שלום לכל חברי האתר הקדוש
לאחר הרבה מאד התלבטויות חששות וספיקות החלטתי לנסות קצת לתרום מניסיוני האישי.
קצת רקע עלי למי שרוצה (לא לגמרי משקף אבל יעזור לקבל תמונה כלשהיא עלי)
בן 30+, נשוי+ ב"ה, חרדי, ליטאי+(..
), צבר, רגיש שקט (בדר"כ..), מתכנת מחשבים, אוהב ספרים מוזיקה ועוד...
התחלתי את תהליך ההחלמה הנוכחי שלי לפני 1075 ימים (בדיוק) כשעשיתי (שוב) ניסיון לעמוד באתגר 90 הימים,
בהצלחה.
לאחר אינספור שנים (20 בערך) - שכללו בעיקר נפילות (באוננות ופורנוגרפיה) ניסיונות להתאושש ולא להיכנע לתחושת האשמה והדיכאון (זה באמת אני שם במראה?),תקווה,וייאוש,נישואין ותקופה שהייתי בטוח שהנה זה מאחורי, ושוב נפילה רצינית, ושוב ניסיון להתגבר על ההתמכרות המאד לא פשוטה הזאת, הצלחתי לזכות במתנת הניקיון (רק להיום כמובן).
היו לי כמה נפילות (פחות מ5) בתקופת ההחלמה הזאת, כך שאינני מרגיש שהצלחתי לגמרי לנצח "ולהביס את האוייב" (אני?)... ולכן בין היתר לא חשתי "ראוי" מספיק לכתוב פה עד היום, אבל אולי זה תמיד יהיה ככה, ואני לאט לאט משלים עם זה שהמלחמה בהתמכרות היא חלק מהותי בחיי ועלי לעשות מעשים ולחשוב מחשבות שיעזרו לי לנצח כל יום מחדש בע"ה.
סיפור חיי בתקופת ההתמכרות דומה מאד לסיפורים שכתבו החברים הוותיקים בפורום ולא היה אצלי משהוא חריג שלא נכתב עליו כבר,
אבל סיפור ההחלמה שלי קצת שונה מהמקובל פה ולכן החלטתי לספר עליו, ואקווה שהוא יתן תועלת לחלק מחבריי המתמודדים החביבים שבינתיים מנסים לצאת מהבור לבד.
ראשית כמובן ברצוני להדגיש שאינני איש מקצוע וכל מה שאכתוב הוא מניסיוני האישי ומנקודת מבטי על מה שעזר לי לשקם את חיי, ואני חושב שלכל אחד יש את הדרך המיוחדת שעליו למצוא לחירות נפשו.
לפני 3 שנים כמעט לאחר עוד ניסיון גמילה עצמאי שלא צלח, ומריבות את אשתי שלא פסקו, חשתי שכלו כל הקיצים ואינני יכול כבר להמשיך בחיי במתכונתם הנוכחית ועלי לבצע צעד קיצוני שלא חשבתי שאבצע והוא (...) - להתקשר ולבקש מידע על קבוצת התמיכה של SA.
התקשרתי וענה לי בחור חביב ותשאל אותי על מצבי, תארתי לו את תחושת המחנק שאופפת את חיי ושאלתי אותו על קבוצת התמיכה, הוא שאל אותי האם אני "מבלה" אצל עוסקות במקצוע העתיק בעולם, עניתי שלא (ב"ה), והוא שאל אותי אם יהיה לי נח להשתתף בקבוצה של אנשים שהגיעו גם לשלב ההוא, ומשתפים את חברי הקבוצה בחוויותיהם,
עניתי לו שאני משער שכן אבל אני במצב קצת שונה, הוא אמר לי שישלח לי את החוברת של האתר עם כל הדרכים להחלמה, וחומר על 12 הצעדים ושאקרא אותו ואחליט האם ברצוני להשתתף בכל אופן בקבוצת התמיכה של SA, או לנסות קבוצה טלפונית או משהוא אחר.
הוא שלח לי את החומר במייל התחלתי לקרוא וכמובן (לצערי) לא קראתי יותר מכמה עמודים.
באותה תקופה בעקבות המחלה שגרמה לי לתחושת דכדוך מתמשכת (דיכאון בלע"ז..) החלטתי ללכת לטיפול זוגי עם אשתי היקרה בשביל שהיא תבין את כל השגיאות שהיא עושה בחיי הנישואים שלנו (...) שגורמות לי ולה כ"כ הרבה סבל מיותר.
הלכנו לאיש מקצוע לטיפול הזוגי, ותוך כדי הפגישות כשהלכתי אליו פעם אחת לבד, דיברתי על עצמי והחלטתי לשתף אותו במעשיי הנלוזים - לפני שהבנתי שאני מכור, חשבתי שאני סתם חוטא אבל תחושות האשמה כ"כ הכבידו עלי שהחלטתי להתגבר על הבושה ולשתף איש מקצוע בהם.
הוא שמע בקשב והסביר לי שאני לא חריג, ושאני בעצם לכוד בהרגל הזה - או בעברית בהתמכרות, כי טבעו של המעשה הזה שהוא "מחווט" את המח - כמו חשיפה לחומרים ממכרים אחרים.
