ברוכים הבאים, אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: חלומות 134 צפיות

חלומות לפני 1 חודש, 1 שבוע #152117

מה קורה?אני אחרי רצף ניקיון של11 ימים שנשבר לצערי.אחד הדברים המטרידים אצלי בשברי ניקיון במיוחד ארוכים אלו החלומות . מגיעים אלי חלומות מאוד מאוד מפורשים (גם אם לא חשבתי על שום דבר שקשור במהלך היום) וברצף האחרון זה גל גרם לקרי לילה . זה לא הדבר שהוביל לנפילה בסוף אבל זה בהחלט מטריד זה כאילו שהצדדים הנמוכים בנפש מנסים "להשלים הכנסה" ממקומות אחרים.וזה חלומות אז קשה לחשוב על דרכים לשלוט בזה כי זה לכאורה לא רצוני.מישהו יודע מה התופעה הזאת משקפת?עוד מישהו קרה לו? מכיר דרכי התמודדות?

תגובה: חלומות לפני 1 חודש, 1 שבוע #152123

• mose
  • דירוג זהב

כן אחי זה מוכר 
עצה שלי תקום בבוקר תעשה מקווה ותמשיך את החיים אל תתעכב על זה .
כמובן שתמיד להמשיך לשמור על העניים והראש ולהתרחק מפנטזיות…
בהצלחה אחי היקר

תגובה: חלומות לפני 1 חודש, 1 שבוע #152124

אונס רחמנא פטריה, וכמו ש-mose אומר, פשוט ממשיכים בחיים.

אם אתה מחפש ניתוח לתופעה, אני אומר שלעניות דעתי חלומות מעבדים מידע וחוויות מהעבר, וכיוון שיש הרבה מידע כזה מהעבר ועכשיו הוא קצת מתרחק אז בחלום מנסים להבין לאן זה נעלם. קצת מה שאתה קורה ״השלמות״, אבל יותר בקטע שלחזור אחורה ולעבד מידע מאשר לשמור על איזון שתמיד יהיה איזה נפילה.
ואם אני צודק אז עם הזמן החלומות אמנם ימשכו אבל הם ירדו בעוצמה והתדירות.

תגובה: חלומות לפני 1 חודש, 1 שבוע #152125

תודה רבה  על התגובות.
ברור לי שאני לא צריך להתעכב על זה בעניין התמודדות ובוודאי לא לראות בזה נפילה וכו.
העניין הוא שאני מנסה להבין אם זה נפוץ והאם זה מצביע על משהו שאפשר לפתור. 
כמו כן האם ישנן טכניקות שיכולות לעזור להפחית את זה?
והאם זה עובר?

תגובה: חלומות לפני 1 חודש, 1 שבוע #152126

אני מקפיד על קריאת שמע לפני השינה עם כל הנוסח לפני ואחרי ואני אומר לך בוודאות שרק בימים שאני נרדם בטעות קורים לי דברים מוזרים. חלומות או סתם קרי מעצבן.
 אם אתה מחפש עצה זה בדוק ומנוסה. 

היה לי לפני כמה חודשים רצף ניקיון ממש טוב ובאמצע היה לי חלום ממש רציני שממש נבהלתי שחלמתי אותו. אני ממש רציתי דברים בחלום שתכלס זה כאילו פנטזיות רחוקות שאף פעם לא חשבתי עליהם ופתאום אני בחלום עושה מעצמי דברים ומשתוקק להם. 
אז זה הלך איתי הרבה זמן שאני צריך לשנות את הרצון לחטוא באמת גם אם זה בחלום. ואחרי איזה שבוע חלמתי שוב חלום שממש עמדתי בגבורה מול תאווה. וכשהתעוררתי ממש התרגשתי שהצלחתי. 

