אחי היקר,מזדהה עם השאלות והתחושות. אני רוצה לומר לך עד כמה אני מעריך את האומץ שלך לשתף את מה שעובר עליך. זה לא מובן מאליו, ואפילו עצם הכתיבה שלך כאן היא כבר צעד משמעותי בכיוון הנכון.
דבר ראשון, חשוב להבין שהקושי שאתה מתאר הוא לא סימן לחולשה שלך, אלא חלק מהמאבק שכל אחד כאן עובר בדרכו שלו ולפי נסיבותיו וניסיונותיו.
לגבי מה ששאלת. האם אפשר להשתחרר מעצם המשיכה?
לעניות דעתי, המשיכה היא חלק טבעי מהאדם, והיא לא דבר שצריך להילחם בו, אלא ללמוד לכוון ולנהל אותה בצורה נכונה. התורה מלמדת אותנו שהמשיכה נועדה לבנות, לא להרוס. המטרה שלך היא לא להעלים את המשיכה (אין גם אפשרות לדעתי, אלא רק להחליש), אלא להבין אותה ולהשתמש בה לבניית הקשר שלך עם אשתך בצורה קדושה ובריאה. עם עבודה מתמדת על המידות, אפשר להחליש את הכוח של הדחפים ובד בבד לכוון אותם למקום הנכון.
שאלת גם, האם עצם המשיכה היא ירידה?
שוב, המשיכה בפני עצמה היא לא ירידה. היא חלק מהטבע שלך. הירידה מתחילה כשאדם נכנע לה ולא עובד על מציאת דרכים להתמודדות נכונה. מה שחשוב זה איך אתה מגיב למשיכה הזו, איך אתה בונה את עצמך מול הקושי. עצם זה שאתה שואל ומתמודד מראה שאתה נמצא במקום של עלייה ולא של ירידה. יכול להיות שהיה מאפיין של ריגוש ממשהו חדש שחווית לגבי העיסוי והוא תדלק את היצר וגרם לך להימשך לזה יותר. הייתי ממליץ קודם כל להפסיק ללכת לעיסויים הללו כי במבחן התוצאה הם רק גורמים לך להתקרב לדבר שממנו אתה רוצה דווקא להתרחק...
מה יכול לעזור? ובכן...
1. נסה כמה שיותר לצמצם את החשיפה לתוכן שמוביל אותך לנפילה. נסה אולי סינונים חזקים ו/ או להימנע ממצבים שמעוררים אותך (עיסוי וכדו').
2. תפנה לקב"ה בתפילה פשוטה ואמיתית. תבקש ממנו עזרה בהתמודדות הזו, שייתן לך כוח להצליח למצוא עצה כיצד לצאת מזה.
3. תשתמש בכלים שבאתר כפי שכתבו החברים, יש כאן כלים נהדרים וסרטונים מחכימים שעזרו להמון אנשים.
תמיד תזכור שהקב"ה לא מחפש שתהיה מושלם. אנחנו בני אדם.
המאמץ שלך להתקדם, גם אם הוא מלווה בנפילות, יקר מאוד בעיניו. הוא איתך, תומך בך ואוהב אותך בכל שלב בדרך.בהצלחה רבה, אחי. מאמין שאתה תצליח.