שלום לך וברוך הבא!
גם אני חדש פה ועשיתי דרך מאוד שונה משלך.
אז קודם כל רציתי לפרגן לך על הדרך שעשית. בעיני זה המון. על הסינון, על הנוקיה...
גם אני כשהגעתי לבגרות הייתי בבעיה שאף אחד לא הכין אותי לאתגרים של הגיל הזה ולא ידעתי איך לנתח את המציאות. עד שנפל לי האסימון, כבר הייתי עמוק בפנים.
דוקא רציתי לספר, אבל לא ידעתי למי מותר.
אפשר לשאול אותך כמה שאלות?
אתה חושב שאתה מכור לפורנוגרפיה?
מישהו בבית רואה לאן אתה גולש? אתה מפחד להתפס?
איך קורה שאתה מגיע לזה, אתה ניגש למחשב במיוחד בשביל זה? בגלל שעמום? אם היית מצליח לעשות משהו מעניין או תפקיד בבית שההורים היו מצפים ממך להתמיד בו, זה היה עוזר? אולי אתה ניגש למחשב בתמימות לראות חדשות ובלי לשים לב אתה נגרר משם למקומות שאתה לא רוצה?
ההורים שלך שמחים שאתה לומד בישיבה? אם כן, אני מציע לך גם לגשת לראש הישיבה בלי לספר לו שום דבר על עצמך ולהתיעץ איתו כביכול בתמימות על כך שבבית שלך פחות מקפידים ושאתה שואל אם זה כיבוד הורים להעיר להם או אם יש לו עצה אחרת לשמירת העיניים. הוא לא יחשוד שיש לך קשיים מיוחדים. בדרך כלל התלמידים מגיעים יותר דוסים מהמשפחות שלהם והרבנים רגילים לשאלות כאלה איך להתמודד במקרים שהמשפחה לא מחמירה מספיק (אותו דבר בענייני כשרות, הלכות שבת, טיולים וכו'). אם ההורים שלך שמחים שאתה בישיבה, סביר שהם יקבלו את התשובה של הרב. אם הם לא שמחים - ברור שמצבך קשה יותר ואני מחזק את ידיך שה' יתן לך כוח באתגר הזה. גם במקרה כזה כדאי להתיעץ עם הרב. לפעמים יש לו מה להגיד ולא רק פתרונות אלא אפילו חיזוקים לאורך הדרך.
שמח שהכתיבה פה עשתה לך טוב. תתמיד להגיע לכאן. מינימום לפני שאתה ניגש לאינטרנט לא מסונן (או אינטרנט שאתה עלול לעקוף את הסינון שלו). יתכן שתתבלגן בהתחלה מהאפשרויות שיפרסו בפניך, אך אל דאגה - אם תתמיד באתר תמצא את הדרך המתאימה לך.
הזמנתי אותך באישי לשמור על קשר.
תודה על השיתוף!