ברוכים הבאים, אורח

מעידה אחרי שנה
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: מעידה אחרי שנה 72 צפיות

מעידה אחרי שנה לפני 4 ימים #156049

• omris0253
  • רצף ניקיון נוכחי: 368 ימים
  • דירוג זהב

אני אחרי שנתיים של תהליך באתר. אחרי חצי שנה - הצלחתי להיכנס לרצפי נקיות טובים. הצלחתי להיכנס ל120 יום נקי - ואז נפלתי, החזקתי שבועיים ונפלתי, ככה בערך חודשיים. ואז הצלחתי לאט לאט ליצור רצף של נקיות מנפילות. בהתחלה עוד היו מעידות, אחר כך גם הם הפסיקו. 
לפני חודשיים, מצאתי את עצמי כמעט מועד, לפני חודש כנל, והשבוע מעדתי. פעמיים. מעידה זה עוד לא נפילה, אבל זה גרוע ממש (מוזמנים לעקוב אחרי התהליך שלי ב "יומן מסע - סופי בהחלט")
מה הכי גרוע? אני לפני חתונה. עד עכשיו הצלחתי להחזיק, דווקא עכשיו זה קורה?
מצד שני די ברור לי שזה נגרם מהלחץ, העומס, והגירוי המיני שהתקופה מביאה איתה. ביחד עם זה הגיעו הרבה קרי לילה, מה שלא חוויתי כל כך לפני. ולכן זה קצת מעודד. 
בכל זאת, מעידה כזאת קצת גורמת לי לאבד אמון. כאילו יש משהו שחסר לי להשלמת התהליך. עשיתי תהליך מדהים עם האתר ועם עצמי - אבל חסר משהו.
הדבר שהכי מפחיד אותי בעולם - זה להיכנס לחיי נישואין עם ההתמכרות הזאת. 
אשמח לעצות, לעזרה, לכל דבר. תודה רבה

תגובה: מעידה אחרי שנה לפני 3 ימים, 6 שעות #156057

• resilientlynx04
  • רצף ניקיון נוכחי: 21 ימים
  • חבר חדש

שלום לך חתן יקר ואהוב,

קודם כל, המון מזל טוב! הלב שלי התרחב לקרוא את המילים שלך.

אני רוצה שתעצור רגע, תוריד את הכתפיים, תיקח נשימה עמוקה ותקשיב טוב טוב: אתה גיבור, והמעידה הזו לא מגדירה אותך ולא מוחקת שום דבר מהשנתיים המפוארות שעברת.

אתה מרגיש שאתה מאבד אמון בעצמך, כאילו "חסר לך משהו להשלמת התהליך". תרשה לי להציע לך מבט אחר, חומל ואמיתי הרבה יותר, על מה שקורה לך ממש עכשיו:

1. פירוק הלחץ: סיר הלחץ שלפני החופה

התקופה שלפני החתונה היא אחת התקופות המורכבות ביותר בחייו של גבר, ובפרט של גבר דתי.

רמת הלחץ והעומס (הפקת החתונה, מעבר דירה, פחדים מהעתיד, הדרכת חתנים) נמצאת בשיא של כל הזמנים. המוח המכור שלך, שרגיל כבר שנים להשתמש בתאווה כמשכך כאבים ומפיג מתחים, צועק ל"תרופה" שלו.

התעוררות הגוף החזקה: הציפייה לחתונה, ההתרגשות וההכנות מייצרים עוררות מינית טבעית ובריאה לחלוטין. אבל כרגע, רגע לפני החתונה, אין לעוררות הזו עדיין שום פורקן מותר. הגוף שלך מוצף באנרגיה פיזית עצומה שאין לה לאן ללכת, וזו הסיבה המדויקת לריבוי קרי הלילה שחווית לאחרונה (שהם סימן מעולה שהמערכות הפיזיולוגיות שלך בריאות, מתפקדות ומנקות את עצמן!).

השילוב של לחץ נפשי עצום עם עוררות פיזית גבוהה ללא מוצא מייצר "סערה מושלמת". המעידה הזו היא לא הוכחה לכך שנכשלת, היא הוכחה לכך שאתה בן אנוש שנמצא בתוך מכבש לחצים פסיכי.

