אלי היקר. מצבך מעולה. אני מאחל לך המון בהצלחה.
אציין שאני התחלתי בגיל 13 ועד ממש לא מזמן (גיל 32) הייתי בתוך זה באופן יומיומי. אני כבר לא יודע כמה זמן אני בזה. אולי 3 חודשים שאנח מרגיש שניצחתי את זה (גם אם היו נפילות קטנות פה ושם).
לגבי איך לנצח את זה, אני חושב שלכל אחד יעזור או יעזרו דברים אחרים וזה חשוב לדעת את זה.
אני לא ידעתי את הדבר הזה ושמעתי כל מיני דברים שלי ספציפית לא עזרו. זה גרם לי להתייאש ולהשלים עם המצב. גם בזמנים שניסיתי להפסיק כנראה שידעתי בתוך תוכי שזה זמני כי משהו מהשורש לא נפתר.
ברגע שתגע בנקודה אני מאמין שהדרך תהיה פתוחה וקלה יותר.
במחשבה שניה אני מתלבט, אולי נפילת האסימון לא היתה כי מצאתי משהו ספציפי שנגע בי אלא כי הרגשתי שזה מתחיל ממש להפריע לי ולפגוע לי בחיים והתחלתי להתעסק הרבה בגמילה. אולי היו כמה דברים ולא משהו אחד שתהליך הגמילה לימד אותי וגם לי לצאת מזה. יכול להיות שזה גם הגיל. אני היום בן 33 וקצת צורם לי לשמוע את זה אבל אני פחות מתלהב מכל העניין אין לי את הליבידו הבוער של לפני 10-15 שנים.
לענייננו, מה שאני מציע לך זה:
1. להבין את המנגנון של התמכרות כללית, זה יעזור לך בנוגע למה שתיארת שאתה רוצה להפסיק אבל מרגיש שאתה תכלס כן רוצה את זה. הנה סרטון טוב לגבי הבנת מנגנון ההתמכרות:
https://m.youtube.com/watch?v=17NyCrG_QvU
2. תעסוק בהתפתחות אישית. תתמקד בזה ולא תהיה לך סיבה ולא תרגיש צורך לעשות את הדברים האלה. הזרע הוא תמצות כוחות החיים שלך, בעזרתו אתה יכול ובע״ה תביא חיים חדשים. ברגע שאתה מפזר אותו לחינם (לא ליצירת חיים) אתה מאבד מכוחות החיים שלך ואז ממלא המוטיבציה הכללית לחיים יורדת. כשתהיה עסוק בהתפתחות אישית ובמקסום כוחות החיים שלך, תרגיש שאתה מנצל את כוחות החיים שלך ולא תראה צורך לבזבז אותם.
3. שנה באופן כללי את היחס לנשים. כל התעשיה הזו של הפורנוגרפיה והמעשה של אוננות בעצם מייצר משהו פיקטיבי שלא קיים בעולם. ״מיניות חיצונית טהורה״ אין כזה באמת דבר. אין כזה דבר שמישהו רואה מישהי ברחוב או נפגש איתה בצורה אקראית והם מקיימים יחסי מין רק בגלל מראה חיצוני. כמובן שיכול להיות דבר כזה וגם קורה אבל כשאני כותב אין דבר כזה זה שזה לא טבעי כמו שלא טבעי זה קשר של זוגיות ומיניות בין שני גברים (למרות שבפועל זה קורה) מיניות והענקת כוחות לחיים לאישה (בצורה טבעית) הוא מתוך היכרות, אהבה גדולה, פתיחות, וכריתת ברית חיים משותפת. אז גם באה המיניות בצורה פשוטה וטובה (וגם אז היא לא בצורה משתוללת ואינטנסיבית כמו בסרטים הלא טובים).
שינוי היחס לנשים גם יגרור הסתכלות אחרת על נשים באופן כללי, אני יכול להעיד על עצמי שהייתי מסתכל ונהנה מיופי של נשים גם אם זה לא גרם לעשיית מעשה, זה חיזק את הגישה השלילית הזו כלפי נשים. הגישה הנהנתנית ולא העמוקה. גם ברגע שנכנסתי למוד הזה של הגישה העמוקה, פורנו ואוננות זה כבר נהיה לא רלוונטי, כבר פחות מושך. אני לא הכרתי את זה, עד לא מזמן מבחינתי שמירת העיניים היתה לא להסתכל כדי לא להכשל אבל עדיין בראש אתה נשאר באותה גישה כן אישה זה דבר יפה, והיא אוביקט מיני אבל אני לא מסתכל על האוביקט המיני הזה כדי לא ליפול, אז לא! האישה היא לא אוביקט מיני.
זה גם גןרם ששמירת העיניים לא תהיה חרדתית או אובססיבית אלא בצורה שאני לא מסתכל וגם אם ראיתי משהו אז אני אומר לעצמי ״אני לא במקום הזה״ לאישה הזאת יש אופי ומעלות וחסרונות וכו׳. זה מזכיר לי את הסיפור על אישה של איזה רב שהתלמיד של בעלה עבר לידה אז הוא מיד הסיט את המבט של הקיר, אז היא אמרה לו במקום שתסתכל על הקיר ותחשוב עליי, תסתכל עליי ותחשוב על הקיר. אני חושב שזה פוגע בנקודה. העניין הזה הוא לא פשוט כי מפמפמים לנו את זה בכל מקום שהאישה היא אוביקט מיני וכפי שכתבתי גם לפעמים מרבנים (החפירה של שמירת העיניים והלא ליפול בברית במקום להגיד מה כן, איך כן להתייחס נפשית לאישה).
בהצלחה רבה אני מקוה שהדברים או לפחות חלקם היו לך לתועלת.