אסיר היקר.
דבר ראשון כמו שאמר ״יש סיכוי״ הדרך שלך ממש מדהימה, אתה עומד בגבורה בהרבה ניסיונות ואתה עדיין נקי.
אני רוצה לספר לך משהו; אני הייתי נקי 10 חודשים לפני שבאתי לתוכנית. בהתחלה לא הייתי בטוח מה אני עושה פה, אבל לאט לאט התחלתי להבין מדוע זה ש״עמדתי בגבורה״ בכל הניסיונות שלי לא היה מספיק טוב. אני עשיתי שרירים, הרבה שרירים. ישנם כאלו שלא מסוגלים אני (הייתי?) יכול. וראיה, שהרבה זמן הייתי נקי מפורנו ואוננות. ואפילו ברחוב ״שמרתי על העיניים״ באופן מאוד מחמיר. עכשיו הבעיה היא שהנסיונות לא נעלמו.
דבר ראשון יש את הצעד הראשון שלי שזה היסטוריית ההתמכרות שלי שמראה כמה אני לא שפוי, ודבר שני יש את זה שזה לא נעלם.
הבנתי שאם הייתי אדם רגיל אז תאווה לא היתה כל כך חזקה ועוצמתית בשבילי. הייתי יכול להירדם ללא צורך לפנטז/ליאבק בפנטזיות ואותו הדבר לגבי יחסים עם אשתי. אם אני נקי תקופה, אז ׳נגמלתי׳ מזה. ׳נגמלתי׳ מפורנו, אוננות, פנטזיות, מבטים ברחוב, כי עבר 90 כפול שלוש פעמים יום!!!
דא עקא, שלא. שעדיין פתאום אני יכול להתנהג כאחרון (ראשון?) הסוטים. שברירת המחדל שלי היא לבהות באופן אובססיבי וחולני בכל נקבה (הגיל לא תמיד משנה...) שעוברת ברדיוס של ה500 מטר שלי.
ל-מ-ה? הרי אני כבר ׳נגמלתי׳.
וגם אם נעזוב את זה, יש לי את הצעד הראשון שלי, שמה אין מקום להתבלבל בכלל. ב-כ-ל-ל. זה ידוע שכשכותבים את הצעד הראשון נזכרים בכל מיני שימושים ש׳שכחנו׳ מהם לגמרי, כי הרי ברור שעדיף להדחיק... אני חולה. אבל על אמת. אין שום הסבר למעשים שלי ולהתנהגות המינית שלי - אלא זה שאי שם בגיל קטן השימושים שלי הפכו להתמכרות ועכשיו זה כבר מציאות.
זה לא נעים, לא נעים בכלל. מכור? אני? לא יכול להפסיק?
כן, אני לא יכול. ״חסר אונים מול התאווה, ואיבדתי שליטה על חיי״. אני חולה, וזו מציאות.
״קבלה היא התשובה לכל הבעיות שלי היום״.
זה לא עניין של ״דפוק אצלי בשכל״, אלא אני בסה״כ מכור.
בתוכנית למדתי כמה דברים:
1- שהתאווה לא רודפת אחרי ברחוב. אני רודף אחריה. אני מזמין ומזין אותה כל היום כי אני חולה וזו ברירת המחדל שלי.
2- שיש לזה פיתרון. ההרגשה/הרגע ההוא שאתה מרים ידים וצועק ״טאטא תעזור לי״ ואז אתה משתמש שוב (...)לא חייבת להימשך. כי יש אנשים שהיו בדיוק כמוני ועשו איזו תוכנית והיום ה-ם מ-ש-ו-ח-ר-ר-י-ם מהאובססיה.
3- שתאווה תמיד תהיה כל עוד שיש לי ... אבל האובססיה יורדת. אבל זה לא יכול להיות על ידי מלחמה. כי אני צריך לשנות גישה. כל עוד ש׳אני׳ נלחם, נאבק, יורה, תוקף, מחזיר מלחמה, אני לא אצליח. אם ׳אני׳ מודה ש׳אני׳ חסר אונים ומרגש עזרה מאחרים ואלוקים אני יוכל להשתחרר. כי ככה אחרים עשו וככה עבד עבורם.
אני לא חושב שיש דבר כזה אדם בלי שום תאווה, כי אנחנו בני אדם. אבל תסתובב בקבוצות ותראה איזה ניסים יש שם. אנשים שביזבזו מאות אלפי שקלים על שימושים אינטנסיביים נקיים היום, אנשים שכמעט ישבו בכלא היום הם ״סאחי בלטה״ והם לא משתמשים ופשוט חווים את החיים. אנשים ממשיכים הלאה, מתקדמים, לומדים להתייחס לנשים כבני אדם ולא כאובייקט, והנס קורה.
4- וזה הספונסר שלי אמר לי הרבה פעמים:
ביום שוויתרתי על השכל והחלטתי לעשות בלי להבין כל דבר, באותו היום השתחררתי מהתאווה. זה לא עניין לוגי, זה עניין רוחני. אף אחד לא מחייב אף אדם לעשות את זה, אבל אלוקים משחרר את האלה שנכנעים אליו באמת.
5- והאחרון.
עזוב אותך תאווה, עזוב אותך לאונן, עזוב אותך נשים ברחוב.
יש לי ים של פגמי אופי, וישנם כאלה שאני לא חי נורמלי בגללם. לדוגמא התלות שלי, היא נוראה ומפריעה מאוד מאוד לי לזוגיות שלי ולתיפקוד שלי כאדם מבוגר. התלות והחברות שלה לא הולכים לעזוב אותי ככה ביום בהיר. אני הולך למות איתם. פ״נ פלוני והוא היה מלא טינות...
אם באנו לתוכנית רק כדי להשתחרר מהם, דיינו. רק בשביל הרווח הזה שווה לעבוד את התכנית.
בדיוק דיברתי עם חבר חדש, שמברר עם עצמו האם הוא מכור וכו׳, שוחננו על התוכנית ואז דיברנו על השלווה ועל השיחרור מהפגמי אופי והוא אמר לי שדברים שהוא סחב איתו כל החיים נהיים יותר קלים, כי זה עובד!!!
מאז שהצטרפתי לתוכנית החיים שלי נהיו יותר רגועים יותר שלווים וכמו שאמרתי פעם ״שהחיים שלי ירדו ממאה קמ״ש ל80... וזה מדהים. וזה קורה עוד ועוד כל יום רק להיום.
אתה יודע למה? כי אני עושה תוכנית/צעדים ואלוקים משחרר אותי.
פעם לא הייתי מסוגל להיות רגע לבד בלי פלאפון או סרט או עיתון, והיום אני יכול לשבת בבית לבד ולאכול ארוחת צהרים ופשוט להיות עם עצמי. כי היום אני לא כל כך שונא את עצמי, אני לומד לחיות את החיים כמות שהם בלי לברוח כל הזמן, כי היום כשאני מכניס את אלוקים לחיים שלי בענווה ובכנות, יש לי חיים יותר טובים.
״גילינו שאלוקים יעשה בשבילנו את מה שלא יכלנו לעשות בשבילינו״. כי אלוקים ענק, ע-נ-ק, אבל אנחנו צריכים לשחרר לו...
יקירי, אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום, ״מדיניות יחסי הציבור שלנו מבוססת על משיכה ולא על פרסומת״, כי יש משיכה לזה... אבל די לך שאפשר. ואם תעבוד את התוכנית תוכל לחיות חיים יותר מאושרים נקיים ומשוחררים.
אוהב אותך. שיהיה הרבה בהצלחה.