המשתוקק היקר,
ראשית, בשום משל שהבאתי לא התייחסתי לנזקים או הפסדים שיש מההגעה לקבוצות. אמנם אלי שאל את השאלה הזאת כלפי עצמו, שנראה לו שזה שיקול נכון כלפי עצמו לא להגיע לקבוצות בגלל הפסד. אך במשלים שלי עניתי על השאלה הראשונה שלו, שמובאת כאן למטה, וגם המשל השני נסוב על הענין של המשל הראשון.
אלי שומר כתב on 27 נוב' 2023 01:32:
אנסה להבין ממשה שלמה היקר איך ולמה בדיוק מגיעים עם 12 הצעדים. האם אז מגיעים למצב שלא צריך להילחם, האם בזכות הצעדים לא נופלים שוב ? לא רוצים ליפול ?
עד כה לא הגבתי על הרמיזות החוזרת למען הדרך היחידה שצריך ללכת בה, כאן בפרום, כדי לא לעשות ריפיון למי שהולך בשיטה זו.
אבל אומר שבאופן אישי חוץ מאת הצעד הראשון, לא הצלחתי להבין את שאר הצעדים בכלל.
----------
לגבי הנזקים של חברים שהגיעו לתוכנית, שאלתי על כך כמה שאלות ולא קיבלתי עליהם בדיוק תשובות.
חוץ ממה שאלי כתב שיש כאלה שהחשיפה זה מחיר יקר אצלם, או מה שאתה כתבת שיש חברים שזה לא עבד להם.
לגבי מה שאתה כתבת כבר הגבתי למעלה שזה בגלל שהם לא עבדו (לפי דבריך בהודעה שלפני כן), וממילא אם זה כל הבעיה אצלם, ואין להם שום נזק, אז בודאי שהמשל שכתבתי שם נכון מאד.
----------
המשתוקק כתב on 29 נוב' 2023 19:25:
מתחיל שוב יקירי, אהבתי את מה שכתבת ואני לא חולק.
אמנם אני מזדהה עם ההערה של ר' אלי שומר, שנדמה שבכל המשלים שלך אתה מתייחס לצעדים בתור תרופה שיכולה רק להועיל אך לא להזיק, ואני מרגיש שזה לא נכון. כן יש לזה תופעות לוואי טכניות (כגון חשיפתי לאנשים - שבשבילי זה דבר מאוד מפחיד שיכול להזיק) וכן מהותיות, לדעתי - לשיטתך, יש להמשיל את זה לתרופה שכן עלולות להיות לה תופעות לוואי קשות, אך היא מרפאת ומ"מ בלעדיה הנזק יותר גדול.
על המצב הזה לא המשלתי שום משל כמו שהסברתי מקודם,
אבל גם לדבריך אתה מסכים איתי שבסיכום הסופי הרווח שווה מול ההפסד, וא"כ בכזה מקרה יש ספק מה לעשות?
זה כ"כ שונה מהמשל הזה שהבאתי למעלה, וכעת אני קצת יותר מדגיש את הדברים.
"בלי הניתוח הבן אדם ימות תוך 24 שעות בגלל המחלה, וע"י הניתוח יש סיכויים גדולים שהוא לא ימות, ואם הניתוח לא תעבוד אז הוא ימות תוך 24 שעות בגלל הניתוח. "
גם אם יש פתרונות שונים, כמו שאתה מסביר שאלי שואל, אבל זה שאלה בשלב הפרקטיקה, אבל לא בכל העקרון. זאת אומרת, מי שבמצב גרוע עם התאווה (מה זה נקרא גרוע? אפשר להתייעץ עם חברים ותיקים) ואין לו פתרון שעובד לו, ומציעים לו לעבוד את הצעדים, ומחמת שהוא לא רוצה להיחשף וזה מחיר יקר לו להיחשף (אני לא רוצה עכשיו לדון על הפרט הזה), לכן הוא צריך לשלול את כל הפתרון הזה של קבוצות הצעדים???
זו שאלה שאדם באופן אישי יכול לשאול ולהתייעץ מה נכון בשבילו, וכמובן הוא לא מחוייב לדעה של שום אדם, אבל מאידך, זה לא סיבה לפסול באופן גורף את הפתרון.
וגם צריך לזכור, שיש אנשים שכל יום שהם לא נמצאים בפתרון אלא בבעייה, הם ממשיכים להזיק לא רק לעצמם ולמשפחתם, אלא לעוד ועוד אנשים שנהרסים להם החיים בגלל המחלה של אותו אדם... עד שלבסוף הם נעלמים לפתע מהעולם, וכביכול בחייו הוא לא היה צריך להיחשף לאנשים ולשלם מחיר יקר, אבל במותו - הכבוד ממנו והלאה.
הבהרה לאלי ולמשתוקק ולשאר מי שקורא את המשפטים האחרונים:
אני מבין מאד את הקושי להיחשף, וגם יתכן מאד שהסיפור שלכם עם החשיפה מפחיד יותר משלי, למרות שגם יתכן שלא, ובכל אופן התיאור שתיארתי על האדם שנעלם, אינו מכוון אישי לאף אחד ממכם, רק כתבתי את התיאור הקיצוני, כדי שיובן מה שכתבתי כאן שאין טעם מחמת הדברים הנ"ל לשלול באופן גורף את הפתרון של הקבוצות.
(להזכירכם, הייתי בשידוכים כשהגעתי לקבוצות, ומכניסתי לקבוצות לא הייתי אף פעם בסדר שלישי בישיבה, וגם בסדר שני הייתי רק חלק מהזמן... וציפיתי להתחתן עם אשה שתרצה בעל מתמיד שלומד שלש סדרים, ובכל זאת למרות הכל הגעתי לקבוצות... וגם לבסוף התחתנתי עם אשה שרצתה ורוצה בעל מתמיד שלומד שלש סדרים... וב"ה היא גם זוכה לזה כיום.... ואל תדאגו לקב"ה, הוא יודע לסדר היטב את הדברים כדי שהשידוכים שנקבעו ארבעים יום קודם יצירת הולד יצאו לאור העולם, גם אם כביכול יש סיבות שהיה נראה שאמורות למנוע את הדבר)
-----------
דבר נוסף, היה נשמע לי מדברי אלי ומדבריך בהודעות הקודמות, שיש חברים ששלחתם לקבוצות ובגלל התוכנית הם במצב הרבה יותר גרוע מאשר בלי התוכנית.
ועל זה אני רוצה לשאול, למה החלטתם לשלוח לקבוצות? אתם מכירים את הקבוצות? אתם בטוחים שזה טוב לכל אחד?
אגב, לפי הסיפורים שלכם, נשמע לי שאתם שלחתם חברים מהפורום לקבוצות, יותר ממה שאני שלחתי.
ועל כן אשמח לשאול אתכם חידה.
1. כמה חברים הגיעו לקבוצות אחרי שיחה איתי?
2. לכמה חברים המלצתי באופן אישי להגיע לקבוצות?
התשובות לשתי השאלות הן בין 1 ל -3, בואו תנסו לנחש.
באהבה רבה
מתחיל שוב - וצועד לאלוקים