רציתי לחלוק עד כמה פגם הברית גרם לי לחיות בגיהנום עוד בעולם הזה. העבירה הנוראה הזו, כאדם לא דתי אני אומר את זה, גרמה לי לחיות כמו מת, אחרי העבירה הרגליים שלי כאבו, הידיים כאבו, אבל יותר מזה, הלב נסתם, לא יכול להתפלל, קשה לשמור שבת, מחפש רק להשביע את עצמי, את התאוות, ובלילה רוצה לבכות מההרגשה הנוראית שיש לי, רוצה לבכות אבל לא מצליח, אני לא רגיש מספיק. עד היום יש לי נזקים איומים מהדבר הזה שעשיתי אני כותב את מה שאני כותב בכאב וסבל...אני נקי יומיים (זה המון בשבילי) ההרגשה מתחילה להשתפר, אבל אני רחוק מלהגדיר את עצמי אדם נורמלי, או אדם בכלל, קשה לי מאוד אבל מדקה לדקה שאני שומר ההרגשה משתפרת, הרסתי לעצמי את החיים, אני הורס לעצמי את החיים, ועכשיו מזהיר במכתב הזה אתכם, אבל אותי בעיקר, תיזהרו מהעבירה הזו, תילחמו בדבר הזה כל יום! תהיו נקיים, תילחמו על זה, כי אם לא, אולי היום כשאתם צעירים אתם יכולים להמשיך ולתפקד בחיים, ככל שהזמו עובר ולא מתקנים, כבר קשה לחיות, קשה לחיות! תקנו עכשיו, אל תחכו למחר, תשמעו לי, אני גמור, מנסה להרים את הראש מעל המים, לנשום קצת, כמו שלא נשמתי כבר שנים, קשה לי מאוד!
קשה מאוד!! על הנאה של חצי דקה ביום, כמה אני משלם עליה בעולם הזה, מה יהיה לי אחר כך? לא יודע, אני מפחד