ערב פסח, שרפתי חמץ, נהגו לומר תפילה אחרי שריפת חמץ, כשם שפשפשתי בביתי כך אזכה לפשפש בבתי הנפש ולמצוא חמץ שבי.
אני לא צריך לפשפש אני מכיר את החמץ שבי. נכון מסביבי אף אחד לא מכיר ויודע על מה בוכה אותו יהודי בשעת שריפת חמץ, כי החמץ שבי מוסתר מכולם, אך ממני הוא לא מוסתר בכלל. אבל אולי כן, אולי יש דברים אחרים שאני לא מבין שהם בעיות אצלי והם חלק מהגורמים לי לחזור לשם שוב ושוב.
נצלתי את ימי ההכנות לפסח, לעבוד על מידת הכעס, סבלנות. כל מיני דברים שזמן זה הזדמנות לעבוד עליהם.
ב''ה אני מגיע אכן לליל הסדר עם למעלה משלושים ימי פיכחון. פתאום שמתי לב שחזרו אלי ניסיונות בהרהורים, מה ששנים לא היה לי, בגלל שהיית רואה. באופן כללי הגם שאני יודע שאני מכור, ותמיד אמורים להגיע גלים, אתמול בלילה חשבתי אולי כבר אפסיק את המאבק אם הוא לא מסתיים. אבל זה לא נכון, אני יודע ברור שהנפילה מעולם לא נתנה לי משהו, לא הרגיעה אותי באמת, לפעמים את הגועל הנורא הרגשתי רק אחרי, והרבה פעמים תוך כדי.
ה' ירחם עלי, יראה את העבודה הקשה שעשיתי מאז פורים, ויאיר לי לילה כיום. יתן לו את גילויי האורות בלילה הזה, ויעזור לי להכניס אותם בי בכל ימי הספירה. - מקווה שבימים אלו אמצא את הדרך להגדיר רמת מפוכחות גבוהה יותר.
מתפלל על כל החברים היקרים כאן, שנזכה במהרה לראות כי לך היום אף לך הלילה, שגם הזמנים שהיו נראים לנו לילה, הם בעצם הזמנים של היום, שלא אור, זמנים שבלעדיהם לא היינו מתקרבים ומגיעים להקב''ה למקום שאליו אנו צריכים להגיע.
פסח כשר !!! ושמח !!!
[כשר באכילה אך גם בכל עינני הקדושה, ושמח, כי בלי כשר אין שמחה, ובלי שמחה אין כשר].