אומר איך אני רואה את הדברים ואשמח לתגובות בעניין: (מחילה שאני לא עונה לכל אחד מאלה שהגיבו פשוט זה ייקח לי שעות...אבל אני חושב שהתשובה (הארוכה) הבאה תספק את כולם)
עבירות מתוך התמכרות לתאווה=אין לי שליטה על העבירות הללו, כי לקחו ממני את הבחירה, כיוון שהעבירה נעשתה טבע שני שלי ואז כדי לחזור בתשובה (וכמו שאמרו-לחזור בתשובה כדי לחזור להיות קרוב לאבא, וגם לצורך כך יש צורך קודם כל בעזיבת החטא שזו עיקר התשובה כמובא בספרים הקדושים) אני צריך להתאמץ הרבה יותר מחזרה בתשובה על דברים שנראים בעינינו קלים (אנו לא יודעים באמת מה נקרא קל או קשה אבל דבר שנהפך לטבע שני קשה מאוד לצאת ממנו) ולכן אני צריך להקפיד לשמור על העיניים יותר בקפידה, דבר שיביא לשמירה על קדושת הברית, ובעזרת לימוד התורה הקדושה נבטל בעזרת ד' את כל מה שפגמנו (ולימוד התורה זה בעצם התרופה למחלה שלנו). ואז אני נכשל פעם בשבוע, ואז פעם בשבועיים, פעם בחודש ופעם בשנה עד אשר אצא מזה לגמרי בעזרת ד'. ואולי באמת זה כמו סרטן שההחלמה ממנו היא מאוד איטית, ואז אני יכול לומר שאני חולה! (אבל גם חוטא, כיוון שאם הקב"ה נותן לאדם ניסיון-כמו סרטן, אז הוא רוצה לראות שהאדם עדיין איתו ולא נכשל בחוסר אמונה, שבמקרה של סרטן זה מתבטא בזה שהאדם יודע שהכול מאיתו יתברך, מה ששונה במקרה שלנו שהחוסר אמונה מתבטאת בכך שאני יודע שזה אסור ובכל זאת אני חוטא (שזה סוג של מזיד אבל בגלל שאני מכור אז זה שוגג-ככה נראה לי))=וואו איזה התפלפלות יצאה לי פה... אני מקווה שלא חפרתי יותר מדי.
ובקשר לעונש אני משאיר את ההחלטה לבורא עולם, שיחליט אם עשיתי מספיק השתדלות מצד עצמי והאם ביקשתי ממנו מספיק שיעזור לי להתגבר על התאווה הקשה הזו.
ואומר עוד משהו בקשר להחלמה האיטית- ידוע שצריך לקבל קבלות קטנות בכל פעם, כיוון שאחד מדרכי היצר זה לתת לאדם להתפעל זמנית ממשהו שרומם את רוחו של האדם ואז לקבל על עצמו קבלות גדולות וגבוהות מאוד, ביודעו שאין האדם יכול להתמיד בהן ועל ידי כן ייפול האדם בנפילה עצומה.
ובכדי לחזק ולבסס את דבריי אעתיק פה מדברי הרב אברהם ישראל שליט"א מספרו "אין למו מכשול"-פרק י'-הליכות והנהגות לבעלי תשובה-פרק שמירת הברית (למי שלא מכיר את הספר אז הוא בהסכמת מרן רבינו עובדיה יוסף שליט''א, הרב יצחק זילברשטיין שליט''א, הרב יצחק יוסף שליט''א)-
"א. עוון השחתת זרע לבטלה, הוא חמור מאוד, ויש אומרים שהוא יותר חמור מאשר להפיל עובר מבטן אמו.1
אומנם בעל תשובה שחטא בעבר באיסור הוצאת זרע לבטלה, וכעת רוצה לתקן את מה שפגם, יתוודה ויתחרט בכל לילה קודם שינתו על חטא חמור זה, ויאמר בפה מלא שמצטער על מה שחטא, ומקבל על עצמו שלא ישוב לחטוא בחטא זה כל ימי חייו.
ובנוסף לכך יש לו להרבות בלימוד התורה, ולשאת אישה בהקדם האפשרי, ולחזק אנשים אחרים בשמירת הברית. וה' יתברך יקבל תשובתו ברחמים, ויסיר עוונו וחטאתו תכופר.1* "
יש את הביאורים 1 ו-1* שמסבירים על חומרת האיסור השחתת הזרע ומעלת לימוד התורה ולמה דווקא התורה היא זו שמכפרת על עוון פגם הברית וכן אגרת מרבנו הסטייפלר למי שפגם בבריתו, אבל כיוון שהביאורים ארוכים אז אשלח למי שיבקש בפרטי ואם הרבה יבקשו אז אעלה את זה לפורום (או שפשוט תורידו את התוכנה "תורת אמת" מכאן-
www.toratemetfreeware.com/index.html?downloads ותמצאו שם הרבה ספרים כמו תנ"ך, משניות, תלמוד בבלי, רמב"ם, ספרי הלכה (הליכות והנהגות לבעלי תשובה- אין למו מכשול, נמצא בקטגוריה זו), מוסר, קבלה, חסידות ועוד הרבה.)