שלום וברכה!
הלוואי שבעזרת ה' אני יצליח לעבור את 40 הימים. זה לא משהו הגיוני אם מסתכלים על התקופה שאני נמצא בה (עד לפני שלושה ימים).
אבל אני יודע שרק שאני מציב לעצמי רף גבוה אני מקבל כוחות להתמודדות.
תחשוב על זה..
הרי בכל מקרה החזקתי כל הזמן שלושה ימים גג שבוע. ואחרי שבוע לפעמים יש תחושה של "הגעתי עד קצה גבול היכולת".
לאחר שאני מציב רף גבוה, אני מקבל תחושה (אולי זה רק אצלי) שגם שבוע זה לא מספיק, כי הרי לא הגעתי עדיין ליעד. ואני משתדל לא לוותר לעצמי.
נכון שבמקרה הזה אני יכול להיכנס לייאוש במקרה שאני לא מצליח להגיע ל 40. אבל מה ההבדל בין יאוש אחרי יומיים ליאוש אחרי 20 יום. מקסימום אני יכול לתת לעצמי לעצמי טפיחה בשכם על המאמץ.
סך הכל אני נמצא במקום לא טוב, אני חייב לשנות את ההרגלים שלי וכדאי שאני יהיה מודע לזה.
admatay כתב on 02 אפר' 2014 16:39:
לצערי הרב העבודה שלי דורשת אינטרנט , אבל סיננתי אותו ברמה ההכי גבוהה שאפשר ובכל זאת בימים של "כריזות " פשוט ישבתי שעות וחיפשתי (ומצאתי ) דרך לעקוף את החסימה
ומיד אחרי המעשה מחפש דרך איך למנוע ממני שוב להשתמש באותה חסימה
אצלי אותו דבר. אני כל פעם מוצא את הדרך לאיזו פירצה, ואפילו הגירוי שבדרך לשם עושה לי את זה.
אני עובד במחשבים, ולא ניתן לעשות סינון אצלי בעבודה. והפתרון שהגעתי אליו הוא להשאיר תמיד דלת פתוחה, ולכוון את המסך כלפי העוברים ושבים. להגיד שזה מונע ב 100%, זה לא. אבל זו התקדמות.
בבית ניתקתי את האינטרנט כי הבנתי שזה לא יכול להימשך ככה. החלפתי את הפלאפון למכשיר מפוקח. ומלפני שלושה ימים גם סגרתי את התריסים שלא יקפוץ לי שם משהו בטעות..
אך גם במצב הקיים המוח היה (בלשון עבר - אופטימי) תמיד מנסה ליצר מצבים..
למשל אני לוקח את הפלאפון ה"מפוקח" שלי, וסתם בודק אם הוא באמת מפוקח.. בכל המקרים אני מצליח להשיג איזושהי פרצה ומגיע דרכה למצב של: "איך הגעתי לפה? ולמה אני עושה את זה".
אין מחשב שקיים שאני לא יכול לגרום לו להיות כלי משחית.
אבל אני חושב שהמקום שאני נמצא בו היום הוא יותר עדיף מהשלבים הראשונים. כי רמת הטומאה שאני מצליח לראות היא יותר נמוכה. בעבר שהיה לי אינטרנט בבית, הייתי מצליח להגיע לביובים הכי מגעילים שיש בעולם. (גם עם האינטרנט ה"מסונן") היה לוקח לי יומיים אחר כך להצליח לכוון בקריאת שמע. וכיום אני מצליח להרגיש פחות טמא, כי ראיתי פחות דברים נוראיים.
ישנה עוד דרך ארוכה, אך מהיום אני מוכן להקריב בשביל זה את הכל! מקווה שהקב"ה יעזור לי...