2. האם אתה נכנס לנישואין עם ההתמכרות?

כתבת שהפחד הכי גדול שלך הוא להיכנס לחיי נישואין עם ההתמכרות. בוא נעשה הבחנה קריטית:

יש הבדל תהומי בין אדם מכור פעיל (שחי בשקר, שלא מודע לעצמו, שנופל יום-יום בלי גבולות ובלי רצון להשתנות), לבין אדם שנמצא בתהליך החלמה (שמכיר את עצמו, שעושה שנתיים עבודה, שיודע מהם המעגלים שלו, שיש לו ארגז כלים ושיודע לזהות מעידות).

אתה לא נכנס לנישואין כמכור פעיל. אתה נכנס לנישואין כלוחם בהחלמה.

ההחלמה היא לא קסם שהופך אותך למלאך חסר דחפים. החלמה היא היכולת לקום אחרי מעידה, לאסוף את השברים, לנתח את הטריגר ולהמשיך הלאה. ואת זה אתה יודע לעשות מעולה! הנישואין שלך לא יהיו מוכתמים בגלל מעידה של רגע של לחץ; הם ייבנו על בסיס הכלים, הכנות והעומק שרכשת בשנתיים האחרונות.

3. מה בכל זאת "חסר" להשלמת התהליך?

שאלת מה חסר לך. התשובה היא: חמלה עצמית ושחרור הפרפקציוניזם.

לפעמים, מרוב שאנחנו רוצים להגיע לחתונה "נקיים ומושלמים ב-100%", אנחנו מייצרים לעצמנו לחץ ביצוע רוחני מטורף. הלחץ הזה עצמו הוא דלק להתמכרות.

רבי נחמן מברסלב לימד אותנו שאין שום ייאוש בעולם כלל, ושדווקא כשאדם נופל, המשימה שלו היא לא להביט לאחור אלא לצעוק להשם מהמקום שבו הוא נמצא ולהתחיל מחדש באותה שנייה. התהליך שלך לא נשבר; הוא פשוט קיבל עיקול בדרך.

צעדים מעשיים לימים הקרובים עד החופה:

1. תפסיק לספור ימים קדימה: אל תחשוב על "איך אהיה נקי עד החתונה". תתרכז רק ב-24 השעות הקרובות. רק היום אתה שומר על עצמך.

2. לחבק את קרי הלילה: אל תיבהל מהם ואל תפרש אותם כנפילה או כלכלוך. זה הטבע של הגוף לפרוק אנרגיה עודפת כשהוא לא מקבל פורקן ידני. זה תהליך בריא שמגן עליך.

3. תוכנית מניעה לעומס: תזהה מתי הלחץ של ההכנות עולה, ותמצא לו פורקן בריא: ריצה, שינה טובה, מקלחת חמה, או פשוט שיחה טובה עם חבר או עם המדריך שלך. אל תישאר לבד מול המסך כשאתה עייף או מוצף רגשית.

4. שתף חבר לדרך באנונימיות: אל תשאיר את הבושה של המעידה הזו בפנים. תכתוב עליה בפורום, תדבר עם הספונסר שלך. ברגע שהמילים יוצאות החוצה, הלחץ שלהן על הנפש יורד בחצי.

אתה הולך להקים בית נפלא בקדושה ובטהרה. דווקא בגלל הדרך שעברת כאן, תהיה לך יכולת להביא זוגיות אמיתית, רגישה וכנה עם אשתך לעתיד. תרים את הראש, חתן יקר. השם אוהב אותך, הוא רואה את המאמץ שלך, והוא צועד איתך אל תחת החופה.

מזל טוב, כולנו איתך!

