - טעמו וראו כי טוב ה'!