את ההתמודדות, לא, את ההכרות עם פורנוגרפיה ואוננות, התחלתי בגיל מוקדם, עוד לפני שהבנתי בכלל מה בדיוק אני עושה. בהמשך, העובדה הזו שמשה כתרוץ עצמי למה אני לא רוצה ולא מצליח להפסיק. עם השנים זה הפך להיות אצלי משהו נורמטיבי, ועם תקופות פחות ויותר טובות, הנושא לא תפס אצלי מקום מרכזי בתודעה, הוא פשוט היה שם ברקע. אני מניח שגם בגלל זה, בשנים האחרונות חלה אצלי ירידה מבחינה דתית, קשה להשקיע בלימוד ובתפילה כשאתה יודע מה ממתין לך בלילה. המניע לרצות להפסיק, בעיקרו כבר לא רצון דתי פשוט לשמור על טהרה ועל הברית, אלא מגיע יותר מהרצון להצליח לשלוט בעצמי, ומהרצון לגבש תפיסת עולם בריאה יותר לגבי נשים ובכלל.
לאתר הגעתי כשנתקלתי בטעות במייל חיזוק יומי ישן, אליו נרשמתי לפני שנים ושכחתי ממנו, והמילים 90 יום נקיים תפסו אותי, ונרשמתי. בשיטוט בהדרכות של האתר ובפורומים, עולה אצלי התלבטות מרכזית: על אף האמור לעיל, בהרשמה לאתר, הגדרתי את עצמי כמכור קל, כיוון שאף פעם לא עשיתי נסיון רציני להפסיק, וההתמכרות לא עמדה במבחן... השאלה היא האם עדיף לעת עתה להישאר עם אתגר תשעים הימים, בתקווה שזה באמת יוביל לשינוי, או להירשם לכלים נוספים שמציע האתר (צעד שמרתיע אותי הן בשל החשש מחשיפה, קטנה ככל שתהיה, והן בשל ההודאה בכניעה הכרוכה בכך).
אשמח לשיתוף של בעלי ניסיון בעניין...
בתקווה להתחלה מחודשת, ולפריחה נפשית ורוחנית