רגע לפני שאני בורח, ב"ה אומנם לא לתאווה אבל לדברים שבדיעבד יכולים להוביל אליה, משתף.
לאחרונה אני עובר תקופה מורכבת, ב"ה המצב שלי די התייצב מהרבה בחינות מפעם, אבל ביומיים האחרונים הוא קצת מתמסמס מ"סיבה טובה". עומדים על הפרק שני דברים חשובים, משני חיים.
ראשית, קבלתי הצעה לעבוד כמדריך בישיבה קטנה-תיכונית, שכר טוב, תנאים טובים, אבל זה יוציא אותי מעולם הישיבה והלימוד ה"אגרסיבי" לתקופה ארוכה, בעקרון שנה, אולי פחות אם אתחתן באמצע. אני בלבטים גדולים אם לקחת את הצעד הזה לשם, לכאורה לעולם העבודה והחינוך, כאשר ההורים שלי מאוד רוצים שאתקדם לשם, הרב שלי כנראה היה אומר אחרת (אתיעץ עימו בלי נדר כדי לשמוע באמת את דברו, ועם עוד רב שיחסית מכיר אותי ואת המחלה שלי) ואני עומד בתווך, מתוח, לחוץ - מחפש איך לברוח. נחזור לזה.
הדבר השני שעומד על הפרק הוא היציאה לעולם השידוכים. גם כאן ההורים לוחצים והרב אומר להשאר בעולם הישיבה. אני שוב בתווך, עוד מעט אנתח את עצמי למה. מעל הכל מרחפת בעיה של המחלה, של העצות, הכמעט "הלכות" שיש לנו כאן באתר, ותמיד - תמיד! זה עולה ומפריע לי לתפילה.
התווך בעניין ההדרכה די מתומצת למעלה, אבל יש על כל כך הרבה מה לדבר. מצד אחד אני יודע שאני מתאים בהרבה רבדים. מצד שני אני חושש שלא אצליח, כי המחלה פגמה בהרבה מעלות שבי ואני לא יודע כמה אני אצליח להתחבר ולקדם. מצד שלישי - אני לא רוצה לצאת אפ' קצת מעולם התורה, אני פוחד מהפספוס שיבוא לי, בין מבחינת כמות של ביטול סדר ערב וחלק מהבוקר ובין מבחינת הטרדה שתפגע לי בלימוד שאני כן לומד. מצד רביעי - זו שליחות! החינוך של הדור, הערכים, הצלת הנפשות. נוסף לזה הרובד הרווחי שלי, של כלים בחינוך, בהעמקת קשרים. מצד חמישי - "קבעתי את מושבי בבית המדרש!" אולי הכל מפיתויי היצר?
התווך בעניין הכניסה לעולם השידוכין הוא גם ביחס לעבודה בהדרכה - הדברים הולכים להשפיע אחד על השני, מבחינת הטרדה הנפשית ומבחינת הזמנים, יש לי ערב אחד פנוי בשבוע ליציאות.. ברובד העצמי - אני לא יודע אם אצליח להתחבר לצד השני, להיות באמת אני, לבחור נכון, לא לעשות הצגה של אני המושלם, להכיל באמת - אולי במילים אחרות (שאולי לא לגמרי נכונות) כל מה שהמחלה הרסה בי. ואז אני באמצע מצד מה שאני לא לחוץ להתחתן, לא בוער בי הצורך הזה, אבל אני מבין את הערך, והמשפחה לוחצת (אולי גם קצת החברים), ואולי אם אתחיל ארגיש את החסרון והוא סוף סוף יתמלא ואתקדם למקום חדש בכל המערכות של החיים. מצד אחר, אני לא יודע כמה אני מוכן לחיי זוגיות. הרבה פעמים מצאתי את עצמי לא מתחשב באחר כי פשוט לא שמתי לב.
היום ניסיתי לעשות מדיטציה, לשבת בשקט בלי לזוז (זה פחות עבד) לנשום, לנקות את הראש (עבד ולא עבד, קשה להגדיר) אחרי זה התייאשתי מהסיפור, נשכבתי על המיטה והתחלתי לדבר עם ה'. זה התחיל כ"רבונו של עולם", ואז אמרתי לעצמי - אני לא מתפלל עכשיו, אני מדבר איתו. אז ניסיתי "אבא, אבא אהוב ושאוהב אותי" - לא יודע, לא כ"כ התאים לי. אז התחלתי לפרוט לפניו את ההתלבטות ואז באו מחשבות של בטחון בה' (אני לומד עכשיו בדיוק בשער הבטחון של חובות הלבבות), שקצת שחררו אותי - אז אפרוט אותן עוד רגע. ואז נגמר הזמן (וקצת התחלתי להרדם בשכיבה) אז הלכתי לסדר.
