דבר ראשון, תודה רבה על כל החיזוקים....
כתבתי בפוסט הקודם, "לא רוצה לקרוא ולדעת בכלל על הצעד השני", באתי במשפט הזה, להדגיש את דעתי האישית, שיש לי צורך, בעבודה יסודית, שאני לא רוצה לומר לעצמי איזה דקלום "נו, זה ברור, איבדתי שליטה! הלאה צעד הבא"... ולכן אני רוצה לחוות את צעד 1 טוב, שאחרוט לעצמי בבשר, מה התאוה הזו עוללה לי בחיים, וכמה היא מסוכנת לי, וכמה היא שולטת בחיי, ולכן אני מאד רוצה לכתוב את צעד 1, לפני שאני מתקדם הלאה.
אבל הבנתי היום שאסור מאידך, שההחלטה הזו, להשקיע, תתקע לי מקלות בגלגלים. אם כשהתחלתי להבין ולהעמיק את צעד 1, כמה אני חסר אונים, ממש התחילה לבעור בי השאלה, אז מה אני יעשה? והבנתי שהתשובה נמצאת בצעד 2, אז גם אם זה לא סיבה להתקדמות אליו כל כך מהר, לכל הפחות עליי לשמוע עליו, להכיר אותו, אפילו שאני לא מתעסק איתו, הוא יכול לתת כבר עכשיו איזה פיתרון זמני, עד שאתחיל להעמיק בו.
סוד אמר היום בקבוצה דבר יפה:
ההתקדמות בצעדים היא כמו בשעון, המחוג הקטן חונה למשך שעה שלימה במקום אחד, וכך מתקדם לו לאט לאט, אבל המחוג הגדול בכל שעה הוא עובר בכל 12 התחנות. כך בעבודת הצעדים, מתמקדים ומשקיעים בצעד מסוים, אבל חייבים לקבל ולחוות, כשצריך!!!, מכולם. הוא הסביר, למשל, תפילה, היא חויה שצריך אותה בכל הצעדים, למרות שמתמקדים בה בצעדים יותר מאוחרים.....
(אני גם קיבלתי מזה, שאפילו שבקבוצה עוסקים בצעד כבר מתקדם, זה לא "מזיק" לי לשמוע עליו אפילו שאני רק מתחיל.... ואת הידע שחסר לי, בצעד שבו אני עכשיו נמצא, אקבל כאן באתר, בספרים, בקבוצה, ומהחברים, ומהספונסר....)
ובאמת מעניין אותי לשמוע, האם הבנה בצעד הבא, יכולה גם לתרום בעבודה על הצעד הזה?
תודה, אשמח לכל הארה