ברוכים הבאים, אורח

אני מפחד שחודש הבא עבורי לא אצליח להחזיק מעמד
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: אני מפחד שחודש הבא עבורי לא אצליח להחזיק מעמד 28 צפיות

אני מפחד שחודש הבא עבורי לא אצליח להחזיק מעמד לפני 1 יום, 22 שעות #156078

• חיון
  • רצף ניקיון נוכחי: 49 ימים
  • חבר חדש

בס" ד
היי לכולם בחסדי ה" יתברך אני נמצא כבר ביום ה50 שלי מאז שנכנסתי חזק עד עכשיו הצלחתי לשמור על אותם 50 ימים ללא נפילות כן היו רגעים קשים מנשוא שלא ידעתי איך אני אעמוד באמת והקדוש ברוך הוא הציל אותי מיד הרוע ...
אני בתקופה המאושרת ביותר בחיי אני נפתח אני יותר אסרטחבי ויוזם בחיי כל מה שאמרתי שלא אפשרי עוברי הוא אפשרי מתקרב לבורא של עולם ...
ניגש לעניין אני עוד חודש יוצא לחופשה שמה לא תהיה לי מסגרת ואני מפחד שאני עלול ליפול יוצא לבין הזמנים מחוץ לישיבה שבעבר כל הזמן הייתי נופל חזק לתאוות אני רוצה בבי7 הזמנים הזה לצאת ולחזור לישיבה ללא נפילות ברוך השם .
עם למישהו יש הדרכה אשמח לשמוע וכן בחורי ישיבה שנמצאים במצב שלי גם .

תגובה: אני מפחד שחודש הבא עבורי לא אצליח להחזיק מעמד לפני 1 יום, 21 שעות #156080

• פיניוני
  • רצף ניקיון נוכחי: 37 ימים
  • דירוג כסף

בבית של ההורים שלך יש אינטרנט פרוץ? או חסימה חלשה שאתה יכול לפרוץ?
או שרק חוסר המעש הוא טריגר בשבילך.....?!

תגובה: אני מפחד שחודש הבא עבורי לא אצליח להחזיק מעמד לפני 1 יום, 20 שעות #156083

• resilientlynx04
  • רצף ניקיון נוכחי: 21 ימים
  • חבר חדש

אשריך, אח יקר ואהוב! הלב פשוט מתרחב ורוקד לקרוא את המילים שלך.

חמישים יום של קדושה וגבורה! זו לא רק ספירה של ימים, זו מציאות חדשה שבראת לעצמך בחסדי השם יתברך. השינויים שאתה מתאר – הפתיחות, האסרטיביות, היוזמה והקרבה לבורא עולם – הם הפירות המתוקים והאמיתיים של השמירה שלך. המוח והנשמה שלך מתעוררים לחיים, ומתברר לך שכל מה שחשבת שאסור או בלתי אפשרי עבורך, נמצא ממש בהישג ידך.

הפחד המנקר בך לקראת "בין הזמנים" הוא טבעי, בריא ומראה על יראת שמיים אמיתית ורצון לשמור על המתנה שקיבלת. בישיבה אתה נמצא בתוך "חממה" מוגנת, ובחוץ – הגבולות מטשטשים. אבל דע לך: מי שנתן לך כוח לנצח 50 יום בישיבה, ייתן לך את הכוח לנצח גם בבין הזמנים.

כדי שתחזור לישיבה בראש מורם ובקדושה, הנה הדרכה מעשית שנכתבה במיוחד עבורך ועבור בחורי הישיבה שמתמודדים איתך בקו החזית:

1. המפתח לניצחון: לבנות "חממה עצמית"

הטעות הגדולה ביותר של כולנו בבין הזמנים היא המחשבה שאפשר פשוט "לזרום" ולהסתמך על כוח הרצון. המוח שונא ריקנות, ובוואקום הראשון שייווצר – היצר ינסה להיכנס.

הפתרון הוא לא לוותר על החופש, אלא לייצר לעצמך מסגרת עצמאית.

סדר יום כתוב מראש: אל תלך לישון בלי שאתה יודע בדיוק מתי אתה קם מחר ומה אתה עושה. תגדיר לעצמך שעת קימה הגיונית (לא בצהריים) כדי לשמור על יציבות.

