מועדים לשמחה בוגי!
אשריך שמצאת את האתר ושבחרת להשקיע בתחום.
אשריך שאתה נלחם בנפילות גם בלי להרגיש שהן פוגעות לך בחיים.
גם אני הגעתי לאתר עם הרבה חוסר הזדהות לאחרים בגלל נפילות מועטות שבקושי פוגעות בחיים.
מה שהביא אותי להשאר באתר, היה, שכמוך, עדיין הרגשתי שזהו מקום טוב להתרפא בו.
והאמת? אחרי כמה זמן למדתי להבין שהרבה פעמים הדברים שנראים לי לא רלוונטיים למקרה שלי, הם בעצם כן רלוונטיים, אלא שהם צריכים תרגום מסויים. אני לא מדבר על קבוצות. כנראה שגם לך וגם לי אין מה לעשות בקבוצות חוץ מלקבל תריגרים לתאווה... אני מדבר על השיח בפורום. הרבה פעמים בפורום אני לא מגיב נכון לאנשים או שאנשים מגיבים לי לא נכון, אבל פשוט בגלל הפער במושגים, ואחרי ליבון קל של הדברים, מסתבר שאנחנו אומרים את אותו דבר.
אני מקבל המון מחברים (וגם מאמין שנותן). במיוחד בפרטי. בפרטי יש פחות אי הבנות.
מצליץ לך עם הזמן, כשתקבל אמון באנשים מסוימים, להתחיל ליצור קשר בפרטי, דאך האתר, או מייל, או מספר טלפון. אבל לא חייב לקפוץ למים. קח את הימים הראשונים באתר במתינות.
עוד דבר על התמכרות: כל החברים כאן, ולדעתי אין בזה יוצא מן הכלל, יעידו שיש להם בעיות אחרות בחיים לפני שמירת העיניים והברית.
גם אתה מעיד על התמכרות לטלפון.
בדרך כלל יש גם עוד בעיות שאנחנו פחות מודעים אליהן.
יש גישה בחיים שאומרת לא לחפש בעיות. אני מאוד אוהב את הגישה הזו, לכן מתלבט אם להגיד לך לחשוב על בעיות ספציפיות שיש לי להציע לך, או שעדיף לא להציף בעיות.
אני למדתי ב"פורטיפי", תוכנית שהיתה חינמית לפני שנים בודדות, על דברים שאני צריך לשפר בחיים.
משם למדתי שגם אם אני מרגיש שהתאוה לא פוגעת לי בחיים, עדיין יש לי פגמים אחרים, כמו התמכרות לפלאפון, או נדודי שינה, שהם בדיוק כמו אצל אחרים באתר.
הסיסמה של פורטיפיי היא "להשיב את השליטה על חיינו", וזה מה שאני צריך. ההחלמה מהתאוה מגיעה מהצד.
בקבוצות או ב-12 הצעדים גם פועלים בשיטה של "לרפא את החיים בכל התחומים", אבל ההבדל הוא ששם יש הקדמה של יציאה משאול תחתיות, מה שאתה פחות מזדהה איתו (ואני).
טיפ קטן לגבי התמכרות בפלאפון ודברים אחרים, גם לגבי בזבוז זמן באתר, יש המון דברים טובים שאפשר לעשות בחיים במקום לשחק בפלאפון, שהם לא ללמוד דף גמרא, לשטוף את הבית או לכתוב פוסט בפורום. אתה יכול לחיפוש את הילדים בפורום שצריכים חיזוק, ואז טתה ממש מקיים מצוה. אתה יכול להתקשר אלי ללמוד הלכה
(אין לי כוח ללמוד לבד), או לכתוב יומן אישי, או ציור ואפילו - לשחק משחקי חולין עם הילדים...
ולגבי המקום שאתה נמצא בו, שחושש להתפס. כשתחליט לספר למישהו, תדע שבעיני זהן העוגן המשמעותי ביותר בחיים. אם הייתי נתפס, יש לי מספיק אנשים שיעידו עלי ויגבו אותי מול אישתי או הקהילה או כל מי שצריך, שעשיתי פעולות מקסימליות בשביל ההחלמה.
שוב, במתינות, תחשוב האם אתה רוצה דוקא דמויות מהאחר, או חברים מהחיים, או רב שאתה מכיר, או רב שאתה לא מכיר, או סתם איש צקצוע מעולם הנפש - רק שיהיה ירא שמיים.
ואנחנו איתך. לאורך כל הדרך. מוזמן לפנות בפרטי.
אוהב, צורצור.