תגובה: חלומות לפני 1 חודש, 1 שבוע #152142

את האמת שאני קורא קריאת שמע לפני השינה.
העניין הוא שאני מפריד את עצמי מהחלומות האלה ולא חושב שזה נכון במצבנו לראות בהם כלי למדידה אישית . אני מחפש כלים להפחית אותם בשביל שלא יציקו בתהליך ההתמודדות

תגובה: חלומות לפני 3 שבועות, 6 ימים #152202

• nbym
  • דירוג זהב

היי חבר!
מה שאתה עובר עם החלומות והתחושות שבאות בעקבותיהם הוא לגמרי טבעי, במיוחד כשאתה נמצא בתהליך של שינוי בעקבות רצפי ניקיון. כמו ששיתפו פה חלק מהחברים, בתהליך של ניקיון אנחנו יכולים לחלום חלומות מהסוג הזה – חלומות מפורשים מאוד שיכולים להרגיש כאילו הם יוצאים משליטה.
זה לא אומר שאתה עושה משהו לא נכון או שזה מוריד מהערך שלך. אלא, זה פשוט סימן שהתת-מודע שלך עובר התאמה לתהליך שאתה עובר.

אפשר להבין במקצת שכשאתה נמנע מהרגל מסוים שהיה חלק משמעותי מהיום-יום שלך, המוח והתת-מודע ממשיכים לעבד את זה בדרכים אחרות. חלומות הם אחת הדרכים שהמוח משתמש בהן כדי לפרוק מתח, להתמודד עם מחשבות או דחפים שהדחקת. זה כאילו שהחלקים במוח שאחראים על הדחפים האלה מנסים "להשלים הכנסה", כלשונך. זה פשוט חלק טבעי של התהליך.

שיעור קצר בנוירולוגיה: חלומות הם תוצר של פעילות המוח. בשלב הזה, המוח מעבד חוויות, רגשות וזיכרונות. מחקרים בתחום מראים שכשאדם נמנע מהרגלים מסוימים או נמצא בשינויים משמעותיים, המוח יכול "לפצות" על כך דרך חלומות. במילים פשוטות, החלומות הם שיקוף של מה שהמוח מנסה לעבד – גם אם אתה לא מודע לזה במהלך היום. בנוסף, התופעה של חלומות מפורשים וקרי לילה נצפתה במחקרים אצל אנשים שנמצאים בתהליכי התנזרות או ניקיון – בין אם זה משימוש בחומרים, התנהגויות מסוימות או אפילו צום ממושך. הגוף והמוח שלך מתאפסים ומוצאים דרכים לפרוק את המתח שנוצר, וזה פשוט חלק מהתהליך הטבעי. עד כאן.

אז מה בתכלס?

• קודם כל, חשוב להבין שאתה לא שולט בזה וזה לא תלוי בך. זה לא אשמתך שזה קורה, וזה גם לא סימן שמשהו לא בסדר איתך. להפך, זה מראה שאתה עושה שינוי משמעותי, והמוח שלך עובד קשה כדי להתאים את עצמו. אני מאמין שכל עוד אתה תוכל לשמור על איזון מבלי להיות מוטרד מהחלומות יותר מדי, החלומות גם כן יפחתו.
  • דבר שני, תנסה להכניס לשגרה שלך הרגלים שירגיעו אותך לפני השינה. למשל, נשימות עמוקות, תפילה - כמו שאמרו החברים, קריאת שמע על המיטה, או אפילו כתיבה יכולים לעזור לך לסיים את היום בתחושה שליטה ושלווה. גם פעילות גופנית כמו הליכה או ריצה או כל דבר שעולה על דעתך, יכולה להפחית מתח כללי ולתת לגוף שלך להשתחרר מעט באותו הרגע, ולא בעיקר בלילה.

במילים אחרות, החלומות והתגובות הגופניות הם חלק טבעי לחלוטין מתהליך השינוי שאתה עובר. הם לא מגדירים אותך ולא אומרים שום דבר על היכולת שלך להמשיך קדימה. תראה אותם כשלב בדרך, תמשיך להתרכז בטוב וברצפי הניקיון שהשגת! זה מדהים! ותן לעצמך זמן. המוח והגוף שלך לומדים משהו חדש, אבל אין ספק שאתה בכיוון הנכון!
נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 6 ימים על ידי nbym.

תגובה: חלומות לפני 3 שבועות, 6 ימים #152207

תודה חבר

תגובה: חלומות לפני 3 שבועות, 6 ימים #152209

• nbym
  • דירוג זהב
:pinch: אזהרה: ספוילר!
נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 6 ימים על ידי nbym.
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.54 שניות

Are you sure?

כן