ברוך הבא!
התחושות האלה מוכרות כל כך לכולנו - התחושה של הפגימות, של רובד של רוע וקלקול חסרי תקנה, שאנחנו ולא אף אחד אחר, הבאנו על עצמנו.
וממילא, הפחד שכך זה גם ישאר לעולם, וגם אם נצליח להילחם ולהדוף ולהדוף ולהדוף... בסוף זה תמיד שם, תמיד יתקוף בחזרה והמחלמה לא תסתיים אף פעם. ואם כך, איזה מין חיים אלה ואיך אפשר לחיות או לשמוח ולו יום אחד באמת. מוכר עד כאב.
כבר ענו לך חכמי וגיבורי הפורום. אנסה להוסיף את מחשבותי, הרי לכל אדם, כך נוצרנו, יש את תבנית המחשבה הייחודית רק לו, ברוך ה', ואם אוכל גם אני לעזור קצת. כמה טוב.
וכי עצם התאווה היא פגם? חס ושלום! היא אחד הכוחות הבסיסיים בנפשו של כל אדם בריא (ולא רק אדם...). והיא נמצאת שם כי בורא האדם החליט לשים אותה שם - ולטובתנו, ללא ספק.
והוא, גם כן, הוא - הכניס בה את הפוטנציאל לנזק העצום שהיא מחוללת מראשית העולם עד היום, כי כך היה רצונו (בלי להיכנס עכשיו למה ומדוע, הרי אנחנו מכירים את הכל...) וגם נתן את הכלים להתמודד ולנצח.
אלא מה? התחושה היא שאצלנו, ובצדק, העוצמה היא חריגה בהרבה מאשר אצל אנשים אחרים, וכתוצאה מדברים שאנחנו גרמנו להם.
אבל, ההכרה בכך שעצם הדבר אינו רע כלל, וגם בכך, שההתמודדות עם הביטויים הלא טובים שבו היא מנת חלקו של כל אדם באשר הוא, יש בה את היכולת לעקור מן השורש את תחושת הפגימות והרוע - זה לא רע! אני לא פגום! אלא מה? אותו הדבר שאצל אחרים נכבש ומנותב יחסית בקלות, קיבל אצלי, מסיבות כאלה ואחרות ממדים לא בריאים ולא סבירים ודורש התמודדות ברמה אחרת. האם אני פגום יותר מהם בגלל זה?
באשר לסיבות עצמן - מי יודע? הרי אצל רובנו זה התחיל בגיל שעוד לא היינו לגמרי ברי דעת, מחוסר הכוונה, ידיעה, לימוד או הבנה. אצל חלקנו כתוצאה מטראומות ופגיעות בגילאים שקשה אפילו לחשוב... אף אחד לא הביא את עצמו למצב הזה ביודעין ממש.
ובעצם, הרי זה לא משנה. גם אם, נניח, שיש מישהו שביודעין ובמזיד גמור ומוחלט הביא את עצמו למצב הזה (אני מתקשה מאוד לדמיין שקיים כאן - ובכלל, מישהו כזה). הרי עכשיו (אם הוא כאן...) הוא רוצה לצאת. כלומר, הוא מתחרט על העבר. וזו הרי תחילת תשובה. ומכאן ואילך, ההתמודדות עם דברים שמעבר לכוחו לא נדרשת ממנו.
וכאן אנחנו עומדים, לפני ה', כמו כל אדם, טוב וראוי, עם בעיה ייחודית לנו. ונלחמים חזק יותר (וגם נופלים, חזק יותר...), וסובלים יותר, ורוצים יותר. האם אנחנו פגומים?
הנה אני, כותב בפעם ב... אבל אם כבר אז כבר - מגילות... ויש לי עוד הרבה. אבל האצבעות עייפות והשעה דורשת את שלה. ואולי בכלל לא תמצא בדברי טעם. אז אני עוצר כאן. ואם בכל זאת מצאת משהו שמעט הועיל אשמח מאד ואולי נמשיך ביום אחר.
בהצלחה, גיבור וצדיק!