בוקר טוב.
לצערי נפלתי ביום רביעי בלילה.
ביום חמישי בבוקר טסתי לחו"ל לצורך פעילות מסויימת במסגרת העבודה, ליום אחד.
תכננתי ביום רביעי להספיק את כל ההכנות לשבת שבדרך כלל עליי לעשות בחמישי ובשישי בבוקר, ומצד שני היה לי חשוב מאוד ללכת לישון מוקדם, כדי שאוכל לקום בחמש וחצי בבוקר ולהגיע בזמן לטיסה, ולא להיות עייף במהלך היום שצפוי היה להסתיים מאוחר בערב.
בפועל, לא הצלחתי לנצל את הזמן. העברתי כמה שעות בערב בטלפון במקום לעבוד. בעיקר בפורום אבל גם בדברים אחרים.
הגיע 12 בלילה. כבר היה ברור שהכנות לשבת כבר לא אצליח לעשות, וגם לשינה טובה לא נשאר לי מי יודע הרבה זמן. מאכזב גם לי וגם לאשתי.
אשתי אמרה ללכת לישון בלי לעשות כלום כי השינה יותר חשובה מההכנות לשבת.
הלכתי מבואס למיטה. מלא אכזבה מעצמי. ואז נפלתי..
לא הספקתי להיכנס לפורום לעדכן. סך הכל ימים עמוסים מאוד בעשייה. כך שרק עכשיו מצאתי כמה דקות לעדכן בפורום.
אז הסיבות לנפילה שזיהיתי הם אכזבה ועייפות.
אני לא חושב שכל אכזבה רלוונטית לנפילה, אלא דווקא אכזבה מעצמי ובעיקר מבזבוז זמן. סוג של 'אם כבר בזבזתי אז כבר'.
והעייפות - אני לא מרגיש שהיא חלק מהעניין של הנפילה (אם כי - יכול להיות), אבל הסיבה לבזבוז זמן בטלפון שהקדים לנפילה בוודאי קורה דווקא בזמן עייפות.
במחשבה שנייה, חלק גדול מנפילות העבר שלי היו באותה מתכונת.
השאלה היא אם כדי למנוע את זה עליי באופן קבוע ללכת לישון מיד כשאני עייף. אבל כל ערב אני עייף, והייתה לי כבר תקופה כזו שלא הייתי רואה את השעה 22:00 בלילה.
זה בוודאי טוב כדי לא ליפול, אבל מאתגר מאוד את אשתי, כי בשעות היום אני לא נמצא לעזור בכלל, וכל העזרה שלי בבית מתנקזת לשעות בין 21:00-23:00 ולימי שישי
או שנאמר שרק ברגע שאני מזהה שאני יושב עם הטלפון בבזבוז זמן בגלל שאני עייף - אז לא לומר לעצמי שתיכף אני אתגבר ואלך לעבוד (למרות שהרבה פעמים אני כן מצליח להתגבר ואחרי זמן מה בטלפון אני עושה את המשימות שצריך) מחשש שיקרה מה שקרה ביום רביעי.
כתבתי את זה בהמשכים בכמה פעמים (מחוסר זמן),
ואני רוצה לכתוב עוד על התחושות שאחרי הנפילה וההתמודדות בימים הראשונים, אבל בינתיים שולח את זה, ואמשיך בפעם אחרת.