הגדרות הניקיון של כל תכנית הם שונות, יש תכנית שמאפסים רק על יחסי מין עם מישהו אחר מבן או בת הזוג, יש תכנית (שבה רובנו נמצאים) שבה מאפסים גם על אוננות, ולפי הגדרות שמור עיניך גם על צפייה בפורנו מאפסים.
הגדרות הניקיון זה דבר מאוד חשוב למרות שיש כאלו שנוטים לזלזל בזה, אני נוטה להיצמד למה שעובד בשביל הכי הרבה אנשים, שזה אומר לאפס ניקיון על אוננות ולא על פורנו, מי שצופה בפורנו בדרך כלל בסוף יאונן, מי שמאונן לא יכול להחלים בחיים, הוא לא מתקדם לשום מקום, הוא רק מתחזק את ההכחשה ואת המחלה שלו, הוא מזריק לעצמו סם לורידים ושיעבוד על מישהו אחר שזה נעצר בזה, תמיד רוצים עוד ועוד.
אפשר להתקדם בכל תחומי החיים, להתפתח ולגדול, תוך כדי אוננות, אבל זה כמו להיות קשורים בחוט למסמר ולרוץ מסביבו ולהרגיש שמתקדמים.
אני מסכים איתך שגם כשאני פועל על תאווה עם אשתי יוצא לי זרע, אבל זה שאני מתמקד באוננות עוזר לי גם שם, כי המחלה לא נותנת להישאר רק עם אשתי והיא רוצה עוד ועוד, ואם אני רוצה להישאר נקי אני חייב לאט לאט להשתחרר מכל צורה של תאווה.
באיזשהו מקום הנקיות דוחפת אותי להשתחרר מהתאווה בכל הצורות האפשריות וגם מהפגמי אופי שמונעים ממני להישאר נקי.
זה לא סתם שהחברים הכי ותיקים אומרים כל הזמן שהדבר החשוב ביותר הוא להביא יום נקי, אם יש את זה, הכל יבוא, אם אין את זה, אין כלום.
בנוגע למה ששאלת אם אשתי אסורה, לפי מה שאני יודע באף תכנית לא מאפסים על זה, אבל במעלה ההחלמה השאלה הופכת לבלתי רלוונטית כי גם פה אם אני הולך למקום הזה, זה בגלל שאני לא שולט על עצמי ולא בגלל שאני כל כך חפץ לתת לאשתי, ואין אפשרות להחלים כך, זה פשוט לא עובד.