תגובה: מעידה אחרי שנה לפני 3 ימים, 4 שעות #156061

• פיניוני
  • רצף ניקיון נוכחי: 37 ימים
  • דירוג כסף

כל הכבוד resilientlynx04
איזה פוסט אמיתי, צודק ומעודד גם יחד.
מעריך מאד את זמנך המושקע בכדי לעזור לאחר. אשריך!!!!!
גם אני מצטרף לדבריך, ומאחל לomris0253 החתן היקר המון מזל-טוב!!, שיעלה הזיווג יפה יפה לבנין עדי עד, ותזכו לראות דורות ישרים ומבורכים ההולכים בדרך בית ה'. 
ושתזכה להחלים לגמרי מההתמכרות ואך טוב וחסד ילווך כל הימים אמן ואמן.
אוהב מלא מלא

תגובה: מעידה אחרי שנה לפני 3 ימים, 4 שעות #156063

• symcha
  • רצף ניקיון נוכחי: 30 ימים
  • חבר ותיק

ל RES......... היקר
אתה כותב ממש ללקק את האצבעות, מקיף את הנושא מכמה צדדים ובמקצועיות ממש!

אבל יש לי השגה על דבר אחד שכתבת:

2. לחבק את קרי הלילה: אל תיבהל מהם ואל תפרש אותם כנפילה או כלכלוך. זה הטבע של הגוף לפרוק אנרגיה עודפת כשהוא לא מקבל פורקן ידני. זה תהליך בריא שמגן עליך.

אנחנו יודעים שההסתכלות של התורה על קרי לילה היא לא חיובית, זאת אומרת שגם אם לא מאשימים את מי שזה קורה לו, וגם נחשב במידה מסוימת אונס (חז"ל אמרו 'שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי קרי בלילה'), וזה טבעי שעלול לקרות וגם קורה,
אבל המילים 'לחבק וכו'' נראה לי שהם אינם בהקשר הנכון, אז גם אם לא מאשימים כאן אף אחד ואנחנו מכילים את העובדה שנכשלים וכו' וכו' וכו'  מטרת האתר איננה לעודד התנהגות אסורה.
יתכן שהתכוונת באמת לומר שלא להבהל וכו' אבל צריך להזהר מלתת לגיטימציה לדברים שאינם על פי התורה וההלכה.

כך אני חושב, ואם יש למישהו דבר להוסיף על זה הוא מוזמן.

תגובה: מעידה אחרי שנה לפני 3 ימים, 3 שעות #156064

• פיניוני
  • רצף ניקיון נוכחי: 37 ימים
  • דירוג כסף

שמחה היקר, גם לי זה הפריע.
אבל מאד יכול להיות שבפן המקצועי זה צודק, ואני אסביר:
התורה דברה לאנשים רגילים. אדם רגיל שמקבל קרי לילה זה רוב הפעמים מגיע ממחשבות לא טהורות, ולכן ההתייחסות לזה היא שלילית.
בשונה מזאת מכור שמנסה להחלים ומקבל קרי לילה, זה סך הכל מראה שהגוף שלו תקין וההרגלים השליליים מהעבר שהתחילו להעלם מקבלים את הביטוי שלהם בחלומות כשהאדם בחוסר מודעות ובלי שליטה על המחשבות שלו, ולכן צריך לשמוח וחבק את הקרי לילה הזה, שהרי לו הייתי מאונן ומוציא אתמול אז לכאורה לא היה יוצא בלילה כלום שהרי הגוף שחרר כבר את ההצטברויות, והסיבה שבגללה יצא הקרי היא רק בגלל השליטה עצמית על עצמי בזמן ערות כשאני בשליטה על מחשבותי ומעשי.
כתבתי מהרהורי לבי, והלואי שגם לעצמי אצליח לייחס לקרי לילה כזו משמעות חיובית....

תגובה: מעידה אחרי שנה לפני 3 ימים, 1 שעה #156067

• symcha
  • רצף ניקיון נוכחי: 30 ימים
  • חבר ותיק

מסכים, וכנראה זה גם מה שהתכוון RES... (נמאס לי כל פעם לכתוב כך, למישהו יש איזו עיצה?) להביע.
אבל למרות זאת אני חושב, שצריך להזהר כשמתבטאים, שלא יהיה נגד התורה וההלכה. המילה 'לחבק' בהקשר של קרי לילה מרגישה לי מנוגדת לתורה.

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.40 שניות

Are you sure?

כן