מצטט מה שכתבתי בפוסטים קודמים, לא מדובר בכלים לשימוש רק בשעת הדחף, אלא גם באופן כללי. מקווה שיעזור.
1. חשיבה חיובית - קודם כל ההבנה שאין יאוש בעולם. שחייבים לעמוד למרות הכל. יש תקווה!
2. כתיבה - אוהב להוריד על הדף את התחושות והרגשות שעולות לי. לכתוב הכל בלי סינון, זה עוזר לגלות המון דברים על עצמי ולחשוף דברים שמתחבאים מאחורי המחשבה. זה יכול לבוא אחרי נפילה או תחושה שעולה או ניצחון וכדו'.
3. האתר הזה כמובן. מקדיש המון רצינות ועוקב אחרי הכל. זו התחייבות שאני משתדל למלא כל הזמן.
4. התבודדות - עם עצמי. אני לא חסיד ברסלב, אבל מצאתי חיבור לדרך הזו - בעיקר להיות בחדר ודיבור פשוט לקב"ה (בעיקר בלב ולא בקול הרי אתה לא רוצה שישלחו אותך למוסד פסיכיאטרי
).
5. לשמור על סדר - החל מסידור חדר (נשמע מצחיק אבל זה לא כזה פשוט כמו שחושבים), וכלה בסדר יום - קימה לתפילה בזמן, עבודה, וכדו'. סדר בחיים עושה סדר בראש. סופר חשוב פסיכולוגית.
6. עשיית תשובה - נותנת כוח להמשיך הלאה ונתינת הזדמנות נוספת לעלות.
7. עשיית טוב לאנשים - לתת מעצמי לאחרים, עזרה לבת הזוג, בעבודה, להורים, חברים, קהילה וכו' . זה כולל גם לתת לעצמי מעצמי. לא מתוך אגואיזם משום שאני לא יכול לתת מה שלי אין. אני רוצה להיות 100% כדי להביא לאחרים 100% ממני. זו עבודה לא פשוטה, אבל זה ממלא אותי.
8. סינונים - בפלאפון (נטספארק). לא רוצה לבוא לידי ניסיון. להעמיד גדרות. כמו שאנחנו אומרים בברכות השחר - שלא נבוא לידי נסיון ולא לידי ביזיון - כלומר, שאי עמידה בניסיון בד"כ גוררת ביזיון...
9. לימוד תורה/אמונה או כל דבר שקשור לקדושה. למלא את עצמי גם ברוח - יש משפט מסכם שכתב החייל ארז אורבך הי"ד שנרצח בפיגוע דריסה בארמון הנציב:
"להגשים את עצמי? / לא תודה / גם ככה אני גשמי מספיק / מה שאני באמת צריך / זו קצת רוחניות".
10. בקשה - להכניס בתפילות את הבקשה שהקב"ה יעזור לי בכל צעד. שלא אשכח במרוצת הזמן. שלא אפסיק לעמוד על המשמר." אין אפוטרופס לעריות" כמאמר חז"ל.
11. פתק קטן שכתוב בו את הרצון שלי להישאר נקי. או ציטוט שעוזר להתגבר. כשיש דחף ניתן להציץ בו ולהזכיר לעצמי מה באמת נכון. ומה אני רוצה באמת.