PU DECKUF כתב on 29 יוני 2020 10:03:
יום 15 עדיין נקי!
חייב לשתף ....תודה על התגובות Onhorseback מתרפא והמשתוקק....זה כל כך חשוב להבין שאתה לא לבד בדרך הזאת.
אז אתמול היה יום לא קל...שוב העניין עם אשתי..אני לא מצליח להתגבר על המצוקה הזאת,
אני מרגיש ממש רע כל פעם שזה קורה והדחף הראשוני שלי זה ישר לברוח לפתרון שאני מכיר -להתמכרות, אז אתמול עשיתי דיל עם עצמי נשמתי עמוק התרכזתי במשהו אחר לכמה דק, וזה פשוט עבר. והצלחתי לצאת מתוך סיר הרחמים העצמיים שהכנסתי את עצמי אליו (היא לא אוהבת אותי, היא לא מבינה אותי, למה היא לא מבינה שאני צריך את זה, וכו'. וואלה זה לא היה כל כך נורא...
היום עוד אסימון נפל אצלי, האמת זה מחשבות שתמיד היו לי, אבל הדחקתי כי לא רציתי אף פעם להתמודד עם המציאות...
היום זה מאוד ברור לי שהמחלה הזאת ההתמכרות אין לה שום קשר לפורנו, למין, לסקס...
כלומר ברור שיש קשר אבל לא בצורה שתמיד חשבתי עליה..
תמיד המחשבה שלי הייתה כזו:
אני אפסיק לאונן ולראות פורנו ואז היום שלי יתחיל יותר טוב ודברים יסתדרו
כלומר סיבה - ראיתי פורנו
תוצאה - חיים חרא
היום אני מבין שזה בדיוק הפוך, עד כמה שזה נשמע פשוט, זה לא.
הסיבה - חיים חרא (לא מתמודד עם המציאות כשהיא לא נוחה לי)
תוצאה - אוננות ופורנו.
התחלתי לנתח את עצמי בכל מצב שבו יש לי רצון לפתוח אתרים או לעשות דברים אחרים,
וזה תמיד קורה או שאני רוצה לדחות משהו שצריך לעשות או כשאני כועס או שאני סתם משועמם או כשאני עצוב.
ואני מתחיל להבין שחייב פה טיפול שורש לטפל בכל התחומים שהזנחתי בחיים שלי,
למשל : תמיד רציתי להתחזק תמיד רציתי לעשות כושר תמיד רציתי ללמוד כל מיני דברים,
אבל תמיד תמיד תמיד איכשהו סיפרתי לעצמי סיפורים למה אני לא מצליח להתקדם.
אני לא יודע אבל אולי המנוסים שבכם יגידו אם התכנית כן נוגעת בנושאים האלה ונותנת כלים להתקדם מבחינה אישית או לא אבל אני חייב לפענח את הדרך לעשות צעדים בונים וליצור הרגל חדשים במקום ההרגל הזה של הפורנו/אוננות.
כי המלחמה עצמה כנראה שלא תיפסק בקרוב ואני מבין ומרגיש שאם לא אכניס תוכן אחר ואם לא אבנה את עצמי ואת כל הצדדים המוזנחים שבי זה כנראה ימשיך להיות קשה כל הזמן.
אז אם יש לכם עצה אני אשמח לשמוע
אוהב אותכם אחים יקרים ותודה על הכל!
מדהים! שוב.. מאוד מזדהה איתך.. במאה אחוז על מה שאתה כותב.
מדהים שהגעת לתובנה הזאת כזה מוקדם.. מה רק לי זה לקח כל כך הרבה זמן להבין את זה???
ממה שאני מבין יותר ויותר מרגע לרגע, זה שהתכנית בעצם מלמדת אותי לעבוד על קבלה. קבלה של עצמי.
לאו דווקא שאהפוך פתאום לאדם שרץ ועושה הכל במיידי ולא דוחה כלום ומבין ואכפתי וכו'.. לאו דווקא שאצליח לשנות את אותם פגמי אופי שלי שמעציבים אותי וגורמים לי לברוח לתאווה...
אני אישית סובל מחוסר ביטחון עצמי והערכה עצמית נמוכה.
הפיתרון שלי זה רצון לעשות כושר וספורט ולבנות את הגוף. אבל אני עצלן ודחיין וזה אף פעם לא קורה וזה מדכא אותי..
התכנית עוזרת לי (אני עדיין לא שם אבל מניח שזו המטרה) לקבל את עצמי. לקבל את עצמי שאני כזה. לא להרגיש חרא מזה. למסור את זה לאלוקים.
אז אולי הביטחון העצמי יעלה ואולי לא.. אבל מה שהתכנית עוזרת לי זה לא להתבאס מזה ולא לרצות לברוח מזה. לקבל את עצמי ואת רצון אלוקים עבורי באהבה.
אם אני דחיין אז אני דחיין.. אבל זה יעזור לי לא להסתכל על ערימת המשימות שיש לי לעשות שאני דוחה כבר חודשים ולהתייאש.. אלא להסתכל עליה ולא להתייאש. לקבל. קבלה עצמית.
יכול להיות שאני טועה אני רק 10 חודשים בתכנית וזה מה שהבנתי.. יתקנו אותי חברים ותיקים יותר או מי שהבין אחרת או יותר טוב ממני בשמחה.
אוהבים!