אחי היקר, קודם כל לא עשית שום דבר לא נכון. כאשר יש מחשב פתוח ללא סינון זה אך טבעי ליפול על אף הגדרות שאנו עושים לעצמנו. עדיין זה לא אומר שזה טוב ובסדר, אך חשוב להבין שזה יצר חזק מאוד שבבסיסו הוא טוב מאוד שהרי הוא מאפשר יצירת חיים חדשים בעולם.
ובכן, איך מנתבים את היצר לכיוון הנכון? זה מתקשר למה שכתבתי בהתחלה. ללא סינון יהיה קשה עד בלי אפשרי להתמיד ולהצליח לשמור ולכן - זה הדבר הראשון שהייתי ממליץ לך לעשות. ברמה הפרקטית - אם אתה משתמש באינטרנט של הבית (Wifi) אז יש אפשרות לבקש מהחברה שמספקת את האינטרנט לעשות את הWifi מסונן וכך תוכל לעזור לעצמך לשמור על עצמך מעצמך, האופציה הזו היא בחינם! לפי החוק! האפשרות הזו כזו קיימת גם לפלאפונים חכמים - רק צריך לבקש מהחברה. שיחת טלפון אחת ואתה שם, לא צריך לשכנע אף אחד בחברה - הם פשוט יעשו את זה צ'יק צ'ק.
אצלי יש את זה בWifi הביתי וגם בפלאפון ואני נהנה מכל רגע וללא תשלום. כמובן שאף הגנה לא הרמטית ב100% אבל גם 99% זה מצוין מאשר כלום!
באשר למה שכתבת: "איך אפשר ומי תרצה אחד כזה שככה חוטא מי מבטיח לי שאתחתן לא יהיו לי את הפיתויים האלה".
קודם כל האמת היא שהקב"ה רוצה אותך בכל מצב! גם שאתה נופל! הרי הוא אמר את זה בעצמו. בלשון חז"ל זה מופיע כ: "אף על פי שחטא - ישראל הוא". זה הדבר הראשון שחייבים לדעת ולהתעודד מזה. אתה אהוב תמיד!
אהיה ישיר וכנה - חתונה לא מבטלת את הפיתויים. זו האמת הקשה. היא יכולה להפחית את הנפילות ע"י מימוש הדחף עם אשתך, אך ידוע שיש זמן שבו לא ניתן או שהוא לא מתאים לאחד מבני הזוג ופה הקושי מתחיל. לכן אל תתלה תקוות רבות בחתונה (אם אתה נשוי אז אתה יודע זאת כבר).
הדבר החשוב הוא באמת להשתמש בעזרים וגם בכלים (ויש הרבה כלים באתר שיכולים לעזור) על מנת שתוכל להתמודד ולהצליח להתגבר גם לבד. זו לא בושה להשתמש בעזרים אלא בדיוק ההיפך. זו החכמה
על מנת לזהות מה נעשה לא נכון. אתה יכול לחשוב:
1. מה גרם לנפילה?
2. האם עצם זה שהמחשב לא מסונן גורם לי ליפול?
3. איך הצלחתי דווקא לשמור? מה עזר לי?
4. מה השתנה?
5. באילו שעות ובאיזה מקומות אני מרגיש שאני מועד לפורענות? האם יש זמן /או מקום שבהם אני צריך לשמור על עצמי יותר?
כל זאת ועוד יכולות לתת לך תשובה ומבט טיפה יותר בהיר מה גרם לנפילה.
דבר אחרון, אני מאוד שמחתי לקרוא את המשפט האחרון והוא הבסיס לכל:
"שוב אקום ואשתדל שהפעם זו הייתה הפעם האחרונה"...
בדיוק!
1. "שבע יפול צדיק וקם", הכי חשוב לנער את המדים ובכל זאת לקום ולהמשיך. תמיד. לא להתייאש. לעשות תשובה ולהמשיך הלאה
2. והדבר השני, להשתדל - אנחנו אף פעם לא יכולים להבטיח שנפסיק (איך אדם ידע מה יקרה בעתיד? וכמו שכתוב בתפילות יום כיפור בנוגע ליצר: "כי הוא מאש ואני בשר ודם", זו מלחמה) אבל השתדלות אנו כן יכולים לבצע. זו הסתכלות בריאה מאוד משום שלעיתים נפילה לאחר הבטחה רק גורמת לאדם להתייאש יותר.
אם כך, אתה במקום מצוין. אל תיפול ברוחך, אתה באמצע המסע ולעיתים קורה שסוטים מהמסלול. חזק ואמץ יקירי! אתה מסוגל!