יוסי91 כתב on 05 מאי 2021 21:36:
עד עכשיו נשארתי נקי במשך 52 יום. אני מתלבט האם לעשות ספירה נוספת, ספירה אחת של נקיות וספירה אחת של מפוקחות.
בספירה על המפוקחות אני אספור רק את הימים שבהם לא פעלתי בכלל על תאווה (אם אעשה את זה, אני צריך לחשוב מה נחשב פעולה על התאווה בשבילי ומה לא) ובספירה על הנקיות יישאר דברים שהגדרתי בעבר.
אשמח לשמוע חוות דעת מהחברים פה
נדמה לי שיש כמה מהמגיבים כאן שעקובים גם אחרי, ועוזרים גם לי במסע של כולנו, ושמו לב שאני מנהל ספירה של מפוכחות, כך שדעתי במידה מסוימת שזה כן נכון. אני אמור לכתוב על זה עוד מעט ביומן שלי.
הגבתי כאן, בגלל שיש כאן כביכול שגיאת כתיב, אך יש לה להרגשתי משמעות טיפולית בדרך שלנו.
אני סופר מפוכחות, יוסי היקר אתה כותב שאתה רוצה לספור מפוקחות.
אני אעתיק מאינצקולפדיה
פיקח (clever, smart) – אדם חכם הרואה דברים לעומקם, מעבר למה שגלוי לעין. כינויו של הפיקח ניתן לו משום שעיניו פקוחות . ובתלמוד: "פיקח שנשא חרשת" (יבמות קיב). לעומת זאת, - פיכח (sober) – הוא אדם נקי מאלכוהול, שראשו צלול. בתלמוד: "כד פכח ממנו חמרא" (מגילה ז).
אני סופר מפוכחות, בגלל שאנחנו שיכורים מהתאווה, ואני סופר כמה ימים לא הייתי שיכור בכלל. הספירה העיקרית היא הספירה הכללית שהמערכת סופרת לך, במקביל בתוך היומן ממליץ דווקא כן לספור לבד ספירה נוספת. אני מקווה שאספיק עכשיו לכתוב ביומן שלי, ואם תרצה הרחבה לדעתי תקרא שם.
בכל מקרה מוסכם על כולנו שאנחנו צריכים להמשיך להאבק.
תודה ובהצלחה ושבוע טוב לכולם.