יוסי היקר
מזדהה מאד...
בס"ד ענה נפלא, אני טיפה יוסיף, בדיאטה הוא נלחם כל רגע, בעצמו, באוכל... לכן הוא השלים את מה שהוריד, ואפילו הוסיף.... זה קרה לי גם, שעשיתי לעצמי דיאטות תאווה... הרגשתי במלחמה, לא מנצח, אלא מופסד, מקופח מכל כיוון, גם מהחיים, ומהאושר, וגם מתאווה, לא היה לי לאיפה לברוח, ולמצוא מילוי...
אבל כאן, להיפך אני מנסה להכנע, להודות בחוסר אונים, אני לא מנסה "להרעיב" את עצמי בכדי להיות נקי, להיפך אני מנסה למצוא "מילוי" באלוקים... למצוא בו את מה שמצאתי בתאוה...
כתוב "ולא אותי קראת יעקב כי יגעת בי ישראל".
המגיד מדובנא, ביאר את הפסוק במשל, על משל זה, השרף מקוצק אמר שנאמר ברוח הקודש...
משל, לסוחר שבא מחו"ל באוניה. כשירד לנמל ביקש מאחד הסבלים שעבדו שם, שיעלה לאוניה ויביא את חבילותיו לביתו. כאשר הגיע הסבל לבית הסוחר מזיע ומתנשף וביקש את שכרו, אמר לו הסוחר: "החבילות שהבאת אינן שלי". שאלו הסבל: "וכי מנין לך זאת, הרי לא ראית כלל את החבילות שהבאתי?" השיב לו הסוחר: "חבילותי הן חבילות קטנות של יהלומים. אילו הבאת אותן בודאי לא היית מזיע ומתנשף כל כך. מאחר שראיתי עד כמה התעייפת, הבנתי שבודאי לא את הסחורה שלי הבאת".
כך אומר הקב"ה לעם ישראל: "ולא אותי קראת יעקב", "כי יגעת בי ישראל". עבודת ה' היא קלה, טעימה, נעימה... ללא יגיעה ועייפות..
אני זוכר, בעברי הגעתי למשגיח בישיבה, לקבל עזרה, נתן לי כל מיני טיפים, נדרים, קנסות, שאדווח לו כל פעם, וכו'... שום דבר לא עבד, פעם אחת, אחרי הרבה תסכול, ואחרי יוכ"פ, לקחתי קבלה עם קנסות עם רעל בעיינים, אמרתי לעצמי זה הדבר היחיד שיעניין אותי, שום דבר אחר לא, נכנסתי לזה חזק, היית נקי תקופה לא יאמנת, במושגים שלי, זמן שיא, הפעם האחת והיחידה כל חיי, 112 יום, אבל מה, זה היה סבל נורא, עינויי נפש וגוף עזים...
אבל בתוכנית, אין לי ולו קבלה אחת, כלום.... אני כבר לא נלחם... נטו הכח הגדול שלי - ה'... והוא עוזר לי, בלי סבל... יש קשיים, אבל זה לא במלחמה עם עצמי, זה בקבלה אמיתית של עצמי, ובעיקר באהבה של ה' והחברים....
בס"ד, כ"כ אהבתי מה שכתבת, אני כ"כ מרגיש את זה
הפחד שלנו גדל בחושך ונמס באור - כשמשתפים אותו
אח יקר אוהב אותך, מתפלל שתצליח....