ידוע בשם הגאון ר' ישראל מסלנט, שאם אדם אינו יודע מה הוא צריך לעשות, שיבדוק מה הוא אינו רוצה לעשות, ואת זה הוא צריך לעשות.
מעל שבוע לא כתבתי שיתוף, לא היה לי כוח, כאילו אין לי מספיק מה לספר, או שהסיפור לא יעזור, אבל זה לא נכון.
לצערי בשבוע הזה היו לי לא מעט זמנים קשים, שוטטתי במחשב ובדקתי את החסימה מכל צד אפשרי. ב''ה עבדה טוב, אבל זה לא מפוכח.
האמת שיש לי קורונה, ואני לא מרגיש טוב, ויישן ביום וער בלילה, וקשה להתרכז, אז יש איזה רצון לגלוש, לחזור למקומות שהזמן עובר מהר. ועכשיו זה אפילו בלי נקיפות מצפון כי זה לא על חשבון זמן שהייתי יכול לעשות איתו משהו מועיל, שהרי אין לי כוח להתרכז. וכמעט פניתי לאחראי על החסימה לספר לו איזה סיפור שיגרום לו להוריד את החסימה. לא הייתה לי בעייה לעשות זאת, מכורים הם קומבינטורים מספר 1 בשביל ההתמכרות שלהם. אבל הבנתי שאפסיד מדי הרבה אם אעשה זאת.
עד כאן הסיפור - ננסה לעבור לתובנות.
האמת שאלו שזוכרים, בהתחלה הייתי נגד חסימה בגלל שהרגשתי שאם אדם סומך על החסימה הוא שוכח לעבוד על האישיות, והבעיה של ההתמכרות היא השימוש כדי לברוח מקושי, ולאו דווקא שימוש כזה או אחר, כי תמיד תמצא מקום אחר להשתמש. ולכאורה צדקתי, שעכשיו בגלל שאני חסום, בקושי עובד, בקושי משתף, והגל מתגבר והים סוגר ומאיים להטביע. - אך זה לא נכון, לחסום צריך, בגלל שאם לא הייתה לי חסימה בשבועיים הללו הייתי נופל, גם אם לא עד תהום רבה, אך רגע קודם בוודאי. מה שכן, צריך באמת לעבוד ולשתף גם כשחסום, לעבוד על פכחון, לא לחפש, לא לחשוב מה שלא צריך.
נגמר לי הכוח לכתוב ולחשוב, חוזר למיטה, וה' ישלח לי רפואת הגוף, בתשח''י, ורפואת הנפש, בתוך כל חברי הפורום.