בעניין הבטחון עלה לי (כמובן שהכל מאיתו ית') שאני עבד שלו ולכן "עליו" לדאוג לכך שאני אתחתן ואוליד עוד ילדים, עבדי ה' נוספים. זו אחריות שלו, אני רק צריך להוציא את האפשרויות שמתגלות ובאות לפועל. מה החששות שלי מההצעה הנוכחית? לכאורה גדולה ממני (אני 21 והיא 22, אבל שנינו אותי "שיעור"), גבוהה ממני ב5 ס"מ, רוצה שאלמד "בשנים ראשונות" בישיבה - אני רוצה 'הרבה' יותר, רבנות בע"ה ואז משרה תורנית ו... חוץ מזה זה די בסדר. השאר לא "מושלם" בשבילי אבל די בנאלי. אז אם הקב"ה שולח לי עכשיו את זאת - סימן שאני צריך להתחיל איתה. רגע, אבל כבר היתה הצעה על הפרק שדחיתי ודחיתי - אולי אני צריך להתחיל משם? כן אבל לא סתם עד עכשיו הקב"ה נתן בליבי לדחות. אז אתחיל עם זאתי. אתחיל?
זה המצב שלי היום. בואו נדבר קצת על המחלה. אז אני עכשיו במצב של לחץ, הנדרש ממני הוא לפתור את ה"בעיות" (צרות של עשירים הא?), להגיע להחלטות (או לבחור שיחליטו בשבילי) ולהיות שלם איתן וזהו. לומר לעצמי - "זהו, התחלתי" או "זהו, עכשיו זו השליחות שלי", להתחזק יותר באמונה ובטחון ולצעוד קדימה.
מה המחלה עושה? (את האמת שאנחנו לא מדברים כאן לכאורה על מחלת התאווה אלא על מחלה נפשית אחרת, מן חוסר בטחון עצמי ובקב"ה, חוסר אמונה, מין חלישות כח כזו, שהבריחה ממנה היא לכל מיני מקומות ואצלי זה בעיקר לתאווה, בהתחלה או בסוף).
היא גורמת לי לא לקחת את ההחלטה, לדחות, לא להאמין בעצמי, במחשבה טובה שה' יתן בלב שלי אם אבקש מספיק את הדרכתו אכנע לו, אבין שהוא זה שהתווה לי את הדרך מקדמת דנא ואני צריך פשוט לעלות עליה. המחלה גורמת לי לברוח מההחלטה, לתת למוח שלי עיסוק אחר - עונג וסיפוק כאילו כבר בחרתי, עברתי את הדרך ואני כבר בסוף (אולי הכל קשור לחטא האדמה שאין טעם העץ כטעם הפרי, דרך ומטרה).
עלינו, ובמיוחד עלי, להבין שהבריחה הזו לא מועילה לי בשום אופן, ההפך, היא רק לוקחת אותי אחורה, מונעת ממני להתפתח. הבריחה יכולה לפעמים לקבל פנים של עצלנות או חוסר אמונה בעצמי ותחושה של חוסר מסוגלות או יכולת (הפחתת בערך עצמי). אני רוצה להתקדם, אני רוצה לא לעמוד במקום!
הגר בורחת משרה במקום להשתפר. מצד שני גם יעקב כל הזמן בורח. זה צריך הסברה. משה בורח מפרעה אחר שדתן ואבירם הלשינו עליו, עם ישראל (מצד המגיד פרעה) בורח ממצרים - אולי יש זמנים שצריך לברוח, ואולי זו בריחה במשמעות אחרת. מקווה להבין. מקווה לבחור ובעז"ה לבחור נכון.
אוהב, משתדל שאת עצמי והמון אתכם (קורא כל דבר חדש בכל פוסט באתר), ב"ה מרגיש קצת הקלה (אבל עדיין משהו בסרעפת ומטה "לא עובד טוב"), חיל.