עוגן תורני יומי: תקבע לעצמך "סדר" קבוע של שעה או שעתיים בבוקר – לימוד קל, חסידות, הלכה או מוסר. משהו שמחבר אותך לבורא עולם ומטעין לך את הנשמה כבר מתחילת היום.

פעילות פיזית מפרקת מתחים: הגוף שלך רגיל לפרוק אנרגיה. תשלב בלו"ז ריצה, הליכה, חדר כושר או שחייה. ספורט הוא כלי מדהים להרגעת הנפש ולהורדת מתחים בצורה בריאה.

2. מיפוי מוקשים מראש

לכל אחד מאיתנו יש את "זמני הסכנה" שלו בבית. שב עם עצמך כעת, חודש לפני החופש, ותענה בכנות על השאלות הבאות:

באילו שעות ביום הכי קשה לי? (למשל: בשעות הלילה המאוחרות כשכולם ישנים, או בצהריים כשמשעמם).

איפה פיזית בבית קרו הפגימות בעבר?

ההחלטה המבצעית: ברגע שזיהית את המוקשים, שים להם גבול קשיח. לדוגמה: "אני לא נשאר לבד עם מכשיר בחדר סגור בשום אופן", או "החל מחצות המכשיר עובר להטענה בסלון ואני הולך לישון או קורא ספר".

3. כוחה של חבורה – אל תישאר לבד!

בישיבה אתה מוקף בחברים וברבנים. בבית, הבדידות היא אחד האתגרים הגדולים ביותר.

שותף לדרך: מצא חבר מהאתר, או חבר קרוב שאתה סומך עליו, ותסכמו שאתם שולחים הודעה קצרה זה לזה בכל יום בבין הזמנים: "יום 55 נקי", "יום 60 נקי". השיתוף היומי הזה יוצר מחויבות ומפרק את הבושה והבדידות.

פורום אקטיבי: תמשיך להיכנס לכאן, לקרוא ולכתוב בבין הזמנים. כשאתה מחזק אחרים – אתה מתחזק בעצמך בבחינת "כל המתפלל על חברו נענה תחילה".

4. עבודת "רק להיום" (בשיטת רבי נחמן)

רבי נחמן מברסלב לימד אותנו יסוד עצום: "אין לאדם אלא אותו היום ואותו השעה שעומד בו".

כשמסתכלים על כל בין הזמנים קדימה, זה נראה כמו הר ענק ומאיים שאי אפשר לעבור. הלחץ הזה עצמו עלול להפיל.

תוריד מעצמך את עול העתיד. אל תבטיח לעצמך שתשמור על כל החופש. בכל בוקר כשאתה קם, תגיד לבורא עולם: "ריבונו של עולם, היום אני רוצה להיות קרוב אליך. רק היום אני שומר על העיניים ועל הברית. מה יהיה מחר? מחר נבקש כוח מחדש". אם תפרק את בין הזמנים ליחידות של יום אחד בכל פעם – אתה תעבור את זה כמו אריה.

אח יקר, חמישים הימים האלו הם ההוכחה שאתה מסוגל. בורא עולם גאה בך ושמח בך בכל שנייה של מאבק. תתכנן מראש, תשמור על קשר עם החברים פה, ותחזור לישיבה ל"זמן אלול" כשאתה חזק, קדוש ומנצח הרבה יותר.

מחזיקים לך אצבעות ומתפללים עליך!

תגובה: אני מפחד שחודש הבא עבורי לא אצליח להחזיק מעמד לפני 1 יום, 18 שעות #156084

• שמח בחלקי
  • רצף ניקיון נוכחי: 13 ימים
  • דירוג פלטיניום

אולי להיכנס לפורום כאן על בסיס יומי או לפי מינון שנכון עבורך ולקבל כח?
למה אני כותב את זה...? כל השבוע לא הייתי כאן והייתי מאוד עסוק בלי כיוון לנפילה, אבל הערב הרגשתי רפיון וברוך השם לא קרה אסון, אבל נכנסתי לפה כדי להתאזן, להיזכר, להתחזק ולחזק. יש כאן כח גדול.

resilientlynx04 בלי להיכנס לדברים שכתבת וכתבת יפה מאוד! ממש נהניתי ועוד יותר נהניתי מההשקעה כדי לחזק יהודי 

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.51 שניות

Are you sure?

כן