הוא עודד אותי ואמר לי שבשביל לצאת מזה, עלי להחליט לעשות עבודה עם עצמי, ולהבין שאפשר לצאת מזה כמו שאפשר לצאת מכל התמכרות, אבל לדעת שהדרך ארוכה וגם מפותלת וקשה.. אבל אפשרית, והוסיף שהסיבה שהיציאה מהתמכרות לא קלה היא שהיא ניזונת מפגמי האופי שלי ומכל החוויות שעברתי בחיי ומהרצון הכמעט בלתי נשלט לברוח מכל הקושי והתחושות והמחשבות שהיו לי באותה עת, ובשביל להחלים עלי לטפל בהם - בי.
לאחר שהטיפול הזוגי שלי עם אשתי הסתיים (כלומר לאחר שהבנתי שאני חלק אינטגרלי ועיקרי מהבעיות בזוגיות שלנו.. ולכן גם הפיתרון מונח אצלי), החלטתי ללכת לטיפול אישי אצל המטפל הזה.
עברתי אצלו חצי שנה טיפול, שבו הוא עזר לי לזהות מחשבות והנחות יסוד שבניתי במוחי לאורך השנים בעקבות חוויות אישיות ומשפחתיות שעברתי, ועזר לי להסתכל עליהם במבט יותר בוגר וסלחני, וככה לאט לאט לשחרר אותם ממחשבתי, ולהתאמן להכניס חשיבה חיובית לחיי.
דיברתי איתו גם על ההתמכרות ועל הגורמים לה בחיי, ולאט לאט הרגשתי שככל שאני מתקדם עם עצמי בטיפול במחשבות ובתחושות הקשות שליוו אותי אז כל הזמן, אני פחות מרגיש צורך לברוח להתמכרות.
בעקבות הטיפול הזוגי שעברתי גם האווירה בבית עם אשתי השתפרה מאד מה שכמובן עזר לי לעבור עוד יום ועוד יום ועוד יום נקי, והחלטתי לשתף את אשתי במעשיי, ניסיתי להסביר לה שמדובר במחלה ולא חלילה ברצון לפגוע בה, ולאחר ההלם הבכיות והכאב שהיא ביטאה, היא הסכימה לקבל את ההסבר הזה ולתת לי צ'אנס להחלים.
נרשמתי אז שוב באתר ל 90 הימים (קראתי אז לעצמי באתר בשם אחר) וב"ה מאז אני מתקדם במסלול המאתגר (בעלייה..) כפי שכתבתי בהתחלה.
היום אני באמת לא מרגיש בטוח בעצמי שיצאתי מזה לגמרי, ועדיין יש מחשבות ורצונות רק לנסות ורק לעשות ורק להסתכל וכו' ואני לא לגמרי שולט ומתגבר על הכל, אבל אין מה להשוות מבחינת התחושה והשלווה שנכנסה לחיי ב"ה בעקבות התהליך שאני עובר.
כאמור כתבתי את הסיפור שלי, ולא באתי להמעיט או לפסול חלילה אף דרך התמודדות אחרת, וייתכן שאם הייתי כן משתתף בקבוצת התמיכה בהתחלה הייתי במקום עוד יותר נעלה היום, וכל אחד יעשה וינסה כפי שיקול דעתו.
לסיום ארשום כמה נקודות שעזרו לי בתהליך והלוואי שייתן ה' ויעזרו לעוד אי אילו מאחיי הנפלאים:
1. נקודת המוצא חייבת להיות ההכרה שאני מכור, מה שאומר שמבחינה פיזיולוגית הגוף שלי נהיה זקוק לזה, ואין למעשיי קשר לאני האמיתי הטהור והטוב שנמצא עמוק עמוק בתוכי, כך שלאט לאט המחשבות על עצמי יהיו יותר חיוביות, ואחוש שאני בעצם אדם טוב ויש בי את הכוחות הנדרשים להתרומם ולהתעלות.
2. לשאוף הרבה אוויר ולהתאזר בסבלנות ולקבל את זה שהדרך להתקדם ולצאת מהמצב שבו אני היום, לא תהיה קו ישר למעלה, אלא קצת עלייה וקצת נפילה ועוד קצת עלייה ושוב ירידה ועוד עלייה וכו' - עיקר המאמץ צריך להיות "לקום" אחרי שבע הנפילות, יותר מאשר המאמץ לא ליפול, ולא להתייאש גם אחרי 70,000...
3. לטפל ולשפר את שאר הדברים בחיים - זוגיות, חשיבה חיובית, התחזקות באמונה, ניתן להיעזר בספרים, או באנשי מקצוע.
4. אם יש תחושה ממושכת של דיכאון/תקיעות/ הרבה מריבות עם האשה לא להתבייש ולהיעזר באנשי מקצוע מתאימים - בשביל התחלה המטפל שלי המליץ לי על הספר "בוחרים להרגיש טוב" - ספר מעשי בשיטת CBT, לשיפור החשיבה והתחושה הכללית, שקריאה בו הוכחה כמשפיע על הקורא כמו טיפול פסיכולוגי.
5. לא להפסיק להתפלל מעומק הלב גם בזמנים שיש תחושה שאף אחד לא עונה..
אשמח לענות על שאלות אם יש למישהוא,
ובתפילה שדברי יהיו רק לתועלת.
ובהצלחה לכולנו באתגר האין סופי להתעלות מעט