חבר יקר.
מצחיק. אבל קראתי את תגובתך כאן רק אחרי שהגבת לך על החוסר בתיאור ההיבט הנפשי בפוסטים הקודמים.
קודם כל, תודה על ההרחבה.
דבר שני, אני שמח בשבילך. שמח שזה עבד. שמח שזה עובד ומקווה שזה ימשיך לעבוד.
כששאלתי חבר וותיק שנקי כבר כ26 שנה אם 'זה לא נגמר בסוף', קיוותי לשמוע את התשובה שאתה ענית. קיוויתי שבסוף הדרך, אני אוכל לשקוע בדברים שאני 'באמת' אוהב וש'באמת' מתאימים לי. הופתעתי, או התאכזבתי לשמוע את תשובתו: אלוקים רוצה אותנו חלשים. לא. זה לא נגמר. זה לא עובר. התשוקה לא פוחתת.
התשובה שלו הדהדה לי משהו שכבר ידעתי עמוק בתוך הלב.
אני לומד תורה לא מעט שנים.
בשנתיים האחרונות הלכתי עם הרעיונות מהסוג שלך. נעשיתי יצירתי. העברתי שיעורים. העמקתי בנושאים שאני אוהב. ניסיתי כפי שאומר הרב קוק, שבמכלול חיי אני הולך בדרכו, להגביר את האור, את העוצמה של האישיות שלי, את הקדושה של הנשמה שלי - ולתת לחושך להיעלם לבד.
אני מודה על האמת - זה לא עבד בשבילי.
היה לי קשה להשלים עם העובדה הזאת.
לקח לי מעין פרק זמן של מספר חודשים, בו הייתי נופל, חוסם את האינטרנט באופן בו איני יכול ליפול בפרצה הזו, ובפעם הבאה מוצא פרצה אחרת.
ובינתיים - במקביל, מילאתי את חיי במשמעות.
זה לא עבד. התאווה התפרצה בזמנים שלה. עם היגיון משלה.
אסביר לך איך אני רואה את זה היום.
האישיות שלי היא הבעיה. לא התאווה.
אתה מבין. אני שונא את עצמי. אני מפחד שהחלק 'ההוא' יתפרץ. הפחד והשנאה מוזנים מתחושת אשמה בסיסית. מתחושה שאני אדם רע, אוטיסט רוחני, אגוצנטרי, מגעיל, שמתעסק בדבר הכי מסואב שקיים בעולם. האשמה מולידה פחד ושנאה חדשים. וכך, כמה שאני לא אנסה לבנות את האישיות השנייה שלי - זו שמאמינה בעצמה ובכוחותיה, זו שמעבירה את 'החוזר' על השיעור הכללי בישיבה, זו שמעבירה שיעורים בהשקפה ובאמונה, זו שקורנת טוב. עמוק בלב שלי, גם אם אחרים לא מצליחים לראות זאת, אני מרגיש שקרן. אני מרגיש בודד. אני מרגיש מפוחד. אני לא מאמין לעצמי.
אני לא נותן לטוב של פנימיות התורה לחדור לחיי. אני חושב שכל ספרי החיזוק לא מדברים אלי.
בשלב השני, הבנתי שגם החלק שהיה מלא משמעות, חדור מוטיבציה, מצליח בכל אשר הוא הולך וה' עימו משמש בשבילי מעין פיצוי.
אני חייב להחזיק אותו כדי לשרוד. וכאן, חבר יקר, צץ לו ה'אגו' - מכיוון ש'אני' חייב להיות האדם הקורן, האדם השלו, האדם החכם והעמוק, אז 'אני' מנכס לעצמי את הרוח שהקב"ה מעביר דרכי. וכשאני מנסה לכלוא את הקב"ה בתוך ד' האמות של האגו שלי - והדברים לא הולכים כמו שצריך מכיוון שלאלוקים יש תוכניות קצת גדולות יותר בשבילי מאשר מה שאני מדמיין, אני נשאר ככלי ריק.
כלי שברגע שמים אין בו - תמונות וסרטים יש בו.
לא הצלחתי.
אני שמח שאתה הצלחת.
בשבילי, רק כשאני מישיר מבט ומבין שהחלק ממנו תמיד ברחתי מהווה לא יותר מאשר 'סכרת', משהו שתמיד אצטרך להתייחס אליו, אבל הוא אינו מאיים או מפחיד או מגעיל או ייצרי או תאוותני או מרושע או מעוות או כל שאר הקללות ששפכתי על עצמי כל השנים האלה, אתחיל לחיות.
בשביל זה יש לי את הצעדים ואת החברים.
אני שמח בשבילך שאתה לא צריך אותם.
לצערי ולשמחתי גם יחד, אני צריך אותם.
מעריך
נתן במתנה
יש לי בקשה ממך כנס לכתובת שאני שם פה ותכנס לחלק של מוסר יש שם את הספר בלבבי משכן אבנה. זה תפור עליך וזה יעשה לך שינוי עצום תודה.
www.toratemetfreeware.com/index.html?downloads