בוקר טוב יוסי 91,
אינני יודע אם יוסי הוא אכן שמך האמיתי או לא. אבל היות ובחרת בשם זה אכתוב לך משהו על יוסף.
היה פעם ילד יפה תואר שקראו לו יוסף. ההורים שלו קראו לו ככה כי הם הרגישו שבושה גדולה שהם היו בה נעלמה מהעולם, אחרי כל השנים האלה של להיות עקרה פתאום מגיעה הילד הזה ושובר את המיתוס של אישה שלא יכולה ללדת. אבל אם זאת הסיבה אז השם שלו היה צריך להיות "אסף"- אסף ה' את חרפתי.
אבל לא, קראו לו יוסף, והסיבה לך היא שרחל אימנו אומרת- נכון שקיבלתי את המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים, וזה ילד שלי. לא מהשפחה לא מאחותי, ואפילו לא בעל מושלם שאומר לי שהוא טוב מעשרה בנים. אלא יש לי ילד שלי. עכשיו לא עוצרים. עכשיו אני רוצה "יוסף ה' לי בן אחר". יוסף קרוי על שם בנימין.
כלומר כאשר אנחנו מגיעים לרגע מסויים של הצלחה ואז יש איזה משבר, אנחנו מסתכלים קדימה ומבקשים עוד ועוד.
בתאווה זה בעיה כי עוד תאווה זה לא טוב. אבל ברוחניות, בקדושה זה דבר מבורך.
אתה כמו אותה רחל אימנו, לא מוכן לוותר על התהליך ועל הדרך, אתה עובר הרבה ויתורים בדרך המון נסיונות- ויתרה על הסימנים כדי שאחותה לא תתביש, ויתרה על החתונה ויתרה על הכל, ובשביל מה? כדי לבנות את בית ישראל.
אתה בונה בכל יום שאתה מצליח להתמודד את בית ישראל הפרטי שלך, ובעזרת ה' מכוחך נבנה כולנו את בית ישראל הכללי.
קראתי את הקושי שהיה לך, אומנם לא פירטת לאן הגעת במעידה, אבל אני בטוח שמהמקום הזה תצליח לעלות. ובתנאי שתסתכל קדימה- יוסף ה' לי יום נוסף של טהרה. לך עם כוח של רחל לך עם הכוח של יוסף.
כן כן יוסף נפל גם נפל. הגיע למצבים שאם הוא היה בפורום הוא היה צריך לאפס את המונה שלו. אבל הוא התגבר, והוא מהיחידים בעם ישראל שנקרא צדיק.
אז כמו שהוא צדיק, גם אתה כזה, תלחם תאבק תצליח.
חג שמח,
המתגבר.