אלי שומר כתב on 26 אוק' 2023 15:31:
איזה טיפש הייתי.
הרי מאז יוכ''פ שנמחלו כל החטאים, הייתי נקי נוצץ. אח''כ חגים, את כל הדברים הללו ספגתי בקדושה. למה נפלתי.
אני עכשיו שוב עם הקושי של ההתחלה. כבר היום בצהריים בדקתי שוב האם החסימה עובדת. ב''ה עבדה. אבל זה אומר שאני חוזר למקום קשה.
מה הרווחתי מהנפילה. כלום, ראיתי גועל וזבל. - הגעתי למצב של אדם הראשון אחר החטא.
וכדברי המדרש (ב"ר יט) א"ר אבא בר כהנא ואכלתי אין כתיב כאן, אלא ואוכל, אכלתי ואוכל, . - מישהו מבין מה אדם הראשון אמר להקב''ה אכלתי ואוכל, איך יתכן ?? - אני מבין.
תתפללו עלי, שאצליח לחזור למסלול. לשלוות הנפש.
אלי שומר התותח! כמו שאמרו חבריי, אתה מופת ודוגמה.
אני אדגיש שאולי דווקא בגלל שאתה נפלת. בגלל שיש לך קשיים. יחד עם החשיפה אתה חושף את ליבך ומתחבר ללבבות כולם.
גם אני הרגשתי את אותה ההרגשה. אבל כידוע: "תשובה קדמה לעולם". שמעתי דבר יפה מפי רב גדול שהסביר מהו פירוש המושג הזה.
יש הרבה פירושים אבל בנוגע למה שכתבת לעיל - התשובה לא רק שמכפרת אלא מוחקת את המעשה כאילו לא היה כלל!
לא כמו בני אדם שיכולים למחול, אך אינם יכולים למחוק את מה שנעשה. הקב"ה דווקא כן נתן לנו את המתנה הנפלאה הזו, והכל בגלל שהיא קדמה. קדמה לעולם, קרי, קדמה למעשים שלנו ויכולה לבטלם. אשריך! תמשיך להילחם ולשתף. לאחר תשובה אתה נחשב נקי לחלוטין כאילו יצאת עכשיו מיום כיפור!
אכן... נוצר פער שלתוכו נכנסים מתחים, בלבול, כעס וכו' זה מקשה יותר ויותר ונדמה כאילו זה סוגר מכל הצדדים.
לעניות דעתי לא צריך להילחם בכל הזירות בבת אחת ובכל הכוח. כקצין מלמדים אותנו במלחמה לפרק משימה גדולה לשלבים קטנים. ממש כמו שעושים כוחותינו בעזה.
אתה נלחם לא פחות חזק. אני בטוח.
בחר לך משימה אחת, לשמור על נקיות/ להישמר מפני הכעס/ לתת לעצמך חמלה/ לישון טוב וכדו'.
ותתמקד בעיקר בה, וכשאתה מרגיש שאתה יכול - תמשיך להתקדם ולעלות.
אתה גם יכול לקחת קצת מכל דבר ולנסות לראות אם אתה מצליח. הכל כפי יכולתך וכוחך. וכוחך חזק מאוד. יעידו על כך כל השרשורים שלך.
תמשיך לכתוב, לזכות את הרבים ומאחל לך הרבה שבועות נקיים ונוצצים כלשונך הזהב.
שבת שלום ומבורכת!
אזהרה: ספוילר!