שלום חבר,
מרגש לראות את התגובה הראשונה שלך בפורום כל כך מפורטת, זה לא מובן מאליו.
מבין המילים שלך אני שומע ומרגיש את הכאב ואת התיסכול, באמת כואב.
מאוד מזדהה עם התחושה הזאת "פעם ראשונה שאני מספר את זה למישהו בעולם", הייתי שמה ומזדהה איתך.
אני רוצה להגיב לך אחד על אחד - מתוך הניסיון שלי בהחלמה:
היו לי תקופות שונות של נקיות במשך החיים, וגם בלי התוכנית הגעתי לפעמים לתקופות די מרשימות של נקיות, הייתי בטוח שהתפטרתי מההתמכרות הזאת לעד, זה כבר פשוט לא עניין אותי.
אלא מה. עד ש... הופ, קפצה לי תמונה, או ראיתי איזה טריגר שהיה יותר מידי בשבילי, ותוך כמה שעות נפלתי ואיפסתי 150 ימים של נקיות.
לא הייתי צריך את הפרק בספר הגדול שכותב "מכור פעם אחת, מכור לתמיד" הרגשתי את זה, למדתי את על עצמי. פשוט אין לי סיכוי להיות ולהישאר לאורך זמן בנאדם נורמלי בלי תאווה, ואם אני לא יעשה תוכנית וצעדים אני יפול שוב במוקדם או במאוחר.
אתה לא היחיד, חברים רבים משתפים שבתקופה שלאחר החתונה, או לפעמים בתקופה שאחרי התחדשות כללית באחד מתחומי החיים הם זכו להקלה זמנית מתאווה, עד שהם באמת השלו את עצמם שהם החלימו לגמרי מתאווה, וככה גמני הרגשתי בערך עד חצי שנה אחרי החתונה. עד ש... זה התפוצץ לי בפרצוף.
מכור פעם, מכור לתמיד. נקודה.
ונקודה נוספת שכתבת, שאתה לא צופה בפורנו, רק בתמונות חשופות.
ברור, זה סוג אחר של התמכרות, ואולי אני יגדיר את זה יותר מדוייק - זה שלב יותר "מוקדם" בהתמכרות. אבל ברור שאם תמשיך בדרך זו, בסוף תחצה לא רק את "הקו האדום" של פורנו, אלא קווים אדומים חמורים יותר ויותר. מכור לא מסוגל להסתפק במנת תאווה שהוא רגיל אליו, ותמיד הוא יחפש משהו יותר מגרה, יותר חזק, ויותר מספק.
וגם אם נניח שאצלך זה לא יקרה, זה ממש לא משנה למה אתה מכור, אני מכיר חברים שהם מכורים למבטים ושוטטויות ברחובות בלבד, חבר סיפר לי שהוא הגיע לאוננות במשך 8 שנים - פחות מ10 פעמים, אבל בכל זאת החיים שלו היו הרוסים, הוא לא יכל לשלוט בעצמו, הוא היה חי 24/7 מסביב לתאווה, זה סבל שקשה לתאר במילים, זה הורג! הורג את הגוף והנשמה. ולכן לא משנה מה אופי ההתמכרות שלך - התוכית הזאת של 12 הצעדים מתאימה עבורך, ותוכל לעזור גם לך.
יש פה כמה מילים שכתבת, כמו "קדושה" "תשובה" או שאתה לא צריך את זה כי יש לי אישה מקסימה (אסירותודה!).
אני מאמין שאני לא יהיה היחיד שיכתוב לך על הנושא הזה: הבעיה הזאת שאנחנו סובלים ממנה זו "מחלה" ולא "חטא". יכול להיות שלאנשים נורמליים זה חטא, אבל בשבילנו לא!
כמעט לכל אדם יש גבולות מה הוא מוכן לעשות כדי לספק את הרצונות שלו ואת התאוות שלו, אבל לי ולאנשים כמוני אין גבולות! אני מסוגל להפסיד כמה ימי עבודה בשביל להשתמש, אני מסוגל להרוס את כל החיים שלי ואת כל המשפחה שלי כדי להשתמש. אני משוגע! אני חולה! אם זה היה חטא הייתי מתנהג בתאווה בקצת יותר שפיות. גם תשובה, לימוד, התחזקות או אפילו סיגופים לא יעזרו לי, ניסיתי את זה במשך כ-20 שנה, וקיבלתי אפס...
קשה לעשות את השינוי הדרסטי הזה, קשה להיפטר מדעות שניסו (או שאני חושב שניסו) להכניס לי לראש במשך כל השנים, קשה לי לוותר על התענוג של "ההלקאה עצמית" שהייתי מלקה את עצמי על בסיס יומיומי. אבל אם אני רוצה להחלים מהמחלה הזאת - אני חייב לשנות את "הפאזה", אני חייב להפנים שזו מחלה ולא חטא.
אז מה הפיתרון?
כאן זה הפיתרון! יש כאן תוכנית נפלאה של 12 צעדים שהצילו לי את החיים, לא רק לי אלא לרבבות ברחבי העולם. זו תוכנית שעובדת בשבילי, ומאחל לך שתמצא כאן את מה שאני מצאתי כאן.
תמשיך לבוא!
אוהב אותך מאוד!
מושי