כידוע האר''י הקדוש כתב תיקונים לימי השובבים, גילולי שלג, צומות, מלקות. החלטתי לעשות זאת.
אבל היות ובספרים הקדושים כתוב שלא לעשות זאת בדורות שלנו, והניסיון מורה שאלו שעדיין לא הצליחו לעזוב את החטא, כשניסו תיקונים מסוג זה רק נפלו יותר, עשית לתיקונים הללו שינויים קלים.
במקום גלגולי שלג - אני מתגלגל כל בוקר מהמיטה למניין הראשון. ברגעים הראשונים מאד קשה לי, לקום לקור בחושך, ואני פותח את היום בתפילה להקב''ה שבזכות ההתאמצות יעזור לי להתקרב אליו. למעשה אני מגיע למצב שאני מוקדם אחרי התפילה, יש לי זמן ללמוד כל מיני דברים לפני העבודה, לא להגיע ברגע האחרון ובלי נשימה לעבודה.
במקום תענית - התחלתי דיאטה. בשנתיים האחרונות עליתי במשקל, חלופת החומרים איטית יותר ככל שמתבגרים, וגם יש איזו נטייה משונה לגוף, שכל אוכל מיותר שאתה אוכל נשאר איתך. ואדם כבד משקל כבד יותר עייף יותר. ב''ה התחלתי דיאטה, פשוט אוכל מסודר, נמנע מג'אנק פוד, ולא אוכל בלילה. לפעמים בא לי לנשנש משהו, ואני פונה בתפילה להקב''ה שיעזור לי בזכות התענית הזו. כבר התחלתי להוריד במשקל ומרגיש טוב יותר פיזית ונפשית.
במקום מלקות - אני מאמץ את הגוף, בהליכה, אני לא נוסע לעבודה אלא הולך כשתים וחצי ק''מ כל צד. זה עוזר לי להשתחרר להתרכז, ולכפר על העוונות.
אולי השילוב הזה עוזר לי לשמור על פכחון הפעם יותר זמן, וממקום יותר טוב ב''ה. - היו לי כמה ניסיונות השבוע ב''ה עמדתי בהם בהצלחה. הכל מכוחו יתברך שמו.