ל"לב טהור", תרשה לי להעיר הערה קטנה, כל הנבואות שהמשיח יבוא ביום כזה בשנה כזאת, לדעתי, הם שגויים מיסודם. אם אדם עושה תשובה רק כי הוא יודע שמישהו אמר לו שהמשיח יגיע ביום פלוני, אז מה יקרה אם הוא לא יבוא? וחוץ מזה, גם אם המשיח יבוא, הוא יחזק ידיים רפות, ויאמץ ברכיים כושלות, וכל אחד ואחד כאן בפורום, אמנם מכור ועושה דברים לא נאותים, אך זה רק בחיצנויות, המשיח יידע להסתכל על כל אחד מבפנים ויידע לזהות מי באמת רוצה להתחזק ולשמור ולקדש את עצמו, ורוב כלל חברי הפורום כאן הם בגדר של "שחורה אני ונאוה".
ולעומת זאת, יש כאלו הנראים כ"צדיקים גדולים", עושים מצוות רוקדים ושרים, אך בפנים, הם בזים לתורה ולומדיה.
לכן, אין צורך להכנס לאטרף של פחד ממה יקרה לך בדין למעלה, או מה המשיח יגיד לך כשהוא יגיע, קודם כל שיהיה לנו את הזכות לדבר איתו, ואני מדבר גם על הצדיקים שבנינו.
פעם שמעתי מהרב מרדכי אליהו זצל שענה לתשובה לאדם מסויים ששאל אותו מה יקרה כשהמשיח יבוא, וכל יהיו סביבו ולא ניתן יהיה להגיע אליו, כיצד אצליח לראותו, אז הרב ענה לו: תוכל לראות אותו דרך הטלויזיה בבית, בלי להתאמץ ובלי להידחק עם כל האנשים.
ולהפך, הפחד רק הורס את הקשר שלנו עם הקב"ה, ומה יקרה אם מחר מישהו יבוא ויגיד לך שגם אם תעשה את כל העבירות שבעולם, מובטח לך גן עדן?
וחוץ מזה, יש הקונה עולמו בשעה אחת, ויש גם להפך, כמו שכתב הרמבם שמספיק לאדם שיעשה תשובה יום לפני מיתתו, וכבר ייקרא בעל תשובה.
אז, אם ההפחדות עוזרות לך, תהנה, אך אל תיתן שיעבדו עליך, תלך עם האמת שלך, האמיתית והכנה, אך תמיד תחקור על מה אתה נשען...
בהצלחה בשפיותנו, שלום שלום