אשתף אותכם שב''ה עברתי את מוצש''ק בשלום, ואני עכשיו יותר רגוע, אפילו שהמציאות סביבי לא השתנתה בכלל. ללמדך שלא המצב עושה את הבעיה, אלא הבעיה גורמת לנו להתמודד לא נכון עם המצב.
אני חושב שמאד חשוב לספר מה עזר לי. יהיה בזה גם משום הכרת הטוב לחבר יקר, וגם עצה לשאר המתמודדים.
את חטאי אני מזכיר, שאתמול נכנסתי לכאן, קצת כדי לצאת ידי חובה, להראות להקב''ה שאני נכנס לשמור עינך וזה לא עוזר. אמרתי בוא נראה האם הידיד שלי מהפורם נמצא עכשיו, והוא לא היה.
אסביר מה הכוונה הידיד שלי, וגם בזה סביר שתהיה תועלת למתמודדים אחרים. נכון שאנו כולנו מתמודדים עם אותה בעיה. אבל ככל שהתמיכה מגיע ממישהו שיותר מבין אותך, יהיה בזה יותר תועלת. קשה לגשר על פער גילאים, ובפרט למבוגר קשה לקבל תמיכה מצעיר. קשה לקבל תמיכה ממנטליות שונה. לאדם משכיל יהיה יותר קל לקבל ממשכיל, ולאדם פשוט מפשוט, לעני מעני ועשיר מעשיר. לא שאני אומר שצריך להיות אותו דבר, אבל אחד שמבין את השני.
כזכור מסיבותי, אין אדם בעולם !!! שיודע עם מה אני מתמודד. אך היה כאן אחד מהחברים שהתכתבנו, וזיהנו שאנו מבינים אחד את השני, והוא באבירות נפש, נתן לי את מספר הטלפון שלו.
אתמול מאוחר בלילה החלטתי לתת עוד צ'אנס להקב''ה [סלחו לי על הביטוי המגעיל, אני רוצה לשתף ממקום פנימי], אשלח הודעה לחבר. כן בשעה 1 בלילה הוא ראה את ההודעה, נכנס לכאן והתכתבנו למשך שעה, דברי חכמה ותבונה. עד שנרגעתי.
קודם כל, תודה רבה לך ידידי היקר.
ולכולם אני מציע תיצרו קשר אישי יותר, עם מישהו שמכיר את ההתמודדות שלכם, אינו צריך להכיר אתכם, לדעת האם השם שלכם כהן או לוי, אבל כן את סיפור החיים, וכך יוכל לתמוך בכם יותר.
בהצלחה לכולם. וזיכוי הרבים יעמוד לנו, להתקרב להקב''ה.