היי אח יקר,
קראתי את מה שכתבת לאט, שורה אחר שורה, ולקחתי את הזמן כדי באמת להקשיב למה שאתה עובר. יש בכתיבה שלך הרבה כאב, אבל גם הרבה עומק, אמת, רגישות ואכפתיות. תודה ששיתפת. זה לא דבר מובן מאליו בכלל – במיוחד כשאתה מתאר שאתה כותב מיד אחרי נפילה, עם היסוס, עם לב כואב, ותחושות של בלבול ובושה.
אתה מתאר פער שקיים אצל הרבה מאיתנו – בין אהבה עמוקה לה', השקעה רוחנית גדולה כמו התבודדות, לימוד תורה, רצון לחיים עם משמעות – לבין מקומות של נפילה, חולשה והתמודדות. זה לא סותר. זה אולי אפילו סימן לכך שאתה חי באמת, שאתה לא מוותר, שאתה נוגע בשאלות עמוקות.
שיתפת שהתפילות מתחילות להשפיע, שיש יותר רגעים שבהם אתה רוצה לעצור, לומר "לא", להסיח את הדעת. חשוב בעיניי שלא תפספס את זה – אלו לא רגעים קטנים. אלו נקודות אור משמעותיות. לעיתים קרובות אנחנו ממעיטים בערך של מאמץ שנראה חלקי, אבל בפועל, זה בדיוק מה שבונה תהליך.
אני גם שומע בין השורות כמה חשוב לך להיות שלם עם עצמך, לא לפעול מתוך צביעות, לא לעמוד במקומות שאתה לא מרגיש ראוי להם. הרצון הזה כל כך מובן, כל כך אנושי. אבל אולי גם חשוב להזכיר בעדינות – אף אחד לא מושלם. אתה לא חייב להיות במקום של "שלמות" כדי להיות בעל ערך, כדי להשפיע, כדי ללמד. לפעמים דווקא מי שמכיר את הקושי והמאבק – יודע לגעת באמת.
מה שכתבת על השליחות שלך, הרצון לחבר בין עולמות, לראות טוב גם באנשים שבאים ממקומות אחרים – זה לא מובן מאליו. יש בזה הרבה פתיחות, הרבה הבנה של המציאות. כן, זו דרך שיכולה להיות מבלבלת לפעמים, במיוחד כשיש קושי לשמור על גבולות ברורים. אבל עצם זה שאתה מודע לזה, שאתה מתבונן על זה, שואל שאלות – זה אומר שאתה לא הולך בעיניים עצומות.
השאלות שעלו לך – האם הדרך שלך נכונה, האם טעית בכך שחזרת בתשובה או שבחרת לשלב עולמות – הן שאלות כואבות. ואני לא בא לתת תשובות חד-משמעיות, רק לומר שזה לגמרי לגיטימי לשאול. לשאול לא אומר שאתה בדרך לא נכונה. לפעמים זה דווקא סימן שאתה לוקח את הדברים ברצינות, שאתה לא בורח.
הזכרת את הצורך בשליטה – להרגיש שאתה יודע למה לצפות מעצמך – וכמה קשה לך כשהתחושה הזו נחלשת. זה לא קל בכלל. אבל אולי אפשר גם לאט לאט לאפשר לעצמך קצת יותר חמלה וסבלנות, ולהתבונן בזה לא כשבר, אלא כחלק מהתהליך.
ובסוף אתה מתאר את המעגל – ספק עצמי שמוביל לנפילה, שמוביל לעוד ספק. ואני רק יכול להגיד לך שאתה לא לבד בזה. יש כאן הרבה אנשים שעוברים מעגלים דומים, וגם אם זה לא נעים – זה לא נדיר. עצם זה שאתה שם לזה מילים, כותב על זה, משתף – זה כבר יוצר תנועה אחרת. תנועה לעבר שבירת המעגל.
מאחל לך שתוכל להרגיש קצת יותר שקט, קצת יותר מקום לנשום. שתזכה לבהירות – לא בהכרח מוחלטת, אבל כזו שתיתן לך מספיק קרקע לעמוד עליה גם בזמנים לא פשוטים.
אני שמח שאתה פה. שמח שכתבת.
ותדע – אתה לא לבד.
תמשיך לכתוב אם זה עוזר לך.
גם ה' שומע, וגם אנחנו.