ראשית כל, חזק וברוך על האומץ לכתוב, זה לא מובן מאיליו, אני משער שזה היה אצלך קושי שנמשך 150 יום, עד שלבסוף ניצחת אותו, ואני מברך אותך שכשם שניצחת את הקושי הזה כן תזכה להתגבר על כל שאר הקשייים שלך בנושא הזה בפרט ובשאר תחומי החיים בכלל.
כתבת שאתה מזהה אצלך נפילות בלי קשר לתאווה, אם כך זה מנגנון של התמכרות! וכאן יש לציין שאם תצליח לעבור את ה-90 יום נקי, זה מודד שיעזור לך להבין אם אתה באמת מכור, שהרי מי שאינו מכור אלא רק שנעשה לו הדבר כמין הרגל כזה אז 90 יום עוזר להפסיק את ההרגל, ואם עדיין הוא נופל אחרי זה אזי הוא באמת מכור. וקל וחומר אם גם את ה-90 יום הוא לא מצליח לעבור בנקיות...
אשמח לחלוק איתך מה עבר עלי בנושאי המחשבות שהעלת על הכתב.
א. חושש מלקבל חותמת רישמית! גם לי היו חששות אלו, והם הפסיקו אחרי שהנפילות המשיכו על אף כל שאר הנסיונות להפסיק, עד שהבנתי שכדי להשאר נקי אני חייב לעבור את זה, וזה לא שאדם בשר ודם שם עלי את החותמת הזו אלא אלקים בכבודו ובעצמו, ובהמשך הגעתי להבנה שזו היתה מתנה מיוחדת ממנו כי בלעדיה לא הייתי מגיע לחיות חיים רוחניים ומאושרים ביותר.
ב. האם לא שייך לעבור צעד ראשון אם אני לא באממת 100% מכור? אני יודע שרבים סבורים כי צעד ראשון הוא להבין שיש כאן התמכרות, אבל אני סבור אחרת!!! צעד ראשון הוא רק עוזר לנו להחליט אם אנו מוכנים לדבוק בשאר הצעדים על אף כל הקושי הנלווה אליהם, לשם כך לא מוכרח שנבין שאנו מכורים כמו שמוכרח לנו להגיע למסקנא שזו הדרך שאנו רוצים לדבוק בה בכל לב ונפש, מטעם זה ביל W הוסיף את חציו השני של הצעד "ושאבדה לנו השפיות על חיינו", מי שמזהה אצלו שהוא מתנהג בחוסר שפיות על אף שאינו מכור הוא יגמול בלבו להתמיד בתוכנית הצעדים על סוף חייו מתוך ידיעה שהתנהגות בחוסר שפיות יכולה להוביל את האדם אל המוות.
ויש חברים רבים ברחבי העולם שצועדים את הצעדים גם מבלי סיכון של מוות! אלא רק בגלל סיכון של הדבר היקר להם בחיים, כמו משפחה, זוגיות, פרנסה, בריאות, חינוך ילדים, ועוד... כי כל אחד מהדברים האלו מספיק סיבה בעבורם לדבוק ולהתמיד בצעדים בדביקות והתמדה ללא הפסקה הכל חייהם.
ג. לגבי הזמן וההשקעה שזה מצריך, בדרך כלל זה הרבה פחות מהזמן שהיה מבוזבז בזמן ההתמכרות, וגם אם אתה אומר שכרגע אין לך אינטרנט פתוח ואתה לא מבלה על זה שעות אלא רק נופל פעם בשבועיים במשך כמה שניות, עדיין אתה צריך להתבונן מה קורה איתך במשך היום, האם אתה מסוגל להתמקד רוב היום במטרת חייך? [האם בכלל מטרת חייך ברורה לך?], יש כאלו שחשוב להם שלא לבזבז את הזמן אבל בפועל כל החיים שלהם זה בזבוז זמן אחד גדול כי אינם עוסקים במטרה האמיתית שלשמה הם ירדו לעולם!!! תוכנית הצעדים מחברת אותנו לחיים רוחניים ומובילה אותנו לשמוע ולהבין מתוך קורות החיים שעוברים עלעינו את קולו של אלקים שמדבר אלינו בכל רגע ומנווט אותנו לקראת ידיעת רצונו מאיתנו בכל רגע. ואף נותן לנו את הכוח לבצע את רצונו בצורה אופטימלית הטובה ביותר. הלזה יקרא בזבוז זמן? וכי למה נועד הזמן אם לא כדי לממש ענין זה?
ד. בענין ההסתרה מן האשה, רבים מאיתנו מצאו שנשותם סבלו מהם סבל אדיר בכל התחומים במשך תקופת ההתמכרות, וגם אם לפום ריהטא בתחילת המפוכחות זה לא נראה כך, זה מתגלה בהמשך תקופת המפוכחות לרגל השינוי הענק המתחולל בזוגיות. אם תתמיד כראוי בביצוע הצעדים כבר לא תשאל "איך אסתיר את זה מאישתי", אלא אשתך תשאל אותך מה גרם לך להתהפך מהתנהגות כ"בעל חי" [סליחה על ההגזמה] להתנהגות של אדם עם צלם אלוק ממעל, אז כבר מאוד תרצה לספר לה את המהלך הנפלא שעברת ואז אתה תשאל "איך אני מגלה את זה לאשתי"? עד אז לא צריך לספר לאשה שום דבר [כמובן לפי הוראת הספונסר שלך ולפי המצב שלך ושאר נתונים שיכולים לשנות את ההוראה שאינה חד משמעית] וזה לא כל כך קשה להסתיר דברים מן האשה, אנו מומחים בזה מאז החתונה...
אוהבים אותך
תמשיך איתנו