בוקר טוב חברים יקרים ושותפים לדרך
אז.. ב"ה בניסי ניסים וגאולה של ממש אני היום מציין 189 ימים של חופש ובחירה.
באמת שהיה כל כך קשה להאמין אז, לפני 189 יום שאגיע לרגע הזה שאני ממש נקי מהתועבה הזו.. שאני חופשי ומאושר וזה ממש פירסום הנס לכתוב את הפוסט הזה!
רציתי לשתף שוב את כל מי שבדרך הקשה הזו את הטכניקות שעזרו ועדיין עוזרות לי.
ראשית, יש ליישר את המחשבה, להבין שאנחנו באמת לא רוצים להיות במקום הזה, להיות ברפש הזה ובטומאה הזו. להבין ולהרגיש שאנחנו רוצים שינוי!
אם אתם כבר שם ועדיין כל פעם מחדש מרגישים שהיצר מפיל אתכם לקרשים ואתם לא מצליחים לעמוד מולו אז צריך להבין את העיקרון הבא: הנפש שלנו נהיית עמוסה מרגשות שונים, חלקם מעמיסים עלינו יותר, חלקם פחות, אבל המועקה, הלחץ, האשמה, הפחד, החרדות, העייפות והמתח שאנחנו חווים ביומיום לא נעלמים לשום מקום. הם יושבים כמו משקעים על הלב והמוח שלנו ודורשים פורקן. הצורך הזה שכ"כ קשה לנו להתגבר עליו, הצורך הזה להיכנס לאתר ולאונן הוא לא איזה שדון קטן שיושב לנו על הכתף ולוחש "תחטא אחי", זו הדרך הקלה והמהירה (והממש לא יעילה לטווח הארוך) של המוח שלנו לפרוק את אותם רגשות קשים. ככה הוא התרגל לעבור כבר שנים! זה דפוס קבוע, יש לו עוד כל מיני דפוסים של פורקן מהיר וקל להשגה כמו לדוגמא אכילה של ממתקים ושוקולדים, עישון, סמים, אלימות...
אז מה עושים עם זה? מבינים את זה ומטפלים בזה. אני מצאתי שלהיות מודע לעצמי ולמצב הרגשי שלי מאוד עוזר לי. כשאני מרגיש תקופה של לחץ רגשי בעבודה אני ממש מרגיש את זה יושב על הלב ואז אני יודע שהמוח שלי ישלח לי אותות לפורקן. אז אם בעבר הייתי נסחף לאוננות, היום אני משתף את אישתי, כותב, בוחר לעשות דברים כיפיים שיתנו לי פורקן (אישי ואינדבידואלי לכל אחד ואחד), נותן לעצמי יותר שעות שינה, מפחית עומס בעבודה, קובע זמן מוגדר לטפל בדברים שדחיתי ועוד ועוד. לפעמים עצם זה שאני מעלה את הרגש למודעות של עצמי עוזר לי מאוד להרגיע את המצב ולהבין איפה אני נמצא.
מאחל לכל אחד ואחד פה בהצלחה רבה! אנחנו צדיקים שאנחנו מנסים ולא מוותרים וה' גאה בנו ואוהב אותנו!