אם לא עכשיו אימתי כתב on 28 יוני 2023 17:02:
אני חושב שאני נמצא יותר מידי באתר, כאילו ככל שאהיה פה יותר אשתפר יותר...
אולי באיזשהו מקום אני משלה את עצמי שזה כמין פיתרון קסם להיכנס לפה כל שעתיים
היי, אם לא עכשיו אימתי.
קראתי את כל השרשור ומזדהה. תרשה לי להעריך את הכוח ואת הרצון שלך להשתנות על אף הנפילות. אני מאמין שזה דורש כוחות לא פשוטים ורצון עז. עלה והצלח.
אני מאמין שאחד הדברים החשובים ביותר הוא להקשיב לעצמנו ולסיפורים שאנו מספרים לעצמנו. מדוע? כי לפעמים אנחנו נתקלים בפער בין הרצוי למצוי. התחושה הקשה שהרגשת בנוגע לנפילה לאחר החוזה שחתמת עם עצמך מבטאת בין השאר את הצד הזה.
אני חושב שאנחנו צריכים לסלוח לעצמנו לפעמים. כלומר, לדעת שמעבר לרצון הטוב אנחנו בני אדם ואנחנו יכולים ליפול. אנחנו אלופים בלעודד אחרים ולתת להם תקווה - אך מה עם עצמנו? מותר לתת לנו קצת חמלה. זה דבר שאני עובד עליו המון.
נכון... זה מבאס ממש במיוחד אם הפרנו את החוזה כלשונך, אבל גם חוזה אינו דבר מוחלט וזה בסדר. זה טבעי. חוזה הוא מטרה וגם אם מחטיאים יש הזדמנויות לכבוש אותה שוב. חץ לא תמיד פוגע במטרה. המטרה לא נעלמת. לכן שמחתי שחשבת לא ליפול לייאוש - זה יסוד חשוב: מותר להיות עצוב אך לא לשקוע בו. זה גבול דק אבל עם הרצון שלך אני חושב שאתה תצליח ובגדול.
בכל דבר בחיים - אין הצלחות בלי נפילות. אני מאמין שלקום מנפילה יותר חשוב מניצחון. אתה כותב ש: "פעלתי לפי התכנית וגם הצלחתי לדחות קצת", אתה יודע כמה כוח זה דורש? וואו אני מתפעל. כמה כוח. על זה אני שם דגש. "איזהו גיבור? הכובש את יצרו" - גם אם לכמה רגעים.
"אני חושב שאני נמצא יותר מידי באתר, כאילו ככל שאהיה פה יותר אשתפר יותר" - למה "כאילו"? נראה שדווקא אתה משתפר הלוא כתבת זאת בעצמך: "תוך כדי כתיבת השורות אני כבר מתחיל לשמוח". מנגד, האתר יכול לתת זריקת כיוון, עידוד, נחמה, מקום שבו אפשר לפרוק ולהתעודד. אתה מוזמן להיכנס, לבקר ולשהות בו כמה שתרצה
אתה צודק - אין פתרונות קסם אבל בהחלט כניסה לאתר היא דבר חיובי. אתה יכול לשנות את הסיפור. במקום " כניסה לאתר = פיתרון קסם" ל- "כניסה לאתר = כלי עזר לעבר פיתרון". תמצא את המקומות באתר בהם אתה שואב עידוד - בין אם זה להמשיך לעדכן או כלים נוספים ומשם קח את המושכות ותרוץ בכל הכוח. אל תתן ליצר להרחיק אותך מהמקומות החיוביים והטובים שבך ומחוצה לך.
דבר נוסף ואחרון, נפילה לא מוחקת את הימים בהם אתה היית נקי ואת ההישגים הנפלאים שזכית בהם. הם שם ושאב מהם את הכוח והתקווה להמשיך.
אוהב אותך ושואב ממך השראה! שכוייח צדיק!