שלום פני אריה
בתפילה לאלוקים שישים מילים נכוחות בפי.
הכאב ניכר מבעד למילותיך. כמה כוחות נפש, כמה התמסרות, כמה רצון לעבוד את הבורא בהכנעה, ולכבד את זכרו של אחיך הקדוש.
לאחרונה אני חווה אובדן כואב של בן משפחה קרוב. הזדהיתי מאוד עם הדברים שכתבת. הוא סבל רבות בחייו, גם לו הקב"ה ייעד אתגרים לא רגילים, גם אותו הציב הקב"ה בעולמו עם מגבלות, שלא כאחד האדם. וכעת, לאחר מותו, אני מבין יותר ויותר כיצד הוא ביטא את שבו, כיצד השפיע טוב, כיצד האיר פנים. כיצד החותם שהטביע בי ובשאר בני המשפחה יישאר לעד חלק מאיתנו. ויש כ"כ הרבה מה לזכור, מה ללמוד, מה לנהוג בחיינו כפי שהוא נהג. הכ"מ.
הקב"ה גם נתן לנו את המחלה, את ההתמכרות למין. אצל כל אחד זה בא לידי ביטוי בצורה אחרת. הן המחלה, והן הניסיונות הרבים כל השנים האלו, להפסיקה. יש ששקעו בזה בתדירות יומיומית עד שכל יומם וחייהם סבבו סביב זה. יש שנופלים פעם בכמה חודשים. יש שהצליחו להחזיק בכוחות עצמם ימים, שבועות, ואף שנים. יש שלא הצליחו יום אחד. יש כאלה שהלכו הכי רחוק שאפשר עם השימוש, יש כאלה שלא אוננו פעם אחת בחייהם, אך הכמיהה, החיפוש והאובססיה גרמו לכך שאיבדו שליטה על חייהם.
הצד השווה שבין כולנו, כפי שאני מבין אותו, הוא שבריחה לתאווה היא בריחה מהתמודדות עם הסוגיות הפנימיות של החיים, סוגיות הלב, המעקשים ומחסומים. אצלי היא גרמה לניתוק רגשי, חייתי ליד החיים, לא חייתי אותם בעצמם. ולא, לא עבדתי את בוראי.
בספרות של שיטת 12 צעדים מסופר על אדם שבגיל 30 הבין שההתמכרות תגרום לו לא להגיע להישגים העסקיים להם הוא שואף (שם מדובר על אלכוהול). הוא החליט להפסיק, והצליח להיות נקי 25 שנים. הוא סיים את הקריירה שלו עם ממון רב. ביום צאתו לגמלאות הוא פתח בקבוק. תוך שבועות הגיע לדפוס חיים של מכור כבד. לאחר 4 שנים הוא נפטר מסיבוכים שקשורים להתמכרות.
אם גוי שיכור אחד הצליח להיות נקי 25 שנה כדי לעשות כסף, כנראה שיהודי קדוש אחד יכול לא ליפול הרבה מאוד זמן כדי לעבוד את בוראו, לכבד את זכר יקיריו. אולי שנה. אולי חמש. אולי 25.
לי זה לא עזר. אני נפלתי יום יום, גם כשהייתה לי סיבה הכי טובה בעולם להפסיק, הרצון הכי עז - כי ידעתי שבכל אוננות אני הורס את עצמי יותר ויותר, ידעתי שאעניש את עצמי אח"כ, ידעתי שכל חיי, כל ההחלטות שלי, כל עבודת ה' שלי, כל מה שאני - נצבע בצבע הקודר והאיום של אדם בהמי וחלש. כך הסתכלתי על עצמי באותם ימים. הייתי אומר את זה לעצמי תוך כדי השימוש עצמו, הייתי צועק על עצמי מבפנים: "אתה הורס את עצמך!!!! תפסיק!!!!".
זה מאוד כואב, ידידי. זה כואב להבין שהתשובה שלנו, כנראה לא נמצאת בתורתנו הקדושה, לפחות לא כפי שהבנו אותה עד כה.
כולנו דורשי ה'. כולנו בני מלך. אנו מאמינים בני מאמינים, החפצים להידבק בו ובמצוותיו.
רצה הקב"ה וגילה לעולם את דרך ההחלמה ממחלת ההתמכרות בצורה משונה. כך זה נראה לנו. הניסיון המצטבר של החברים פה עולה למאות שנים (!) של עבודה יומיומית בדרך המוסר והיראה, החסידות והקבלה, הלמדנות והייסורים, השמחה וההמתקה. כל זה לא עזר. מאחורי עשרות השמות שכותבים פה יש הרים של כאב, של תסכול של תחינה. אלי!!! מדוע אני לא מוצא בתורתך את המזור לפצעי??? הכיצד זה אני כ"כ רוצה להתקרב אליך, לדבוק בך, ואני לומד/גורס/משנן/מתפלל/מתחנן/מתברך/טובל/משתטח כ"כ, ושנייה/יום/שנה אח"כ אני עוד פעם מתבהם כ"כ, מתמכר להנאה הרגעית, הבהמית המלוכלכת הזאת!!! הרי אני בנך האהוב, האוהב...
אין לנו עסקים בחשבונות של שמייא. אנחנו לא מנהלים את העולם. אנחנו לא יודעים מדוע ואיך בחר הקב"ה להשפיע את הטוב של העבודה הרוחנית בשיטת 12 צעדים כפי שבחר. אך אנחנו יודעים שזה עובד. זה הניסיון המצטבר של רבים כ"כ בכל העולם,כבר שנים רבות.
ובתוכם יהודים רבים, צדיקים, שכל חפצם תמיד היה להידבק בבוראם ולשמור מצוותיו.
המציאות מלמדת שדרך העבודה הרוחנית כל עבודת ה' מקבלת אור אחר. אני מרגיש היום קרוב אליו יותר מתמיד. אני גם מקפיד יותר במצוות בהסתכלות כללית, אני מרגיש אדם רוחני יותר, מאמין יותר, דבוק יותר.
בהחלמה.