mitmoded כתב on 26 אוק' 2020 15:11:
לא בטוח שזה בהכרח קשור למגזר, אני מאמין שיכולה להיות בחורה מהמגזר החרדי דוסה שלמדה בסמינר הכי משובח עם ראש על הכתפיים שתדע לראות בבחור שמולה לא רק את הזוהמה שהוא נמצא בה אלא גם את המאמץ המטורף להחלים ואת שאר המידות הטובות שלו
ויכולה להיות בחורה שלא ממש מעניין אותה מצוות ויראת שמיים שלא תדע איך לאכול את המשודך ותעיף אותו
אני חושב שההחלטה אם לספר או לא מאוד סובייקטיבית,
בנוסף זה גם תלוי כמה זמן הם יוצאים, דייט ראשון/שני לא נראלי שכדאי לשתף
אבל שזה כבר קשר רציני שנבנה אמון ויש אהבה והיא יכולה להכיל גם פגמים יותר רציניים יש על מה לדון
שא ברכה אח יקר
אני מסכים עם מתמודד, וגם מכיר כמה חרדים שסיפרו למשודכת וזה, לא גרם לניתוק הקשר. לדעתי זה בעיקר עניין של תזמון נכון. בוודאי שלא צריך לספר בפגישה הראשונה, כמו כל בעייה אחרת. אחרי שהמשודכת פוגשת גם את הצדדים היפים שבמשודך, הוא יכול לשתף אותו גם בצדדים היותר מורכבים. ואם הוא יכול לשתף אותה בתקווה, באור ההחלמה והפיתרון, בדרך חיים רוחנית משמעותית, זה הרבה יותר יתקבל על ליבה מאשר שיתוף בייאוש, בחושך המחלה והבעייה.
ואגב, באמת הכי קשה וכואב בהקשר הזה הוא מצבן של המכורות הדתיות והחרדיות. אין לי מושג מה הן יכולות לעשות בעניין הזה. בעוד שאצל גבר מקובל שיש לו התמודדות כלשהי בתחום, אצל נשים זה פחות מקובל, ובפרט במחוזות תורניים.